- Член од
- 22 јануари 2017
- Мислења
- 184
- Поени од реакции
- 151
Болно црпнато копиле све да му ебам. Кој дегенерикЦрпнатиот се обидува да прави PR контрола :
Болно црпнато копиле све да му ебам. Кој дегенерикЦрпнатиот се обидува да прави PR контрола :
1.Законот предвидува употреба на албанскиот јазик на цела територија.Дали си имал или си немал работа во Источна Македонија МОРА да се обезбедат преведувачи,случајно да не им улета некој албанец па институцијата и вработениот да не го кркаат.1. Не знам точно што е предвидено, но и да е официјален во Источна Македонија, тебе никој нема да те принудува да зборуваш на албански јазик. Иако не верувам дека и во Источна ќе е официјален, а ако е официјален, ќе е официјален толку колку албанци ќе имаат некоја работа таму, значи ќе помогне кога ќе имаме работа таму, а тебе нема да ти одмогне ништо.
2. Овој закон мене ми среди некој општествен проблем, колку што тебе ти растури-оневозможи некое општествено добро, значи НИЕДНО.
3. Одговорено
4. Да баш денеска, убиството на едно дете беше преквалификувано како сообраќајна незгода, а и други државни монтировки никако да добијат епилог ... после законот за јазици, на ред е, а и треба да заврши и феноменот ,,тури му пепел ш*птар е нека лежи,, односно ,,мртов ш*птар, добар ш*птар,,
Насилниците - расипаните луѓе се охрабруваат кога законите не функсионираат, затоа денеска братот на тој што го усмрти Алмир им покажуваше среден прст на роднините на Алмир, истиот овој што покажуваше денеска среден прст, на видео снимката се гледа како удира по главата на таткото на Алмир, кој што го носеше на рака тешко повреденото дете.
Угнетувањето мора да заврши, за да се изгради заедничка држава.
Рамноправна држава за сите.
Правото на национално, верско, културно и друго изјснување и негување е елементарно човеково право и тоа ни под разно не смее да се спореди со цитирам : НЕКОЈ ОПШТЕСТВЕН ПРОБЛЕМ. (веројатно мислиш на вработување, инфраструктура, владеење на правото...)
Од една страна ме кочиш-застануваш кај елементарните права како што е тоа да зборам на мајчин јазик, а од друга страна бараш да решиме заеднички проблеми како што е да речам економскиот развој, нејасно ми е како сакаш економски развој без елементарни права, рамноправност.
Жално е што овој закон се донесе на ваков начин, се протестираше и за Педагошки во 90-тите, се протестира и за албански во 2018, срамота да се протестира против правата на останатите, кои што во ништо не ги загрозуваат правата твои.
Прашањето може и обратно да се постави : Нели е срамота таа тетката да протестира против законот за јазиците а кутрата не може забите да ги поправа ?
http://plusinfo.mk/wp-content/uploads/2018/03/vesnik2-1.jpg
Според дислајковите може да види колку го сакаат и колку е во право.Болно црпнато копиле све да му ебам. Кој дегенерик
1. Мене никој нема да ме принудува, принудени ќе се тие што работат во државните администрации, или извршува друга државна функција. Доколку не одговори на албански предвидена е казна. Со овој закон албанскиот станува официјален на територија на цела Македонија, така што, да, и во Источна Македонија ќе биде албанскиот службен јазик.1. Не знам точно што е предвидено, но и да е официјален во Источна Македонија, тебе никој нема да те принудува да зборуваш на албански јазик. Иако не верувам дека и во Источна ќе е официјален, а ако е официјален, ќе е официјален толку колку албанци ќе имаат некоја работа таму, значи ќе помогне кога ќе имаме работа таму, а тебе нема да ти одмогне ништо.
2. Овој закон мене ми среди некој општествен проблем, колку што тебе ти растури-оневозможи некое општествено добро, значи НИЕДНО.
3. Одговорено
4. Да баш денеска, убиството на едно дете беше преквалификувано како сообраќајна незгода, а и други државни монтировки никако да добијат епилог ... после законот за јазици, на ред е, а и треба да заврши и феноменот ,,тури му пепел ш*птар е нека лежи,, односно ,,мртов ш*птар, добар ш*птар,,
Насилниците - расипаните луѓе се охрабруваат кога законите не функсионираат, затоа денеска братот на тој што го усмрти Алмир им покажуваше среден прст на роднините на Алмир, истиот овој што покажуваше денеска среден прст, на видео снимката се гледа како удира по главата на таткото на Алмир, кој што го носеше на рака тешко повреденото дете.
Угнетувањето мора да заврши, за да се изгради заедничка држава.
Рамноправна држава за сите.
Правото на национално, верско, културно и друго изјснување и негување е елементарно човеково право и тоа ни под разно не смее да се спореди со цитирам : НЕКОЈ ОПШТЕСТВЕН ПРОБЛЕМ. (веројатно мислиш на вработување, инфраструктура, владеење на правото...)
Од една страна ме кочиш-застануваш кај елементарните права како што е тоа да зборам на мајчин јазик, а од друга страна бараш да решиме заеднички проблеми како што е да речам економскиот развој, нејасно ми е како сакаш економски развој без елементарни права, рамноправност.
Жално е што овој закон се донесе на ваков начин, се протестираше и за Педагошки во 90-тите, се протестира и за албански во 2018, срамота да се протестира против правата на останатите, кои што во ништо не ги загрозуваат правата твои.
I sestrite kaj so im gi ebel.Auuu on pa eden pridones na temava, bas mu fali da chitam sho se sendvichi, komiti i vojvodi. Toa mu se 99% postovi tuka.
Аман со ова.... Веќе пишував на темава околу ова, само ќе се цитирам, слободно реплицирај ми:4. Да баш денеска, убиството на едно дете беше преквалификувано како сообраќајна незгода, а и други државни монтировки никако да добијат епилог ... после законот за јазици, на ред е, а и треба да заврши и феноменот ,,тури му пепел ш*птар е нека лежи,, односно ,,мртов ш*птар, добар ш*птар,,
Да не беше детето етнички Албанец, или осомничениот етнички не-Албанец - немаше да има ни протести, ни мешање на партиите, ни ништо. Уште од старт ќе се тераше постапката за "Сообраќајна несреќа со смртни последици". Но бидејќи се работи за настрадан етнички Албанец - сите заедно се сплотени против "окупаторите".
Дардан, живеам на Бит Пазар. Досега вака така некако се живее, се комуницира. Има ликови кои мака мачат со македонски, има што не знаат ни збор да гукнат, има на српски што зборат - веројатно Косовари. Значи и до сега не функционира како што треба, но се тера некако. Од сега натака, верувам дека добар дел, еве ако не повеќе, нека се пола од Албанците - нема да имаат никаква потреба да учат македонски. Како бе Дардан ќе живеат во иднина луѓето, вие на ваша, Македонците на своја страна. Македонците се може мекуши, ама како ќе натераш со сила да учат албански? И да знаат од пркос нема да зборат. Нели беше попаметно да се создадат предуслови Македончињата да почнат да учат албански, наместо на сила некој нешто да им наметнува? Мислиш ли дека такво разделено општество има иднина?Прашањето може и обратно да се постави : Нели е срамота таа тетката да протестира против законот за јазиците а кутрата не може забите да ги поправа ?
http://plusinfo.mk/wp-content/uploads/2018/03/vesnik2-1.jpg
Колку македонци се иселија последните 10 години ?
Колку македонци се со блокирани сметки ?
Колку македонци 10 години носат иста јакна ?
Колку македонци умираат неможејќи да го купат лекот кој што постои, но немаат пари?
Истото важи и за албанците.
Но законот за јазиците според мене е елементарно право, што не треба да се стави под прашалник и да се спореди со други општествени проблеми, кои што треба да ги решиме заедно.
Дарди, соживотнику,Но законот за јазиците според мене е елементарно право, што не треба да се стави под прашалник и да се спореди со други општествени проблеми, кои што треба да ги решиме заедно.