Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Уф, погодивме G-spot :cool:
Про-нато никогаш не сум бил.
Не лажи, секој пат кога некој ќе рече нешто против Нато, ти го напаѓаш ко пензионер што напаѓа кога ќе му го фатат столчето во автобус.

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364
Има муабети дека овие од дијаспората кога доаѓале овде, биле изненадени што во куќите сме имале чешми за вода (ваљда очекувале пумпи и бунари негде у бавча). Богами од таа перспектива, во 1994 и 1995 имавме екстра развиена економија.
Тоа што веруваш вакви муабети доволно кажува за тебе.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.380
Поени од реакции
8.983
Да погодам, ќе дојдат тука за да не натераат да си пукаме во глава?
Не знам, Волку, тоа можеби е твојот впечаток. Мене ми изгледа дека сме многу блиску до влез во НАТО/пристапни преговори за членство во ЕУ. Во три месеци откако е почната годинава во Скопје последователно доаѓаат Генералниот секретар на НАТО, Претседателот на Европската комисија и претставничката на ЕУ за надворешна политика и безбедност. На темава неколку членови изразија скептицизам дека спорот со името ќе се реши и дека нема да станеме членка на НАТО/ЕУ, ама јас сум оптимист и мислам дека оваа година, најдоцна 2019 ќе влеземе во НАТО и ќе го започнеме процесот на пристапни преговори за членство во ЕУ.
Тоа што веруваш вакви муабети доволно кажува за тебе.
Немој, мнгоу ме навреди.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сеа пишуваме постови за да се фатиме на кондиција за да испаднеме у право или шо е работава. :icon_lol:
Таман работа, сакав да ти кажам дека тие два света се различни.
Како зимате дипломи - кој знае.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Пак неможам да сватам, ако до 2007 имавме одлична позиција спрема грција како што вика Шеќеринска, зошто во 2005 не влеговме во НАТО и ЕУ? Што ја попречи Шеќеринска во ЕУНАТО интеграциите ?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.076
Таман работа, сакав да ти кажам дека тие два света се различни, како зимате дипломи кој знае.
ќути не прашувај, среќа си тука да не дообразуваш .

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ќути не прашувај, среќа си тука да не дообразуваш .
Не озбилно, да ставаш монархија на исто рамниште со социјализам или анархизам треба да си со 4то одделение, у 5то имаш Запознавање на природата и општеството, Историја итн.

А уште полошо е еве, другарчињата ти погоре вчера мантраа дека не постоела демократија и дека подобра била монархијата.

Тоа се на море треба да се праќа.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Срам?
Ги боли кур нив за срам.
Не тебе те болиии, мењаш господари како чорапи, селска курва има повеќе срам од тебе[DOUBLEPOST=1517605264][/DOUBLEPOST]
Не озбилно, да ставаш монархија на исто рамниште со социјализам или анархизам треба да си со 4то одделение, у 5то имаш Запознавање на природата и општеството, Историја итн.

А уште полошо е еве, другарчињата ти погоре вчера мантраа дека не постоела демократија и дека подобро била монархијата.

Тоа се на море треба да се праќа.
Добро бе чоек ај кажи како функционира демократијата, што е демократично да воено да нападнеш суверена држава. Што е демократично да натераш една држава да си го смени името.... Што е сега ќе се праиме будали со сила ?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Уф, погодивме G-spot :cool:

Не лажи, секој пат кога некој ќе рече нешто против Нато, ти го напаѓаш ко пензионер што напаѓа кога ќе му го фатат столчето во автобус.
Не знам као се тепаат пензионери у аутобус. Купив ново ауто лани и не ми се миришаат патриоти као тебе, ми изазива гаѓење.
Плус у тоа двокатната кинеска канта не влегуем пошо ми навираат мемории на паторот. И од надвор ме нервираат кога ги гледам.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро бе чоек ај кажи како функционира демократијата, што е демократично да воено да нападнеш суверена држава. Што е демократично да натераш една држава да си го смени името.... Што е сега ќе се праиме будали со сила ?
Незнам како функционира, затоа велам да го клаиме Грујо крал!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom