Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Како преку предизвикување на хаотична ситуација владеат. Не да им се удри ова од глава, туку може и жртви да има.
Хронолошки последниве дена.
Носат противуставен закон за јазици. Мицковци прават шоу при изгласувањето за да им дадат материал на шарениот пиар да го замајува народот и да им го одвлекува вниманието од реалниот проблем.
Наредниот ден носат закон за пушење. Повторно топ тема, а некако законот за јазиците оди во втор план.
Потоа следуваат некои ситни политички одлуки. Мицковци си го тргаат газот. Најавуваат жешка пролет на крај на мај. Ало калимеро, крај на мај е лето!
Потоа свињата катица настапува на сцена со ослободување на обвинетите од Сопот. Биле мачени и под присила сведоците го дале исказот.
Богов под присила ја вработил од трајко ќерката (да ѝ го набутам) и тоа повторно го замајува народот. Можи и оваа штрокљава-градоначалничка од Битола под присила го има вработено брат ѝ.
Потоа предлози за името и популарната венецијанска комисија (покорумпирана од третолигашки фудбалски судија). Сепак реалниот проблем е во преден план.
Ш.птариве се закануваат по безбедност, доколку не помини законот. ДУИ се јави!
Потоа топ тема детено што почина во Куманово. Преквалификувано дело и ослободување на обвинетите. Политичка конотација на настанот одма. Протести каде 90% не се отидени за да бараат правда, туку да си го измерат к*рот и да се пребројат. Се качуваат на огради и ставаат знамиња од друга држава, а проливер молчи. Јас не можам на 3 чекори да се доближам до портата на ружната зграда, којашто преќу ноќ стана прекрасна.
Врховни судии од браќава вршат притисок врз целиот правен систем.
Ја моблизирале полицијата за рушење на воинот на коњ, како демек ќе ја напаѓаат Русија. Повторно за кратко време многу настани да го држи народот конфузен.
Слепецон како да знае дека нема многу време и шитка сѐ и сѐшто како пазарчија после 16 часот.
Додека од страна на Македонецот не се отепа еден политичар за пример ужасот нема да запре!

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
kolku poveke rusat tolku i pobrzo ke se rusat kolku i kic da e kolku i da ne se uklopuva se napravilo pari em se izarcile em procentce i sea use da davame za rusenje i pdignuvaj ceni na nafti i smetki i danoci sekako ovie dvete vazat samo za 70 posto od zitelive vo mkd restoto i stavaat na banka i uroceni im se na nedogledno vreme mislam na smetkite i dnocite a pari i tie se fitilj ko nas samo tie imaat rodnini vo stransvo za razlika od niv nie imame deldzii vo stranstvo

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.792
Поени од реакции
30.651
Нека го срушат...поголем ќе ставиме :pos:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839

bas parola slika i prilika na desavankive airlija neka im e , ama neee be koj ke im dava plati i koj ke im plakja smetki vaka se im e bezplatno znam deka se budali ali ne mislam do tolku kakva ofca nacekale samo da si ja cicas taa samo si pasi treva i si blee duri od so i e ubavo ni na svoeto jagne ne mu ostava od mlekoto toa siroto malecko ceka po troa trici od bankite da mu dadat i zivulka taka iznemosteno gleda da odi so podaleku so misla deka negde nekako ke najde druga ofca koja ke go podnacica malku kolku ocinjata da mu se opulat

