Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Едно да ви е јасно без некоја голема сила да не чува за 24 сати Мкд ќе биде бетер од Сирија. Не сме моќни на ни еден комшија да му се спротиставиме. Замислете сите од еднаш да прават што сакаат, ке не растргнат како пирани црв што растргнуваат. Плус што има многу луѓе србофили, бугарофили, гркофили, албанци и исис.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Груевски прифати (Скопие) за тоа зошто дедо му е пописан "скопион". На мене лично по ми се допага Вардарска Македонија(мој став).
Мислам дека точно сега МК требва да приеме промена на уставното име, како прв чекор.
Второ, МК да покаже на светот, дека антиквизацијата е била некаква "детска болест", којашто е преживеана и веке МК има имунитет.
Потоа, за јазик и идентитет, и Меркел и другиве на грците ке тропнат на масата и ке кажат, ајде стига ви толкова дискусии, еве ви античност, МК се словени. Ајде сега хванете се таму Гр, МК, БГ, рака за рака, като добри деца, апнете си на заранта кашата, а ние ке ви приемеме, ке ви даваме одвреме на време евра за патишта и т.н.
А вие, грците, кротко, да не спомниме за каматата на долгот, па мислете и кој ке ви го одбрани газот от изток.
При грците пртестите сите се платени - дај им на грците циркус. Еврото по им се допага од драхмата.

Тенко требе да се работи по византијски.
А ние тука - со чеканот, со ножот, со циркуси, со дунанми.
Ако тоа стане така, може да кажете(ме) на Меркел - абе госпожо Меркел(Макрон и т.н.), кажете ни тука за тоа закон за двојазичност(ми гори мозокот), европски или не е европски законот?
Каде има албанци - да има албански. каде има македонци да има македонски.
За да има равенство, ако има преведувач за албанец во Струмица, да има преведувач за Македончето во Тетово. Правдата и справедливостта се основани на принципот "Мера според мера".
Тоа со законот за јазици мислам дека ќе го исправат затоа што ако влези Македонија во ЕУ со таков закон ќе биде преседан што ќе му засмета на многу земји.
Шпанија прва ќе биде.

Така да се си мислам дека Али Ахмети ќе го јади стапот за оваа ујдурма. Мислам дека и препорака нема да добиеме заради тоа.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Изгледа на Заев брзо му здосади да биде притискан од страна на ДУИ во врска со законот за јазиците (начинот на изгласување) па и вчера оставката од министерот

http://fokus.mk/sjo-gi-somnichi-ahmeti-i-gruevski-deka-se-dogovorile-da-go-stopiraat-popisot-za-da-se-zadrzhat-na-vlast/
Не е Заев, чадорот е :)

Значи сепак како што си мислев ќе има политичко букаке за Ахмети.

Член од
21 септември 2011
Мислења
703
Поени од реакции
2.089
Едно да ви е јасно без некоја голема сила да не чува за 24 сати Мкд ќе биде бетер од Сирија. Не сме моќни на ни еден комшија да му се спротиставиме. Замислете сите од еднаш да прават што сакаат, ке не растргнат како пирани црв што растргнуваат. Плус што има многу луѓе србофили, бугарофили, гркофили, албанци и исис.
На Македонија сите комшии можат да и го попушат...немаме ние закана од надвор...заканата е внатре и се вика Ш И П Т А Р!!!

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
На Македонија сите комшии можат да и го попушат...немаме ние закана од надвор...заканата е внатре и се вика Ш И П Т А Р!!!
Не биди сигурен. Нека ги остават да хараат па ќе видиш. Грција е топ 10 воени сили во светов. Разознавачките служби на комшиите им се доста поразвиени од нашите. Да не заборавиме дека располагаат и со повеќе пари од нас.[DOUBLEPOST=1521633178][/DOUBLEPOST]https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=greece
Да не се лажеме.

Член од
4 октомври 2017
Мислења
112
Поени од реакции
108
Заканата навистина е внатре, но се вика ВАРВАРИН, ПРИМАТ, НЕПИСМЕН, НЕЦИВИЛИЗОВАН, ПРОСТАК, НЕБАНЬАН, ОБРАЗ НЕВОЗМОЖЕН.
Само ако знаете колкумина са и кај нас.

Грција не е 10 сила. НАТО во Грција е силата.
Грција гледа само спрема Турција(и тја НАТО).
Турција гледа спрема Грција и спрема Русија, и спрема Азија. Грција и Турција се во "курт капан".
Ако Грција или Турција мрднат нанекаде, "соседот" ке реагира.

Член од
21 септември 2011
Мислења
703
Поени од реакции
2.089
Заканата навистина е внатре, но се вика ВАРВАРИН, ПРИМАТ, НЕПИСМЕН, НЕЦИВИЛИЗОВАН, ПРОСТАК, НЕБАНЬАН, ОБРАЗ НЕВОЗМОЖЕН.
Само ако знаете колкумина са и кај нас.

Грција не е 10 сила. НАТО во Грција е силата.
Грција гледа само спрема Турција(и тја НАТО).
Турција гледа спрема Грција и спрема Русија, и спрема Азија. Грција и Турција се во "курт капан".
Ако Грција или Турција мрднат нанекаде, "соседот" ке реагира.
Да не ја абам тастатурата го објаснив со еден ЗБОР!!!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Колку трогателно...
потрогателно е твоето ќутење за канализацијата во Арачиново како цивилизациска придобивка и елементарно право. без гајле, ќе почекам. тука сум пред тебе и ќе бидам и после тебе од кога ќе прекинеш да блуеш националистички патетики[DOUBLEPOST=1521635218][/DOUBLEPOST]dobri se ovie gragjanski protesti so znaminja na tugji drzavi
http://fokus.mk/galerija-protest-za-almir-gragani-doagaat-od-site-strani-sreden-prst-kon-vladata/

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
потрогателно е твоето ќутење за канализацијата во Арачиново како цивилизациска придобивка и елементарно право. без гајле, ќе почекам. тука сум пред тебе и ќе бидам и после тебе од кога ќе прекинеш да блуеш националистички патетики
Јас националист? Не ме насмеј...
Како ја поврзуваш канализацијата со овој закон само ти си знаеш.
Никаде не реков дека законов треба да биде поднесен пред кнализацијата или било кој вид на инфраструктура, кои патем во модерни општества треба да се елементарни човечки права за кои не треба да се дискутира воопшто.
Тоа што 5 км од главниот град на државата има таква населба без канализација а вие цинички викате дека данок не плаќаат е друга тема.
Јас не сум ќутел, ако сакаш може да ти најдам пост каде сум спомнал какви инфраструктурни недостатоци има, сум престанал затоа што веќе банално стана.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Јас националист? Не ме насмеј...
Како ја поврзуваш канализацијата со овој закон само ти си знаеш.
Никаде не реков дека законов треба да биде поднесен пред кнализацијата или било кој вид на инфраструктура, кои патем во модерни општества треба да се елементарни човечки права за кои не треба да се дискутира воопшто.
Тоа што 5 км од главниот град на државата има таква населба без канализација а вие цинички викате дека данок не плаќаат е друга тема.
Јас не сум ќутел, ако сакаш може да ти најдам пост каде сум спомнал какви инфраструктурни недостатоци има, сум престанал затоа што веќе банално стана.
па ти имаш очи само за криминалите на македонците. фактот дека ДУИ 17 години мрсул не фрлија во арачиновво и дека ради ДУИ арачиново се уште е во 19ти век го занемаруваш пошто тие се `твоите` а прв си да збориш за угнетување и останати бајки. ДУИ се на власт од 2001 година, за све што се случува со албанскиот дел на населението одговорен е ДУИ. кога ќе го прифатиш ова, може да збориме.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Не е Заев, чадорот е :)

Значи сепак како што си мислев ќе има политичко букаке за Ахмети.
СЈО треба како осомничен ( всушност ПРВОосомничен) чадорот да го стави, стопирање на Пописот беше со Аманет и наредба од ембаси....

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.056
Поени од реакции
11.222
Има некој што уште верува во професионалноста и самостојноста на СЈО? :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
СЈО треба како осомничен ( всушност ПРВОосомничен) чадорот да го стави, стопирање на Пописот беше со Аманет и наредба од ембаси....
Информации од прва рака?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom