Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899

...денес приметив на моите омилени кроасани, дека скратеници има исто како порано, освен еден новитет?

ја нема веќе ознаката „ МКД“ :(

...празен круг без ознаката „МКД“ ....веќе се спроведуваат промените, а ние допрва ќе правиме референдум на нешто што веќе е решено :confused:
Ептен големо разочарување е ова, исто кога дозна дека дедо мраз не постои.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Па ако ви смета не јадете севен дејс, не одете во Веро, не трчајте на Халкидики. Колку ми се смешни кога ќе слушнам ми ја оштетија колата во Грција и си викам како не ти ја запалиле.. Во капитализмов има едно правило и се вика ГОСПОДАТА КУПЕЦ. Ако јас за моите пари не се осеќам како господин ич не идам и крај. Мене баш заради тоа ми смета Грција и никогаш денар нема да видат од мене- ќе си ги трошам Црна Гора, Хрватска, Шпанија...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ова е правење на будала, реално менуваме име за да влезиме во НАТО и ЕУ. Инаку никој не би сакал да менува име.

Така да целосно легитимно е ова прашање, и со оглед на нашето референдумско прашање за независност, ова е сосема логично.
Прашањево е глупаво колку и поставениот премиер. Што ако е некој за ЕУ, а не е за НАТО? И сака да се промени името, ама не сака да гласа за НАТО?
Шу праиме?[DOUBLEPOST=1533143012][/DOUBLEPOST]
Бојкотот е знак на незаинтересираност кон државата,сите кои ке бојкотираат не ја сакаат оваа земја.
А оние што ќе гласаат ПРОТИВ?[DOUBLEPOST=1533143159][/DOUBLEPOST]

...денес приметив на моите омилени кроасани, дека скратеници има исто како порано, освен еден новитет?

ја нема веќе ознаката „ МКД“ :(

...празен круг без ознаката „МКД“ ....веќе се спроведуваат промените, а ние допрва ќе правиме референдум на нешто што веќе е решено :confused:
Треба да се забрани пуштање во промет.[DOUBLEPOST=1533143295][/DOUBLEPOST]
Заради тоа што имаш став ке искочиш и ке гласаш против ако до толку ја сакаш државата.
Неодговорно е за вакви крупни прашања било кој лојален граганин да се понаша ноншалантно со бојкот.
Не бе, не сакам да гласам за, па не ни одам да гласам.
И повикувам да се бојкотира референдумов, да не не прави никој будали.[DOUBLEPOST=1533143567][/DOUBLEPOST]
Лажев... еве пишувам ^_^
Ти ко Заев. ;)[DOUBLEPOST=1533143692][/DOUBLEPOST]
A zosto ti i tvoite drugarčinja ne izlegovte na referendumot vo 2004 za da odlučite dali sakam jas vo Kičevo gradonačalnik da mi bidi komandatot od Vejce?

Kaj bevte togaš?

Sega me prašuvaš li kako mi e mene vo Kičevo?

Ili ič ne te boli za toa?
Убајни е Кичево. Коле Гачо доби некоја функција? Секој ден на ТВ го слуша, се јавујт. СДСМ мора да излобира кај нивниот градоначалник од УЧК во Керчове.[DOUBLEPOST=1533143840][/DOUBLEPOST]
Jas ja sakam ovaa zemja kako i da ja narekuvaat....no nesakam vlez vo Nato i EU so spušteni pantaloni i svitkana kičma
Ми го зеде зборот.

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Заради тоа што имаш став ке искочиш и ке гласаш против ако до толку ја сакаш државата.
Неодговорно е за вакви крупни прашања било кој лојален граганин да се понаша ноншалантно со бојкот.
Џабе лојални граѓани,ако имаш нелојални политичаи на кои ги боли стапот за граѓаните!

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
..остави го газо мој, гледај јас што те прашувам, ЕЛКА има МК ознака еве фотка од порано купен производ, :(

Тие во изводите веќе не пишуваат Република Македонија, а празно место стои во графата, ти за кроасаните се нервираш.
Само имаш и ти, и сите имаме шанса да ја исправиме оваа неправда- а тоа е на 30.09.2018 седење по дома. БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
AAAAAHAHAHAHAHAHAHA NE MI SE VERUVA KAKVA GLUPACHA COVECHE OZBILNOOO :eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
На кратко: Би гласал за, само доколку кредибилно со тврди гаранции обеќаат дека одма следниот ден ги укинуваат визите за работа и живеење во државите што се популарни дестинцации за печалба т.е. запад. Е ако ги укинат визите за работа и живеење во странство ондак и со две раце и со две нозе а ако треба и со ушите ќе го држам пенкалото и ќе заокружам за.

Мене ми е јасно дека јас во цел свој живот нема ама баш никогаш да бидам во можност да работам и да заработувам за достоинствен живот ни во Јужна, ни во никоја идна Маќедоња. Јас секако ништо нема да видам нит од држави, нит од партии нит од сојузи нит од референдуми нит од избори. Вербата ја имам изгубено одамна.

Единствено што сакам е на луѓето кои се способни и не можат живеачката да си ја најдат во Македонија да им се овозможи лесно да емигрираат и да си остварат подобар живот во некоја цивилизирана земја. На крај да останат асли неспособните и да нема кој повеќе да им плаќа данок, да се дават во сопствената неспособност и корупција.
Оди во мекдоналдс во Германија работи и сега. (пример го земав мекдоналдс)Либерално е и сега.Со македонски пасош. И да влеземе во ЕУ пак треба сам да се снајдеш,да најдеш работа по твојата професија.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.383
Поени од реакции
11.853
Тие истите што го подуваа дека вмровците се продавале за пари,сеа го прават истото,дури и малце по заникаде.Вака кога ќе се погледнете во огледало не ви е срам бе дека тие што ги хејтавте ги наследивте?Не се чуствувате очајно?Да го правам тоа и никој да не дознае сам ќе се изедам и ќе препотувам кога ќе ми текне колку сум очаен.Продаенковци едни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom