- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.750
- Поени од реакции
- 37.745
Ептен големо разочарување е ова, исто кога дозна дека дедо мраз не постои.![]()
...денес приметив на моите омилени кроасани, дека скратеници има исто како порано, освен еден новитет?
![]()
ја нема веќе ознаката „ МКД“
![]()
...празен круг без ознаката „МКД“ ....веќе се спроведуваат промените, а ние допрва ќе правиме референдум на нешто што веќе е решено![]()
моме не јади многу кроасани ќе се поддуeш у газот![]()
...а ова која фирма е?
Прашањево е глупаво колку и поставениот премиер. Што ако е некој за ЕУ, а не е за НАТО? И сака да се промени името, ама не сака да гласа за НАТО?Ова е правење на будала, реално менуваме име за да влезиме во НАТО и ЕУ. Инаку никој не би сакал да менува име.
Така да целосно легитимно е ова прашање, и со оглед на нашето референдумско прашање за независност, ова е сосема логично.
А оние што ќе гласаат ПРОТИВ?[DOUBLEPOST=1533143159][/DOUBLEPOST]Бојкотот е знак на незаинтересираност кон државата,сите кои ке бојкотираат не ја сакаат оваа земја.
Треба да се забрани пуштање во промет.[DOUBLEPOST=1533143295][/DOUBLEPOST]![]()
...денес приметив на моите омилени кроасани, дека скратеници има исто како порано, освен еден новитет?
![]()
ја нема веќе ознаката „ МКД“
![]()
...празен круг без ознаката „МКД“ ....веќе се спроведуваат промените, а ние допрва ќе правиме референдум на нешто што веќе е решено![]()
Не бе, не сакам да гласам за, па не ни одам да гласам.Заради тоа што имаш став ке искочиш и ке гласаш против ако до толку ја сакаш државата.
Неодговорно е за вакви крупни прашања било кој лојален граганин да се понаша ноншалантно со бојкот.
Ти ко Заев.Лажев... еве пишувам ^_^
Убајни е Кичево. Коле Гачо доби некоја функција? Секој ден на ТВ го слуша, се јавујт. СДСМ мора да излобира кај нивниот градоначалник од УЧК во Керчове.[DOUBLEPOST=1533143840][/DOUBLEPOST]A zosto ti i tvoite drugarčinja ne izlegovte na referendumot vo 2004 za da odlučite dali sakam jas vo Kičevo gradonačalnik da mi bidi komandatot od Vejce?
Kaj bevte togaš?
Sega me prašuvaš li kako mi e mene vo Kičevo?
Ili ič ne te boli za toa?
Ми го зеде зборот.Jas ja sakam ovaa zemja kako i da ja narekuvaat....no nesakam vlez vo Nato i EU so spušteni pantaloni i svitkana kičma
..остави го газо мој, гледај јас што те прашувам, ЕЛКА има МК ознака еве фотка од порано купен производ,моме не јади многу кроасани ќе се поддуeш у газот
Џабе лојални граѓани,ако имаш нелојални политичаи на кои ги боли стапот за граѓаните!Заради тоа што имаш став ке искочиш и ке гласаш против ако до толку ја сакаш државата.
Неодговорно е за вакви крупни прашања било кој лојален граганин да се понаша ноншалантно со бојкот.
Тие во изводите веќе не пишуваат Република Македонија, а празно место стои во графата, ти за кроасаните се нервираш...остави го газо мој, гледај јас што те прашувам, ЕЛКА има МК ознака еве фотка од порано купен производ,
![]()
Оди во мекдоналдс во Германија работи и сега. (пример го земав мекдоналдс)Либерално е и сега.Со македонски пасош. И да влеземе во ЕУ пак треба сам да се снајдеш,да најдеш работа по твојата професија.На кратко: Би гласал за, само доколку кредибилно со тврди гаранции обеќаат дека одма следниот ден ги укинуваат визите за работа и живеење во државите што се популарни дестинцации за печалба т.е. запад. Е ако ги укинат визите за работа и живеење во странство ондак и со две раце и со две нозе а ако треба и со ушите ќе го држам пенкалото и ќе заокружам за.
Мене ми е јасно дека јас во цел свој живот нема ама баш никогаш да бидам во можност да работам и да заработувам за достоинствен живот ни во Јужна, ни во никоја идна Маќедоња. Јас секако ништо нема да видам нит од држави, нит од партии нит од сојузи нит од референдуми нит од избори. Вербата ја имам изгубено одамна.
Единствено што сакам е на луѓето кои се способни и не можат живеачката да си ја најдат во Македонија да им се овозможи лесно да емигрираат и да си остварат подобар живот во некоја цивилизирана земја. На крај да останат асли неспособните и да нема кој повеќе да им плаќа данок, да се дават во сопствената неспособност и корупција.
Грчка е и таа фирма.![]()
...а ова која фирма е?