Груевски прифати (Скопие) за тоа зошто дедо му е пописан "скопион". На мене лично по ми се допага Вардарска Македонија(мој став).
Мислам дека точно сега МК требва да приеме промена на уставното име, како прв чекор.
Второ, МК да покаже на светот, дека антиквизацијата е била некаква "детска болест", којашто е преживеана и веке МК има имунитет.
Потоа, за јазик и идентитет, и Меркел и другиве на грците ке тропнат на масата и ке кажат, ајде стига ви толкова дискусии, еве ви античност, МК се словени. Ајде сега хванете се таму Гр, МК, БГ, рака за рака, като добри деца, апнете си на заранта кашата, а ние ке ви приемеме, ке ви даваме одвреме на време евра за патишта и т.н.
А вие, грците, кротко, да не спомниме за каматата на долгот, па мислете и кој ке ви го одбрани газот от изток.
При грците пртестите сите се платени - дај им на грците циркус. Еврото по им се допага од драхмата.
Тенко требе да се работи по византијски.
А ние тука - со чеканот, со ножот, со циркуси, со дунанми.
Ако тоа стане така, може да кажете(ме) на Меркел - абе госпожо Меркел(Макрон и т.н.), кажете ни тука за тоа закон за двојазичност(ми гори мозокот), европски или не е европски законот?
Каде има албанци - да има албански. каде има македонци да има македонски.
За да има равенство, ако има преведувач за албанец во Струмица, да има преведувач за Македончето во Тетово. Правдата и справедливостта се основани на принципот "Мера според мера".