Безимен, можеш да се вработиш како специјален советник на премиерот за видовитост. Браво за тебе, ем неук, ем знаеш Word да отвориш (под услов да ти е симнат на компјутер). Јас кутриот ем по струка инг. по информатички науки, ем не можам да го отворам. Ај кажи ми на кој курс по Microsoft Office одеше и јас да научам. На факултет не учевме тоа, учевме математики, логики, алгебри, информатики, алгоритми, програмирање, бази на податоци... ама 'double click' на Word документ не учевме. Тоа беше за магистрирање или докторат, а јас не го сторив тоа. Ех, кога вакви безимени дунстери ќе ти солат памет, а мене косата ми побеле работејќи во македонската софтверска бранша. Ете, курсевите чуда чинат.Те молам поштеди ме од овој ass-kissing кога ме цитираш.
Твојот лик и дело се добро познати во оваа чудна "заедница" и џабе се трудиш да го покриеш бескорисниот абдал во себе кога сите те знаеме. Со еден ворд документ за малку ќе те изгубевме, ќе се задавеше при отварање на така "комплициран фајл", не па да ти дае некој да "програмираш". Глава стаам дека не го гасиш компјутерот пошо не би знаел да го најдеш Internet Explorer за да не дружиш овде со твоите глупости.
И види чудо, ми даваат да програмирам. И тоа сериозни проекти. И домашни, а сега и странски. И види чудо, странците ги прифаќаат моите софтверски решенија. Ама не „си го можам“ со тебе, ем си дунстер, ем Word отвораш професионално.
Единствено, треба да се посоветуваш со стручно медицинско лице да поработи на твојата незадоволност од себеси, од животот.. па си агресивен, див, агресивен, арогантен...
ПС: Гледам, знаеш што е и фајл.. Браво. А ве учеа ли на курсот кој е македонскиот израз за тоа?