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.105
Кој не сфати да му ја појасниме симболиката на закачениот фљамур :)
http://republika.mk/896809
Пораката е => каури и ова ќе го освоиме ние.
Браво пример за мирен протест :)
Во друга земја човекот ќе беше симнат од МВР и едно 5 години ќе одеше на одмор во Идризово :)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да, неоправдани изостаноци, а со 20-25 се бркаат од училиште. Како можеш да ги евидентираш сите, кога никој не посетува настава? Дали ако некој протестира константно 10 дена, можеш и требаш да го избркаш од работа!? Грешката е твоја, ако не ме примиш на разговор, а јас само тоа и го барам. Да ги примеше првиот ден, немаше да дојде до тоа. А тоа е негова задача затоа што треба да им служи на граѓаните, а не на партијата. Затоа и тој режим падна.
Самоил не е светски значаен лик. Ако ние на секој светски значаен лик му правиме споменик од по неколку стотици илјади евра и нагоре, крајот ќе ни се види блиску.
И Иван Ванчо некогаш се сметал за иден лидер на движењето, па и иден претседател на државата кога прво бугарите, а потоа и Хитлер се залагале и мешале во движењето односно територијата која Хитлер по менувањето на страната на Бугарија за време на втората светска војна, се стремел Македонија, на чело со Михајлов, кој бил многу близок со Александров, да биде претседател на таа република. Згора на тоа имало само едно партизанско движење во 41 кое брзо секнало и до 44 апсолутно ништо конкретно не се преземало. Идеалите на Михајловистите и Протугеристите не биле нималку исти. Иако комунистичкиот режим деградираше дејци кои ги претставуваше ако бугарофили, што можеби биле, а можеби и не, тие 2 крила најголем дел од времето се убивале меѓу себе, со цел контрола на движењето, а идеологијата најчесто ја оставиле зад себе. Башка тоа што Александров цело време носел бугарски симболи, што и често го посочуваат и бугарските историчари. Тука ќе ја споменам контроверзната “10те лаги на македонизмот“ од Димитров, која мораше таа 2004 да отвори јавна дебата меѓу историчарите, на што повика и самиот Димитров.
Мора да ги знаеме 2-те вистини, за да ја согледаме правата. Ако живееме во една илузија дека сите се против нас, па не ни ја признаваат црквата, (која се формира и именува по територија, а не по нација) или некој самопризнаен историчар да не нарекува бугари (а и самите бугари имаат несогласувања од каде точно потекнуваат), или дека Александар Велики бил грк (а тогаш не постоеле грци), и со тоа да се алудира на нашата заедничка историја, проблемот е до нашето неединство, а не до нивните “докази“. :)
Ако не одат на училиште треба да добијат изостаноци, оправдани или неоправдани. Ако со 20-25 се бркаат, тоа е тоа. Ако сите не одат, сите ќе добијат изостаноци. А дали некој ќе ги прими, тоа е друго прашање. Ама малолетни деца колку се релевантни за разговори со влада, хммм... А претходната власт, односно ВМРО ДПМНЕ, доби најголема поддршка на изборите, значи падна од други комбинаторики,
За историјата ако дискутираме, ќе отидеме во друга тема.

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Јбг , Македонија се бореше за партизаните наместо за фашистите , да беше обратно гЛчка ќе клечеше до сега.
Пс.. и што добивме од југославија ?! секој да вози југо. Зашто? За да го јебе дуго!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако ти кажало врапчето тркни до станица и пријави кој е.Кажи сведоци овој оној да не лежат недолжни луѓе.
Пардон не лежат,ги ослободија.
Не гледаш ли колкав му е капацитетот?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.447
Поени од реакции
17.882
Информација, се јавува директор на јавна установа на раководител на сектор и дава усмена наредба да се пренесе на вработените Албанци дека, доколку сакаат, се ослободени после 13 часот за да одат на протест за Алмир.

Сепак треба кур да не боли кога убиваат Албанчиња и да не се мешаме у нивни работи. Така работат ДУИ.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Албанците беха "факт",потоа беха "ФАКТ", сега се ФАКТОР. Прашането е шо правиме сега?
Едно е решението, ама.... СДСМ и ВМРО ДПМНЕ да најдат „јунаци“ кои ќе состават заеднички влади „до даљнег“.[DOUBLEPOST=1521664052][/DOUBLEPOST]
Во друга земја човекот ќе беше симнат од МВР и едно 5 години ќе одеше на одмор во Идризово :)
Ќе беше симнат со снајпер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom