Епа тоа е, старци останаа да протестираат. Прогресивната младина е на кафица и тера скопска шема, не се замара со глупости ко двојазичност.еден салам нема на протестов пред собрание
Што си сеел тоа ќе жнееш. Сум искачал и за екстерно и за талат и за смилковско. Да знаевте да се солидаризирате тогаш место да јадете гомна може ќе искочеше некој од младината. Сеа ќе идам да протестирам со некој што до вчера ќе ме требел?Епа тоа е, старци останаа да протестираат. Прогресивната младина е на кафица и тера скопска шема, не се замара со глупости ко двојазичност.
Ама ако треба екстерно да полагаат, е тогаш ќе видите што е ГНЕВ !
Па и јас сум бил на сите овие што ги наброја, може и сме стоеле еден до друг. Не знам која е таа група во која ме сместуваш.Што си сеел тоа ќе жнееш. Сум искачал и за екстерно и за талат и за смилковско. Да знаевте да се солидаризирате тогаш место да јадете гомна може ќе искочеше некој од младината. Сеа ќе идам да протестирам со некој што до вчера ќе ме требел?
Ете ги миленко, мирка нека ја бранат државата.
kazi mu na talat deka vekje ima zakon da ne se bruka da glasa ist zakon 2 patiТи да не го преспа гласањето 2008ма кога за 3 минути коа се изгласа законот по брза постапка?
Оти се брукате?
Nikoj ne treba da me organizira tuku na mene kako Makedonec da mi ovozmozi da glasam od tamu kade sto sum. Za komunalni izbori do nekade bi sfatil ogranicuvanje, ama na nacionalno nivo i za referendumi kako za imeto toa mora da se ovozmozi. Oti na kraj partiskite vojnici i Albancite zaedno ke ni go smenat imeto ili ke odlucat za drugi krupni prasanja kako za teritorialnata podelba. Ti vikas oti ne ides vo Makedonija? Ja vo Evropa i nemam nekoj problem ama od Avstralija nekoj dva dena da patuva i da frla iljadnici dolari samo za da glasa e nerealno ocekuvanje od tebe. Baras nesto sto ne mozes da go baras. Neli za fer i demokratski izbori potrebno e glasackoto mesto za glasacot da e dostapno. Za dijasporata toj uslov ne e ispolnet! Tuka lezi problemot.Ама зошто да треба некој да те организира? Зошто некој да треба да ти каже „ееееееееј ваму се гласа нешто против твојата татковина, ај у пакет сите и на гласање доле“. Зошто некој да треба да каже нешто? Многу игра улога што е останато тоа дека дпмне е патриотската партија а есдеес влече накај Југославија а ние нели неаме ништо со Југославија, антички сме бла бла бла.
Многу хипокрити, многу. Јас познавам доста луѓе што отишле во странство и не познавам еден, буквално ЕДЕН да има финансиски потпомогнато во државава, било како. Сите што ги имам на фејсбук, ќутеа до пред година дена, за буквално ништо не се бунеа, за ништо што се случуваше во државава. Сакаш да ми кажеш дека до пред година дена цветаа ружи и сеа оддеднаш станавме Бејрут?
Pa ti stvarno veruvas vo toa? Od omraza kon dijasporata si veruvate svasta. Vo dijasporata sekoj ima pari da si kupi karta za Makedonija i ne mu se potrebni nekoi smesni bonusi. Cista laga e toa.Ааааааа нееееее ахахахаха 80 евра карта за бус многу им било, плус бонус сакале ама важно името не го даваат оваа информација што ја сподели е боље и од забраната за двојно државјанство која ја предложив за да видиме кој е кој. Епа вмро, сдсм, зошто да гласам, после да не се чудиме што бидна тоа што бидна со тие градови.
Албанците гласале за избори во Македонија од Швицарска, Немачка у Турска?Nikoj ne treba da me organizira tuku na mene kako Makedonec da mi ovozmozi da glasam od tamu kade sto sum.
sho bidna so bernskata dijaspora?More like (4) Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година.
Golem del dosle po zakani i uceni vo Kicevo i Struga. Vo drugi mesta ne ni dojdoa. Ama sto ima vrska toa? Za dzabe ti posocuvam deka strateska cel treba da e drugo. Da se iskoristi masovnosta na dijasporata za da dobieme izborni rezultati povolni za Makedoncite vo odnos so Albancite. Toa e strateska cel. A ti mi pisujs ovde nesto za Albancite deka dosle. Neka si idat be druze, ako sme pametni ke naprajme za dzabe da idat a vaka sami se ogranicuvame. Problemot na Makedonecot e sto gleda od denes za utre a ne podolgo vreme na napred.Албанците гласале за избори во Македонија од Швицарска, Немачка у Турска?
нека му се мисли дијаспората, посебно Бренда има да ја силуваат.Prv pat tolku tivka temata... zatisje pred bura..
Значи они дошле зошто им се заканиле а вие не сте дошле зошто не ви се заканиле или не сте ни сакале да дојдете?Golem del dosle po zakani i uceni vo Kicevo i Struga. Vo drugi mesta ne ni dojdoa. Ama sto ima vrska toa? Za dzabe ti posocuvam deka strateska cel treba da e drugo. Da se iskoristi masovnosta na dijasporata za da dobieme izborni rezultati povolni za Makedoncite vo odnos so Albancite. Toa e strateska cel. A ti mi pisujs ovde nesto za Albancite deka dosle. Neka si idat be druze, ako sme pametni ke naprajme za dzabe da idat a vaka sami se ogranicuvame. Problemot na Makedonecot e sto gleda od denes za utre a ne podolgo vreme na napred.
Кажи нешто за законов за дојазичност?Го подржуваш или уште ќе го тупиш со дијаспората?Значи они дошле зошто им се заканиле а вие не сте дошле зошто не ви се заканиле или не сте ни сакале да дојдете?
Објасни ми те молам, зошто оправдување за тоа што они дошле е наводната закана а вие не сте дошле зошто ДРЖАВАТА не ви помогнала да дојдете? Па чекај, тука се работи за imeto i znameto, не мора некој да ти плати за да го заштитиш? Или лесно е да коментираме и да идеме на протест 2км од местото на живеење ама ако треба да се потроши 500 евра за транспорт, тогаш ama drzavaataaa...