Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.075
Собранието ги преведе амандманите за Законот за јазици

конечно

Ајде сендвичиња, спремни ли се рачињата на вашите пратеници по втор пат да гласаат за шиптаризација на цела држава?
Тезгере Bateman Бетијане Китев спремно ли му е рачето за гласање?
нема шиптаризација, нема платформа, има повторување на“ че си лежите’’ како ретардирани аутисти и нормално, нема ни лежење. Све што им е кажано дека нема да се деси-се дешава, едно нешто им кажаа дека е сигурно-не се дешава.
Сега ќе ги мобилизираат во последната битка пред славно да отидат во револуционерна пензија.
Периодов очекувај муабети од типот
-предлозите на грчка се фер, извадивме максимум
-мораше еднаш да се попушти
-нации не постојат
-што има врска Македонија-Македониџа, идентитетот си е наш и никој не може да ни го одземе
Пред Заев да дојде на власт продаваа оптимизам и еуфорија за подобро утре, сега одеднаш “што има врска како се вика вукојебинава’’ и слично.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Во полоша позиција не може да сме внатрешно раскарани и етнички и меѓусебно.
Надвор немаме пријатели ниеден ни соседи не не сакат, велат да се свртиме кон Русија па Русија е сојузник број еден на Грција од ЕУ земјите.

Па кога слушнам еве на Телма сега за Аристотел Македонецот ми се плаче за иднината на Македонија.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Па кога слушнам еве на Телма сега за Аристотел Македонецот ми се плаче за иднината на Македонија.

Нема полошо чувство!!! Исплачи се слободно, нека ти олесни на душата патриотска.

Sent from my iPhone using Tapatalk

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако успееме да се договориме со Грција, ќе успеете да ни избоксувате препорака? :vozbud::vozbud: Секоја чест, многу моќно.
А ти што очекуваш да ти избоксуват? Директен прием во ЕУ без преговорни поглавиja?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
Последниот предлог на Нимиц го има објавено грчка То Вима, а кај нас го пренесува Фокус.
Што да се каже...
КПМ напраи држава, сега све иде у к***ц. Би било чудо некој нареден предлог да е посериозен, а овој е, би рекол инфантилен, многу наивен....као џаро да го праел (џаро ми е репер за идиот, да не ме сфати некој погрешно).
Мој личен став е дека ако на Грција и страв од иридентизам и кражба на историја, би било доволно тие две точки од договорот да си ги потпишеме и да не не замараат веќе. Мудар и вешт политичар ќе свртеше внимание кон ова и ќе ја докажеше апсурдноста на целиот спор. Ама очигледно е дека ќе се иде до коска.
Пак не сфатив каде сте отстапките од грчка страна, ако се инсистира дека постои географски регион - што па Грција да има ексклузивитет на географскиот регион. 26 години се одолговлекува за да се водат вакви благо кажано несериозни муабети. Брдо пари имаат потрошено за авиони и хотели...

http://fokus.mk/to-vima-predlog-planot-na-nimits-za-dogovor-so-skopje/

(Наша забелешка: на англиски зборот „Makedonija“ напишан на латиница, ќе се изговара како „Македониџа“ – З.Д.)

Ако има вистина во тоа дека некогаш, претходно, ерга омнес не бил во игра, тогаш на тој наш политичар што ја има прокоцкано оваа позиција, треба да му се суди во итна постапка и да одговара за велепредавство затоа што штетата после ваков договор господ не ја исправа.
Aj sega ne se praj i ti deka ne znaese deka ova ne ceka posle izborite. E sega ako stvarno ne znaese togas gospod neka ti e napomos vaka smotan i naiven. Jas da sum na tvoe mesto bi igral na kartata deka znaese i deka se e toa ocekuvano baska pozelno kako silmallirion so probva da igra. Kao malce pomalce glup ispagjas barem koga ke se gledas pred ogledalo. A da ke zaboravev, pak da frlas so kurtoni.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Aj sega ne se praj i ti deka ne znaese deka ova ne ceka posle izborite. E sega ako stvarno ne znaese togas gospod neka ti e napomos vaka smotan i naiven. Jas da sum na tvoe mesto bi igral na kartata deka znaese i deka se e toa ocekuvano baska pozelno kako silmallirion so probva da igra. Kao malce pomalce glup ispagjas barem koga ke se gledas pred ogledalo. A da ke zaboravev, pak da frlas so kurtoni.
Вчера ти постаив едно прашање што го изигнорира, па ќе ти го повторам. Не ме мрзи.

Зошто „патриоти“ коа имавте бетон-мнозинство, у вашите златни времиња, коа ти гласаше со туце лични карти, коа австралискиот мајмун гласаше у амбасада и коа имавте 60 и кусур пратеници - зошто тогаш не организиравте референдум за да се затвори прашањево? „Неќеме промена на име - ебете се!“
Ќе ми објасниш ли вака, по партиска логика?
Еве, пак сале ќе го праќаше лотус-такси во Пустец да носи кутри „човечиња“, ама ќе гласаа за корист за државава.
Или полесно ви беше к***т да си играте у Центар, поточно побитно ви беше да редите споменици од Багери, Булдожери и други ш иптарски дејци?
Па да го пикневте бе Шиповиќ у затвор дека гласал „За“ за промена за име, а не дека ви го сјебал ДУП-от за Тасино чешмиче, кај шо требаше паторот да гради згради за продавање и да го поебе пола Водно?
А, пиле?
Сите знаеме дека Заев ќе заебе работа, ама палицата беше у ваши раце едно време....сеа ќе ми продаваш демагогии овде?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
нема шиптаризација, нема платформа, има повторување на“ че си лежите’’ како ретардирани аутисти и нормално, нема ни лежење. Све што им е кажано дека нема да се деси-се дешава, едно нешто им кажаа дека е сигурно-не се дешава.
Сега ќе ги мобилизираат во последната битка пред славно да отидат во револуционерна пензија.
Периодов очекувај муабети од типот
-предлозите на грчка се фер, извадивме максимум
-мораше еднаш да се попушти
-нации не постојат
-што има врска Македонија-Македониџа, идентитетот си е наш и никој не може да ни го одземе
Пред Заев да дојде на власт продаваа оптимизам и еуфорија за подобро утре, сега одеднаш “што има врска како се вика вукојебинава’’ и слично.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
Вчера ти постаив едно прашање што го изигнорира, па ќе ти го повторам. Не ме мрзи.

Зошто „патриоти“ коа имавте бетон-мнозинство, у вашите златни времиња, коа ти гласаше со туце лични карти, коа австралискиот мајмун гласаше у амбасада и коа имавте 60 и кусур пратеници - зошто тогаш не организиравте референдум за да се затвори прашањево? „Неќеме промена на име - ебете се!“
Ќе ми објасниш ли вака, по партиска логика?
Еве, пак сале ќе го праќаше лотус-такси во Пустец да носи кутри „човечиња“, ама ќе гласаа за корист за државава.
Или полесно ви беше к***т да си играте у Центар, поточно побитно ви беше да редите споменици од Багери, Булдожери и други ш иптарски дејци?
Па да го пикневте бе Шиповиќ у затвор дека гласал „За“ за промена за име, а не дека ви го сјебал ДУП-от за Тасино чешмиче, кај шо требаше паторот да гради згради за продавање и да го поебе пола Водно?
А, пиле?
Сите знаеме дека Заев ќе заебе работа, ама палицата беше у ваши раце едно време....сеа ќе ми продаваш демагогии овде?
Ne be Alma ne te izignorirav namerno, obicno ne se ni zamaram da vidam sto imas pisano osven ako ne me tagnis. Me imase tagnato ?
Druga rabota pak si nosis nekoj zaklucoci onaka od rakav kako na primer deka jas sum imal neznam kolku licni karti i neznam tamu Pustec Centar a nikako da sfatis deka vo realnosta jas nemam nikakva dopirna tocka so VMRO DPMNE vo smisla na clenska , korist od rabota itn itn. Ne moras da mi veruvas na zbor, ednostavno prasaj nekoj sto me znae.
Za referendumot neznam kakva dopirna tocka ima broj na pratenci. Pa nema da glasaat pratenicite vo parlamentot na toj referendum tuku gragjanite so pravo na glas. Razlikata e sto sega e drug momentot kolku i da probuvas da go ignoriras toa. Do pred nekoja godina go nemase ova sto go ima sega. Si pregovaraja kolku da si pregovaraat i toa blagodarejki na mudrata politika na SDSM so celo na Gligorov i Cervenkvski koi i se slozija da pregovaraat. Pominaja 11 godini i nikomu nisto, nemase protesti vo Grcija, nemase tolku povolen dogovor so Bugarija, nemase dvojazicnost na cela teritorija tuku vo mesta kade se nad 20 %( i toa blagodarejki na SDSM koga sme vekje kaj toa). Edna po edna ne priznavaja drzavite pod ustavno ime, si imavme megjunarodna sudska odluka okolu NATO i EU . I togas dojde SDSM , napravi toa sto napravi i ova ti se rezultatite od nivnata rabota. Ne se toa demagogii tuku fakti. Redno e da naucite deka na izbori ne se glasa protiv nekogo tuku za nekogo. Koga znaevte deka Zaev ke zaebi rabota sto mu ja davavte palkata. Vo nego e sega palkata ako ne znaese, a ova sto se slucuva se slucuva sega pod negova palka ne pred toa. Imaja gragjanite izbor. Vsusnost dva izbori vekje ako cepidlacime. Imaja da odberat pomegju korumpirana vlast( nisto novo na ovie prostori i nisto specificno samo za nas) i korumpirana vlast koja vo predizborite go veti tokmu ova sto go pravi. Imavme da izbirame magare da ni go bapni ili magare da ni go bapni i zmija da ne apni i si go odbravme ova vtoroto i toa so ubedlivo mnozinstvo. Dajbe sega zalopojki. Sakavte vo Eu i Nato. Taa e cenata sto treba da se plati i nie se slozivme, ne deka ne ja znaevme uste od devedesetite ili so drugi zborovi ne sme nisto poblisku ili podaleku od EU i Nato otkolku sto bevme pred 20 i kusurot godini. Najtragicno od se e sto znaevte ili poveketo znaeja sto ke sleduva i sega naednas kako iznenadeni i potreseni. Trebase da si mislis na ova koga frlase so kurtoni i izigravase revolucioner za da go donesis SDSM ili Zaev na vlast. Sto ocekuvave koj ke dojdi posle VMRO, Levica? I sega te boli deka ke te prekrstat? Ne bi trebalo posto svesen si bese za odlukite i posledicite od tie odluki. Sega stegni gi zabite i sozdravje da si go nosis posto nikoj ne ti e kriv za tvoite odluki. Ni VMRO , ni SDSM ni nikoj, Ti i samo Ti.

S

silmarillion

Гостин
Вчка замисчи грциве да речат викајте се Македонија, кај ќе бараме arch enemy? Заебана работа у пм ќе ни се отвори работа.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955
добро ако има знак Југославија, јас 2004 одев по тој пат за назад знакот Југославија беше свртен, не знаеш кај да одиш, среќа имаше наша кола па по нејзе...
и не само таму, кога одевме за Турција исто нема знаци за Турција, туку се рамњаш по таблите со графити за Кипар.. а на самиот премин го ставиле знакот во лентата за излез од Турција ..
со грците нема лабаво, само реципроцитет и остро... а имаше случка пред 4 - 5 години кога грчиштата измислија некој заебанции со автобусите, ама брача срби одма иста мерка на грчки автобус...
Туку како се викаше оној рекетаро од сдсм што организираше пред 10-на години демонстрации пред грчка амбасада :cool: .. сега треба некој протести па да се направат:icon_mrgr:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Вчка замисчи грциве да речат викајте се Македонија, кај ќе бараме arch enemy? Заебана работа у пм ќе ни се отвори работа.
Непријатели фала Богу никад не ни фалело. Таква ни е ѕвездата.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364

Се јавија "патриотиве" со бугарски пасоши од Германија, пази, цитатот им е на германски.
Значи овие ја прифаќаат Македонија за двојазична држава... :D
Ебаве патриотите :D

Абе ти кај си излегол да протестираш за нешто или за Македонија да направиш нешто корисно или само мрчење по Кајгана и плукање по твојте сонародници? Ако не си знаел, ова со пасошите е тазе а во Германија и други држави живеат одамна Македонци и тоа со Македонски пасоши. Затоа не јади толки трици.

Иначе чисто се сомневам дека знаеш Германски за да разбереш и фала Богу во Германија протестираат и ќе напишат на Германски за да разберат луѓето таму. Што има тоа врска со двојазичноста во Македонија само ти си знаеш.

Иначе низ цел свет имаше протести од дијаспората. Колку толку се собра народ а оваа слика горе од Франкфурт беше директна против-демонстрација против Грците кои дента протестираа против Македонија. Ја не читав некој Грк да се подсмева за тоа. Ама тоа ти е Македонче плукај по својте.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Абе ти кај си излегол да протестираш за нешто или за Македонија да направиш нешто корисно или само мрчење по Кајгана и плукање по твојте сонародници? Ако не си знаел, ова со пасошите е тазе а во Германија и други држави живеат одамна Македонци и тоа со Македонски пасоши. Затоа не јади толки трици.

Иначе чисто се сомневам дека знаеш Германски за да разбереш и фала Богу во Германија протестираат и ќе напишат на Германски за да разберат луѓето таму. Што има тоа врска со двојазичноста во Македонија само ти си знаеш.

Иначе низ цел свет имаше протести од дијаспората. Колку толку се собра народ а оваа слика горе од Франкфурт беше директна против-демонстрација против Грците кои дента протестираа против Македонија. Ја не читав некој Грк да се подсмева за тоа. Ама тоа ти е Македонче плукај по својте.
Зошто овие луѓе ако толку многу ја сакаат татковината побегнале?
Зошто овде не го искажале својот патриотизам туку мора секогаш да се дувне од овде и да се искажува љубовта кон татковината од туѓина?
Никој нема ништо против моите сонародници од дијаспората, напротив, постојат и овде услови да се искажува љубовта кон татковината, немора секогаш тоа да се прави од туѓина ;)
И да, на сликата се мои познаници кои се надеваа на пропаст на државата дур беа овде, а сега глумат загрижени "патриоти", јбг.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom