Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 септември 2007
Мислења
77
Поени од реакции
83
Shto, sega treba tvoeto ceneto mislenje da go zemam predvid i da komentiram za MK ili da ne komentiram. A ti tolku vidovit pa znaesh dali mene isto mi se fakja kako ke trgnat rabotite vo MK. Ti chinam raspolagash so nekoja statistika koja kazhuva deka onie shto se iseluvaat vo оустрејлија или САД stanuvaat ekstra glupavi? A pak vie shto ste vo MK epten umni ostanavte.
A kakov air ima drzhavata od takvi kako tebe shto ja narekuvaat vukojebina, pokazhete barem malku respekt kon drzhavata, i koj faktor si ti da mudruvash koj ima pravo a koj nema da diskutira za MK. A ti si siguren deka toj shto plakja danok vo MK doprinesuva poveke od nekoj shto shto od stranstvo finansiski izdurzhuva familija? So deneshnava info tehnologia sekoj mazhe da ja znae situacijata vo MK kade i da zhivee.
Ostaj go nego, sigurno nemoze da odi vo "оустрејлија или САД" zasto uste ceka brojce za Bugarski pasos, ili vekje go imaat odbieno Bugarite, zatoa izgleda frustraciite gi leci na forumov. Dostoinstvoto ne moze da se isturi so inka preku uvoto. Nekoi lugje se rodeni so "odredeni karakteristiki" (ili so deficit na istite) .

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Има муабети дека овие од дијаспората кога доаѓале овде, биле изненадени што во куќите сме имале чешми за вода (ваљда очекувале пумпи и бунари негде у бавча). Богами од таа перспектива, во 1994 и 1995 имавме екстра развиена економија.
На која дијаспора мислиш на албанската или грчката?

S

silmarillion

Гостин
Замисли да имаше анархистички дух во дел од населениево кај нас. Али шо зборам и ја друга свест е тоа. Ние сакаме некој да раководи со нас, да му слугуваме а он да не штити. НАТО Русија ју нејм ит.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сорос го Впрегна Слугата Заев во Својата Криминална Мрежа за Рушење на Трамп и Поставување на Хилари!
http://kolozeg.info/2018/01/28/сорос-го-впрегна-слугата-заев-во-своја/
Ако се прашувате која воопшто би можело да биде темата на разговор, еве да ви помогнеме. Единствена заедничка тема на разговорот на продажниот квислинг Заев со неговиот господар, Сорос во Давос, Швајцарија, би можела да биде како Македонскиот платеник и предавник најкорисно да се вклучи во глобалната криминална мрежа на Сорос за уривање на легитимно избран претседател на САД и поставување на поразената Хилари Клинтон на негово место!
Никаде не можам да најдам импресум или уредник, автори и сл. на сајтов, лудо ме интересира кој ги пишува и кој ги уредува содржините

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Замисли да имаше анархистички дух во дел од населениево кај нас. Али шо зборам и ја друга свест е тоа. Ние сакаме некој да раководи со нас, да му слугуваме а он да не штити. НАТО Русија ју нејм ит.
Фамилијата е најјако...да тетовираш директор на државна агенција на газот, интелект на ниво на некој бабун што скока по гранки.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Фамилијата е најјако...да тетовираш директор на државна агенција на газот, интелект на ниво на некој бабун што скока по гранки.
Пфф
Кога ќе одам у Охрид, на плажа секој втор на бицепс има биста на Кропоткин, Штирнер, Годвин, Бонот... Па кога ќе се размјат со тоа црно - црвените знамиња на собири па па па
Па кога ќе влезат во собрание па па па

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Никаде не можам да најдам импресум или уредник, автори и сл. на сајтов, лудо ме интересира кој ги пишува и кој ги уредува содржините
Кога ќе се впрегне муртинскиот сега, трамп нека му ја мисли...
Ова со импресумот, копитава од сдс мора да го регулираат. Да се знае кој кажал, пренел, измислил, став ли е...жално е ова. Деца можат да дојдат до вакви текстови...кај се без иднина и без тоа, уште вакво упропастување на интелигенција им фали.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Некој од форумов, 100посто.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.964
Поени од реакции
50.965
чка ви материна заведена...све ви кажаа анархистиве у една реченица.

"In Greece-Macedonia-Albania
The enemy is in banks and ministries"

Graffiti in #Athens, #Greece

Прегледај го приврзокот 184984
Некој понебитен со помалце моќ и влијание најди да ни каже нешто . Пошто како што памтам, Сириза на Ципрас се изнедри од вакво некое дувло на небањати хипици, па и он у неколку други реченеци преку министерот за надворешни стварно нешто ни кажа пред некој ден.
Супер за возење е тој анархистички филм додека не напуни човек 18 години.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Супер за возење е тој анархистички филм додека не напуни човек 18 години.
Милион пати подобар одколку да си 30+ и да си про - монархија, тоа е веке серизона болест а од филм ќе излезеш кад тад.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.964
Поени од реакции
50.965
Милион пати подобар одколку да си 30+ и да си про - монархија, тоа е веке серизона болест а од филм ќе излезеш кад тад.
горе-доле, ист свет на фантазии е

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Нема ништо неточно на графитов

Статус
Затворена за нови мислења.