Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ајде до година 5то одделение, ќе учите.[DOUBLEPOST=1517606029][/DOUBLEPOST]

Ах, падна Грујо и нема веќе демократија па кажи бее
Добро де, знаеме дека не те бива да кажеш нешто аргументирано...мојот пост нема врска со грујо...али нема везе важно е да се трола.... ептен плачел берик....Ако ако, ако му е полесно удрете вака... газето не му го крпи ништо...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.125
Не бе те таман работа, тоа е за деца до 18 години, кога ќе начукаш 30+ години одиш на друго ниво на "нема демократија" ниво и само "монархија" брате.
ама пак ли да ти кажам дека ја не сум рекол такво нешто. Знам дека ти значат лајковите и признанието од другите форумски револуционери, ама нема потреба со подметачини да ги заработуваш

Што се напна толку, ете се разбирате со грчките анархисти, бањати дечки се и нивните ставовие се земаат во предвид и ја обликуваат грчката политика, топ е графитот и многу ми значи тој графит во оваа ситуација кога лично премиерот поддржан од тие бањати и незаблудени дечки сака да сум горномакедонец за секоја употреба

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
За тој што сум гласал - тој ми е господар?
Закон сте, нема што. Да не постоевте, ќе требаше да ве измисли некој. Чисто ради форумов да не биде досаден.
не не, не ти е господар... душата си му ја продал ... ќе те прогонува повеќе и од грујо..... кај и да е ќе почнеш да ги запишуваш тепачките пак... Ете вчера почна една....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро де, знаеме дека не те бива да кажеш нешто аргументирано...мојот пост нема врска со грујо...али нема везе важно е да се трола.... ептен плачел берик....Ако ако, ако му е полесно удрете вака... газето не му го крпи ништо...
Не бе нема демократија, дај да се распуштиме како држава, не заслужува држава овој народ оти не е Грујо на власт.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.858
не не, не ти е господар... душата си му ја продал ... ќе те прогонува повеќе и од грујо..... кај и да е ќе почнеш да ги запишуваш тепачките пак... Ете вчера почна една....
Душата сум му ја продал на Заев!

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не бе нема демократија, дај да се распуштиме како држава, не заслужува држава овој народ оти не е Грујо на власт.
Не бе, нема демократија дека дојде понов и пософистициран систем, ЖИВОТ...

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Демократијата функционира, гледав на телевизија.
И нема што тука ние да мислиме, има кој да му ја мисли за тоа.
Ќе се врати грујо за скоро време бе немој да бидеш тажен, и мене дури ќе ме расплачеш.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
http://fokus.mk/zhan-klod-junker-i-mogerini-doagaat-vo-poseta-na-makedonija/

А баш се мислев дали Хојт Ји ќе доаѓа пак на кафе кај Хорхе. Можеби Могерини и Јункер се претходница. :kafence:
Јадна бона. Хојт Ји доби шут карта од Стејт Департментот, а ти се надеваш дека ке дојде.
https://rs.sputniknews.com/politika/201801241114298945-balkan-amerika-brajan-hojt-ji-analiza/

http://mkd-news.com/brajan-hojt-ji-podnese-ostavka/

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Додека не дојде Зајеви на власт ни А ни Б околу "нема демократија" боље "монархија", не заслужуваме држава, дај да се самораспуштиме (убаво беше ИПАРД фондови и УСАИД, евроепически пасош итн).

Ебате пототпот, страшна пост апокалипса.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.858
Душата си ја продаваат луѓето на Заев, али нема фрка, не се загрижувајте, имено, нас не штитат натприродни сили кои нема да дозволат Македонецот да биде топовско месо на неснаситните Американци.
Тоа се истите сили кои ни помогнаа да издржиме овие дваеспет години да бидеме неврзани, иако сме опкружени од НАТО. Повторно ќе бидеме економски рај, како пред да ни воспостави ЕУ ембарго, таму негде 95-та.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Душата си ја продаваат луѓето на Заев, али нема фрка, не се загрижувајте, имено, нас не штитат натприродни сили кои нема да дозволат Македонецот да биде топовско месо на неснаситните Американци.
Не бе брат, јас не те знам за ваков... гневен. Секој кој не мисли како тебе е за грујо...Ок нека ти биде... ако ти е полесно...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
неснаситните Американци.
Не си свесен колку УСАИД пари лапавме, канализации, вода, струја немаа луѓето, училишта, болници, улици да не зборувам во каква состојба беа...

ИПАРД фондовите да не беа земјоделците имаше да испоцркаат.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Тоа се истите сили кои ни помогнаа да издржиме овие дваеспет години да бидеме неврзани, иако сме опкружени од НАТО. Повторно ќе бидеме економски рај, како пред да ни воспостави ЕУ ембарго, таму негде 95-та.
@Pina од Америка не штити со џогерот од клозетот, ги тера мрачните сили од прекрасната Македонија.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не си свесен колку УСАИД пари лапавме, канализации, вода, струја немаа луѓето, училишта, болници, улици да не зборувам во каква состојба беа...

ИПАРД фондовите да не беа земјоделците имаше да испоцркаат.
Ок, во право си... Зошто не го сменија името во 1991 и не не внесоа во НАТО и ЕУ заедно со Словенија ?? Ниту некој ќе се бунеше, ниту ништо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom