Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Ова е тоа што го зборам, ова е тоа што иритира. Пишува од АВСТРАЛИЈА а за животот тука објаснува како да е жител на Македонија и да живее во бедава.
Дволични идиоти.

Прегледај го приврзокот 187144

Поентата на објавава не сакам ни да ја коментирам, во тони не се мери глупоста што е напишана.
ете што било настан на денот, цената на јајцата, а бе што не си седите сите онака на куп во темана за архитектура за ск 2014 или таму во некопја за спорт,што се брукате овде?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
ако вака брзо носиш заклучоци тешко тебе во животот, секој втор ќе те ..... и сега ако ти кажам дека ја пишувам од тој профил што ќе испаднеш ти ? donkey !!!!
Трет пат ме цитираш, трет пат суптилно вреѓаш за после да пишеш „абе модератор си, не ти личи, тенденциозно ме казнуваш“.

V

viktora

Гостин
На денешен ден почеток на војната 2001,свечено одбележување во Собранието на РМ.Говор Т.Џафери.За годишнината ќе биде изгласан албанскиот јазик како официјален заедно со македонскиот на цела територија.

П.С
Свињата Катица повторно го одложи судењето Монструм.Добар начин да се прослави годишнината од почетокот на ослободителната војна на УЧК против словенските окупатори и мочање врз гробовите на невините деца.
http://24vesti.mk/sjo-go-pobara-„monstrum“-sudenjeto-odlozheno

Абе јајцата и дијаспората биле проблеммм.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Трет пат ме цитираш, трет пат суптилно вреѓаш за после да пишеш „абе модератор си, не ти личи, тенденциозно ме казнуваш“.
ти кажав, едноставно сум заљубен во твоите постови и како некоја плавуша ме привлекуваат и морам да одговорам. :P:love: посилно е од мене !!!!

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Некој ќе го омрси мачорот :icon_lol:

Пеџа сака да ви каже дека од дијаспората долат памет за животот во Македонија колку е убав, а сами немаат стапнато во Македонија. Еве и тука има луѓе што ми кажуваат колку е добро кај нас, аа коа им викаш да се вратат не сакаат.
Далеку од тоа дека јајцата се проблем.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855

Пеџа сака да ви каже дека од дијаспората долат памет за животот во Македонија колку е убав, а сами немаат стапнато во Македонија. Еве и тука има луѓе што ми кажуваат колку е добро кај нас, аа коа им викаш да се вратат не сакаат.
темата не е/беше за што кажува дијаспората,плукањето почна зошто се побунила кога кретенот од муртино реши да си земе во нивно име да решава кој биле и што ќе се, сега што на некој му одговара да дефокусира тоа е веќе друга работа, види само пр другите теми,истата екипа што мелеше тука по 24 сати денот сега се во некој други теми како овде да не биле никогаш, делуваат како спијачи,ама штом некој ја дефуксира овдешната тема одма се будат и просераваат.

и од каде ти знаеш кој колку бил стапнат во мкд,?

king-makedon

THE KING
Член од
5 декември 2008
Мислења
503
Поени од реакции
262
Многу генерализирате за дијаспората. Знам неколку примери за кој глава би ставил дека не се единствени, што се изгореле добро за да започнат бизнис тука, или започнале па подоцна се откажале ради бирократски пречки,инспекции(читај мито/рекет) од страна на домордците пресвети.
И споредби со албанската дијаспора се сулуди, знаеме како заработуваат нашиве, а како браќата за да бараме од нив да купуваат брда и долини низ Македонија и да имаат јако лоби кај политичарите низ државите кај што живеат. За тоа треба грдна финансиска моќ што нашиве дијаспорци ја немаат.

V

viktora

Гостин

Диаспората е столб на секоја стабилна држава.Албанците го добија Косово благодарение на лобито од дијаспората,Израел стана она што е денес благодарение на дијаспората,Грција не шупчи и не блокира благодарение на дијаспората.Дијаспората претставува значајно гласачко тело во нивните татковини и добар начин на пазарење со тамошните политичари за лобирање.

Друго,во моментов најмал проблем е дијаспората и најнебитна тема за дискусија.[DOUBLEPOST=1521023741][/DOUBLEPOST]Куртонот муртински "Кога ви е тешко повикајте пријател,ние ја повикавме Америка."
http://a1on.mk/archives/865641
Сега сфаќам дека малце го тепале во собранието.

Последно уредено од модератор:

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
темата не е/беше за што кажува дијаспората,плукањето почна зошто се побунила кога кретенот од муртино реши да си земе во нивно име да решава кој биле и што ќе се, сега што на некој му одговара да дефокусира тоа е веќе друга работа, види само пр другите теми,истата екипа што мелеше тука по 24 сати денот сега се во некој други теми како овде да не биле никогаш, делуваат како спијачи,ама штом некој ја дефуксира овдешната тема одма се будат и просераваат.

и од каде ти знаеш кој колку бил стапнат во мкд,?
По дијаспората се плукаше и за време на шарените кога протестираа против ВМРО, а и тогаш немаа дтапната во Македонија со години.
Ги знам луѓето, па затоа знам кој колку стапнал.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Ти едно пишуваш, овој те цитира и ти вика како некој одлучувал во НИВНО име. Пази, НИВНО име а пустите на мапа не знаат да покажат каде е Македонија, три поколенија не дошле тука, на фејсбук John PetkovskY со Y се има пишано.

ama tatkovinataaaaaaaaaaaaaa

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Ти едно пишуваш, овој те цитира и ти вика како некој одлучувал во НИВНО име. Пази, НИВНО име а пустите на мапа не знаат да покажат каде е Македонија, три поколенија не дошле тука, на фејсбук John PetkovskY со Y се има пишано.

Исто тука меѓу себе не комуницираат на македонски, ама ако дојде некој србин ОМА где си брате шта има.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.324
Ima razlika:

Albancite ja nosat nivnata dijaspora (so zakani ili kako bilo) vo Makedonija za da dobijat opstini kako Struga i Kicevo.
Makedoncite (najgolem del) vikaat Hans i Mitch Makedonski ne ni se potrebni ovde da odlucuvaat za nasata idnina. Pa sto izbegale pa i ne bile Makedonci veke. Neka si gledaat rabota tamu negde kaj sto se.

Rezultat: Albancite gi dobivaat Struga i Kicevo. Makedoncite so takvoto ostanuvaat vraka. Posle Branko, Grujo i Mitch Makedonski im bile krivi.

Poentata e, deka so dobra sorabotka megju Makedoncite vo Makedonija i Makedoncite vo dijasporata i Makedonija kako drzava i Makedoncite vo Makedonija mozat samo da pobedat, nikako da izgubat. Jasno, mnogu visok intelektualen kapacitet e potreben ova da se sfati, polesno e da se omalozuva dijasporata deka cistat klozeti (ja nikogo ne poznavam sto go raboti toa).

Vaka ako prodolzite (vo momentalnata situacija nema "nie" ako ocigledno ne sakate), za par godini uste klucot na drzavata ke im go predadete na Albancite (=metafora). Kako sto kinisala rabotata so noviov zivot toj den ke dojde pobrzo od sto mislime.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855

кој не знае,те прашав и претходно дали знаеш кој беа излезени, дали знаеш барем двајца што беа излезени на протестите ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom