Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Зошто овие луѓе ако толку многу ја сакаат татковината побегнале?
Побегнале од партиски ботови ко тебе. Побегнале од канцер.
Сега јасно ти е?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Побегнале од партиски ботови ко тебе. Побегнале од канцер.
Сега јасно ти е?
Од тебе поголемо партиско гомно нема бе, 11 години државата ти ја масакрираа, абе една критика не изусти, и продолжуваш да го дудлаш на паторот за плата во администрацијата, затоа што не гледам друга причина зошто би го бранел од петни жили.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364
Мислам нема смисла да прашуваме од што побегнаа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
Зошто овде не го искажале својот патриотизам туку мора секогаш да се дувне од овде и да се искажува љубовта кон татковината од туѓина?
Никој нема ништо против моите сонародници од дијаспората, напротив, постојат и овде услови да се искажува љубовта кон татковината, немора секогаш тоа да се прави од туѓина ;)
И да, на сликата се мои познаници кои се надеваа на пропаст на државата дур беа овде, а сега глумат загрижени "патриоти", јбг.
Od rezimot pobegnaja. I toa so bugarski pasosi veke ako sakas da znaes. 600000 na broj ni povekje ni pomalce barem spored oficijalnata statistika na SDSM.
P.s Milo mi e sto si gi prepozna drugarcinjata ;)

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Од тебе поголемо партиско гомно нема бе, 11 години државата ти ја масакрираа, абе една критика не изусти, и продолжуваш да го дудлаш на паторот за плата во администрацијата, затоа што не гледам друга причина зошто би го бранел од петни жили.
:facepalm:
Креле, јас работам од мои 15 години, државно имам нула денови работено, од државата имам земено нула денари.
Криво ми е кога ќе ми текне парите кои ги плаќам на државата одат на партиски и рамковен канцер ко тебе што чека да се ужлеби некаде.

Некои не можат да се помират со тоа и бегаат на страна.
Го мразат системот, ги мразат институциите а и ве мразат вас неспособните куропушачки паразити - канцерот.
Но тоа не значи дека не си ја сакаат татковината.

?

..........

Гостин
Зошто овде не го искажале својот патриотизам туку мора секогаш да се дувне од овде и да се искажува љубовта кон татковината од туѓина?
Никој нема ништо против моите сонародници од дијаспората, напротив, постојат и овде услови да се искажува љубовта кон татковината, немора секогаш тоа да се прави од туѓина ;)
И да, на сликата се мои познаници кои се надеваа на пропаст на државата дур беа овде, а сега глумат загрижени "патриоти", јбг.
Аха, и тебе тоа повеќе ти смета од пратениците на сдс што гласат за шиптаризација на државава?[DOUBLEPOST=1517869884][/DOUBLEPOST]
Е добро де напишал човекот статус на фб, фантазија ли е болест ли е бар не гласал за шиптаризација[DOUBLEPOST=1517869948][/DOUBLEPOST]
Пред неколку дена пратениците на сдс гласаа за двојазичност и шиптаризација, ти колку критики изусти?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
:facepalm:
Креле, јас работам од мои 15 години, државно имам нула денови работено, од државата имам земено нула денари.
Криво ми е кога ќе ми текне парите кои ги плаќам на државата одат на партиски и рамковен канцер ко тебе што чека да се ужлеби некаде.

Некои не можат да се помират со тоа и бегаат на страна.
Го мразат системот, ги мразат институциите а и ве мразат вас неспособните куропушачки паразити - канцерот.
Но тоа не значи дека не си ја сакаат татковината.
Јас чекам државна плата? hehe
Чисто за твоја информација, работам приватно, не работам административна работа, затоа што таму платата ти е ограничена 200-300 евра и неможеш повеќе, одамна сватив дека овие пари не се ништо овде и го продолжив тоа што го наследив од моите кое ми носи многу многу повеќе заработка.
И да ти кажам и ова, никогаш ама баш никогаш не би прифатил работа во адмиинистрација, попрво би прифатил иселување од државата одколку да бидам ограничен со 200-300 евра плата.
Аха, и тебе тоа повеќе ти смета од пратениците на сдс што гласат за шиптаризација на државава?[DOUBLEPOST=1517869884][/DOUBLEPOST]
Е добро де напишал човекот статус на фб, фантазија ли е болест ли е бар не гласал за шиптаризација[DOUBLEPOST=1517869948][/DOUBLEPOST]
Пред неколку дена пратениците на сдс гласаа за двојазичност и шиптаризација, ти колку критики изусти?
Јас никогаш не се согласував со двојазичноста, но факт е дека на Македонците и не им е толку битна.
Сум излегувал на протести во 2008 кога се донесе двојазичност, бевме само околу 20-30 луѓе,звучи СМЕШНО но така беше, и бевме наречени како "предавници" од нашите сограѓани Македонци, е од тогаш сватив дека на населението овде не му претставува проблем двојазичноста.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Џејсон Мико: Внимавајте на лажниот наратив

Се развива еден лажен наратив кој се шири како што се забрзуваат преговорите за името. Накусо, се навестува дека, доколку сега не се постигне решение за името, тогаш целата надеж е загубена, ќе избие војна и сите ќе умрат, и тоа ужасно и бавно. Да не мислите дека претерувам? Погледнете ја изјавата на убиецот, герилец што стана партиски лидер и сега е миленик на Западот, Али Ахмети. Во интервју за грчкиот весник Катимерини Ахмети вели дека: „Ако ова прашање остане нерешено, работите можат да станат многу полоши. А кога работите се лоши кај нас, тоа ќе има последици и по Атина и може да ги разбуди старите амбиции за прекројување на Балканот. Мислам дека тоа е многу опасно за сите нас во регионот“. Дали е ова тесно прикриена закана од страна на Ахмети? Дали Ахмети зборува за себе и за неговите колеги, убијците од таканаречената ОНА кои се обидоа да ги прекројат границите на Македонија во 2001 година?
Војната е НЕИЗБЕЖНА. Ќе има војна, а оваа ќе ја изгубат. Прв ќе се пријавам ако избие војна.[DOUBLEPOST=1517871388][/DOUBLEPOST]
Без одобрение од САД шошоните не смеат ништо да направат. Во спротивно ќе бидат прегазени како мравки и тоа секаде на Балканот . Почнувајќи од Косово и Македонија. Па се до Чемерија во Грција.
Овој пат ни се посреќи во врска со Америка. Трамп е анти грчки и анти албански настроен. Така да ќе биде интересно.[DOUBLEPOST=1517871557][/DOUBLEPOST]
Денес е денот кога русите ќе искешираат убава парка у Грција да се платат сите автобуси, сендвичи и попратни реквизити за џибериве што промовираат фашизам у 21ви век.

За воља на вистината, иако во тие протести се таргетира се што е македонско, место осуда истите ќе добијат хвалоспеви од нашите ни патриоти. Тој му вика дека на копје ќе го набије, овој му вика така треба така се сака држава. И тоа е отприлика таа шизофренија која произлегува од сопствениот животен неуспех па се бара излез и поента во животот поврзана со некаков патриотизам и национализам.
Размисли дека на нас тоа ни одговара што се случува во Грција. Дај боже да падне овој Ципрас и да дојдат тие што протестираат. Со нив нема преговарање, а тоа значи дека нема еу и нато за Македонија.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Чисто за твоја информација, работам приватно, не работам административна работа, затоа што таму платата ти е ограничена 200-300 евра и неможеш повеќе, одамна сватив дека овие пари не се ништо овде и го продолжив тоа што го наследив од моите кое ми носи многу многу повеќе заработка.
И да ти кажам и ова, никогаш ама баш никогаш не би прифатил работа во адмиинистрација, попрво би прифатил иселување од државата одколку да бидам ограничен со 200-300 евра плата.

Јас никогаш не се согласував со двојазичноста, но факт е дека на Македонците и не им е толку битна.
Сум излегувал на протести во 2008 кога се донесе двојазичност, бевме само околу 20-30 луѓе,звучи СМЕШНО но така беше, и бевме наречени како "предавници" од нашите сограѓани Македонци, е од тогаш сватив дека на населението овде не му претставува проблем двојазичноста.
Bas me interesira sto rabotis, so tvojot kvalitet edinstveno sto mozes e samo da duvas kurtoni, mora toa da e semejno nasledstvo.[DOUBLEPOST=1517872531][/DOUBLEPOST]

Bas me interesira sto rabotis, so tvojot kvalitet edinstveno sto mozes e samo da duvas kurtoni, mora toa da e semejno nasledstvo.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Bas me interesira sto rabotis, so tvojot kvalitet edinstveno sto mozes e samo da duvas kurtoni, mora toa da e semejno nasledstvo.[DOUBLEPOST=1517872531][/DOUBLEPOST]
Bas me interesira sto rabotis, so tvojot kvalitet edinstveno sto mozes e samo da duvas kurtoni, mora toa da e semejno nasledstvo.
Не ти е толку битно јас што работам, но ете ќе ти повторам пак, никогаш не би прифатил административна работа кај што приходите ти се ограничени на 200-300 евра.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не ти е толку битно јас што работам, но ете ќе ти повторам пак, никогаш не би прифатил административна работа кај што приходите ти се ограничени на 200-300 евра.
200-300е ограничено? Па дувачите на куртони земаат повеќе.
600-700 би прифатил ли?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
200-300е ограничено? Па дувачите на куртони земаат повеќе.
600-700 би прифатил ли?
Ти толку зимаше кога беше на власт твојот господар?
Сега ти намалија на 200-300 евра.. штета.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ти толку зимаше кога беше на власт твојот господар?
Сега ти намалија на 200-300 евра.. штета.
Не бе те прашувам дали би прифатил.
Јас не зимам, јас заработувам, и тоа повеќе одколку во времето на Грујо.

меѓудругото

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.793
Поени од реакции
25.238
Ти не си реален колку си глуп. Надреална е целата твоја егзистенција. У 2008-ма паторското говно ја призна таа нереална држава, да биде реална. Не ти текнуе пошо си лапал мрсули негде у Острелија. Таа нереална држава е протекторат на најмоќната (воено, економски, политички) држава во светот. Нереалната држава која има најголем природен прираст и младо население во Европа, која нема граничен премин со Албанија, која инвестираше милијарда евра во автопат Тирана-Приштина и 300 милиона во автопат Приштина-Шкуп, ама тоа не може да ти дојде до австралиските клозети и да го осетиш као реалност. Следен пат коа ќе му го земеш у уста на паторот, сети се како му се тртеше на учк, како му го амнестираше раководството за сеа да ти биде командант претседател на собрание. Ти немаш благе везе што реално се случуе у фајром, дојден си овде само да шмукаш партиски за ти даат некое работно место на паркинг, пошо и таму си социјална категорија.
Реално си многу поише глуп него шо делуеш...

kurtonu prasanjeto e dali e realna drzava ili ne... toa dali nas ni se sviga nivnata egzistencija e sosema druga rabota. dali nekoj gi stiti, kako se ogranizirani e nebitno fakt e deka se drzava sto si funkcionira isto ko i mkd sakale grcite ili srbite da priznaat

so pametov vas moze more crtate severno od tetovo u kartive

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom