Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Да во реален свет со контакт со реални луѓе не сум видела.
Вие шарените направивте фатална грешка.
Да ја претставиме ситуацијава со државава малку поинаку.
Да биравте меѓу смртта на еден криминалец и спасување од потонувањето на еден брод, вие ќе ја одбравте смртта на криминалецот.
Барем се надевам криминалецот вистина ќе одлежи затвор.
Ако не ќе биде пресмешно да ве покажувам со прст.
Ќе добие условна за шамар во обид врз Жерновски.

S

silmarillion

Гостин
Да во реален свет со контакт со реални луѓе не сум видела.
Вие шарените направивте фатална грешка.
Да ја претставиме ситуацијава со државава малку поинаку.
Да биравте меѓу смртта на еден криминалец и спасување од потонувањето на еден брод, вие ќе ја одбравте смртта на криминалецот.
Барем се надевам криминалецот вистина ќе одлежи затвор.
Ако не ќе биде пресмешно да ве покажувам со прст.
Секако и за смеење ќе биде ако секој криминалец не заврши у затвор за сите пендраци изедени за време протести.

Исто како што сега се смееме на муабети од типот дека ВМРО опресирало патриотизам за време владеење. А тоа го дознаваме година дена по паѓање од власт. Јебеш патриоти што преќутуваат.

За реалниот свет твој не сум многу сигурен колку е реален.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.700
Поени од реакции
9.307
Не сакам моето дете да го научи македонскиот јазик пред англискиот, нефунскионално е, глупо е и пред се дискриминаторски. Од мали моите и твоите деца нема да имаат исти услови до успех.
Ако ова не можеш да го разбереш тогаш имаш голем проблем, тогаш мене ме гледаш како на граѓанин од втор ред, демек јас сум дошол тука и морам да се вклопувам во оваа државно уредување. НЕ, и НЕ, пошто јас сум бил тука и пред државново уредување, не прифаќам таков устав. Уставот требаше да ги задоволи потребите на сите граѓани а не спротивно.
Си слушал за швајцарија?
Мислиш на онаа Швајцарија која не дава да дрифтате, која не дава да кршите сообраќајни правила, која не дава да организирата борби на кучиња, која не дава да каменувате возови, која не дава да го нарушувате јавниот ред и мир, која не дава да пукате на свадби, која не дава да галамите, врескате и да повикувате со 150 децибели од џамија ноќе и за време на викенд, која остро санкционира за непочитување на нејзините закони?

За таа Швајцарија ли ни зборуваш?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ти и јас сме дел од фактите Јамајка. Не се амнестирај сега кога се кршат копјата.
Јас не се амнестирам дечко. Ти реков ти не знаеш за ништо што јас сум направил во животот, а најмалку ја знаеш мојата патриотска патека. Можеш да ме знаеш само по пишувањата тука, па каков и да впечаток ти оставиле, а тоа е многу мал фрагмент од моето битие и како човек и како патриот до 2001 и како националист навака.
Но...
Сигурно е дека и јас потполно носам дел од одговорноста на овој народ за тоа што ни се случува. Баш од причина што сум националист, уште повеќе....

А твојот аргумент кој е? да им дадеме шанса ?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.437
Поени од реакции
30.930
Секако и за смеење ќе биде ако секој криминалец не заврши у затвор за сите пендраци изедени за време протести.

Исто како што сега се смееме на муабети од типот дека ВМРО опресирало патриотизам за време владеење. А тоа го дознаваме година дена по паѓање од власт. Јебеш патриоти што преќутуваат.0
Прилично сум сигурна дека не постојат повеќе патриоти во земјава и тоа веќе долго време, постојат единствено "паратриоти".
Убедена сум дека оваа држава во оваа ситуација во која е никој не ја сака.

Жал ми е што има такви како тебе што се надевале, верувале, се бореле за таква субмисивна индивидуа, а сега како што викаш си бил разочаран. Без разлика дали ти си од шарени или од вмровци сеедно.
Truly Cucked.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Двајца истомисленици, поделени на две спротивставени страни :pos:

,@silmarillion кој става акцент на борбата со корупцијата, што пак воопшто не му пречи на спротивставената страна @jamajka , која пак се залага за разумен и достоинствен пристап, пре би рекол на албанскиот политички блок не Албанците, кон македонската држава, шо сметам не е никаков проблем за @silmarillion :icon_lol:

Ова е тоа divide et empera :tapp:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Се додека на форумов се препукуваат млади луѓе наместо пензионери е знак дека Македонија не мрднала ни милиметар на економски, културен и др план.

S

silmarillion

Гостин
Незнам што си правел ти лично а и не е моја па ни ничија работа сем твоја. Фактот кажува следно дека од 2006та па до пред една година ниту еднаш ама ниту еднаш никој јавно не проговори за опресијата од ВМРО кон патриотите и националистите. Доволно си паметен да согледаш што би било ако сте дигнеле глас у нивно време. Ама, ќе ми извиниш али разни пробисветови и криминалци беа поистоветувани со браникот на државата. Епа јебига, не е ова Шенжен па да не се знае е кој сме што сме. Една шака луѓе сме. Од тука натака можеш да сврзеш два и два. И зошто денес никој не трза на патриотизам, зошто се слаби протестите, зошто не постои патриотско јадро кај умерениот граѓанин. За се ова се предупредуваше на време, и поделбите патриоти предавници мислиш така пројдоа незабележано. Па сеа кој ве ебе друже, и тоа со пуно прсво.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Него Астеруд галами сега а има слика од протест збогум Никола на два јазици. Изгледа не е во ниеден управен или надзорен.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.437
Поени од реакции
30.930
Незнам што си правел ти лично а и не е моја па ни ничија работа сем твоја. Фактот кажува следно дека од 2006та па до пред една година ниту еднаш ама ниту еднаш никој јавно не проговори за опресијата од ВМРО кон патриотите и националистите. Доволно си паметен да согледаш што би било ако сте дигнеле глас у нивно време. Ама, ќе ми извиниш али разни пробисветови и криминалци беа поистоветувани со браникот на државата. Епа јебига, не е ова Шенжен па да не се знае е кој сме што сме. Една шака луѓе сме. Од тука натака можеш да сврзеш два и два. И зошто денес никој не трза на патриотизам, зошто се слаби протестите, зошто не постои патриотско јадро кај умерениот граѓанин. За се ова се предупредуваше на време, и поделбите патриоти предавници мислиш така пројдоа незабележано. Па сеа кој ве ебе друже, и тоа со пуно прсво.
Имаш цитат копче, ако сакаш да ме избегнеш не се секирај читам. Утре пак сум на пауза, знаеш работа ова она.
Јас секогаш сум дигала глас против примитивните практики на ВМРО, нивната лицемерност и непотизам. И нема да престанам да го правам истото за СДСМ.
Луѓето многупати дигнале глас, де студенти, па имаше едно време протести исто и од сдсм, они иако цензурираа медиуми, сепак социјалните мрежи, поготово Твитер беа сржта на антивмровизмот.
Протестите им се слаби затоа што на нив доаѓаат луѓето што ете верувал или не, си веруваат во Груевски. Сам виде колку се.
Друга причина е што македонскиот народ не го мотивира ништо друго освен пари. Сега веќе кога парите им зависат од СДСМ, не одат повеќе на протести од ВМРО.
Трета причина е што многу од тие што одеа на протести на вмро беа присилени и под закана да одат.

Една работа е многу интересна, на вмровскиве протести беа најчесто вработени луѓе, преку партија, сите беа од 25+ години.
На протестиве на СДСМ ај да речам шаренава револуција модерно повеќето беа невработени студенти и средношколци, идеалисти, сонувачи. И да исто беа и они носени со автобуси.

Ништо не е случајно, само треба да знаеш таргет група и како да манипулираш со нив.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Абе ајде, многу ти е лесно да кажеш од твој аспект... граѓанину на светот....

Зошто ти денеска не кренеш глас додека е време против ова што го прават а ? Мислам на време. батали го форумов, оди протестирај крени глас. Да не речам после, кај беше бе ти 2017 да се кренеш против тоа што се прави.

Никој не трза на патриотизам од истата причина што никој веќе нема да трза на револуција.... Овие 2 партии го канализираат заеднички секое незадоволство и сакале неќеле, народот е влезен во оваа сапунска серија, која покрај лоповлукот ни нуди и интересна забава од холивудски стил, некој вид на reality show.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Него еве да речеме со претседателските избори во 2019 се одржат и парламентарни. И ВМРО победи. БЕСА и Алијансата се за нигде и пак ќе победи ДУИ со над 10 пратеници. Вмро ќе си го погази зборот за коалиција со ДУИ?

S

silmarillion

Гостин
Абе ајде, многу ти е лесно да кажеш од твој аспект... граѓанину на светот....

Зошто ти денеска не кренеш глас додека е време против ова што го прават а ? Мислам на време. батали го форумов, оди протестирај крени глас. Да не речам после, кај беше бе ти 2017 да се кренеш против тоа што се прави.

Никој не трза на патриотизам од истата причина што никој веќе нема да трза на револуција.... Овие 2 партии го канализираат заеднички секое незадоволство и сакале неќеле, народот е влезен во оваа сапунска серија, која покрај лоповлукот ни нуди и интересна забава од холивудски стил, некој вид на reality show.
Па лесно ми е бе џамајка, ти и таквите како тебе напраивте да биде лесно :) Вие сте алфа мушкарци у нашето општество, вие сте браникот, вие ркате шлајмови по новинари, вие тетовирате вергини на свински бицепси. Вие не ословивте нас, критичарите на Грујо, како предавници, и тука муабетот за слога и единство заврши батка. Со други зборови кој ве ебе. Нит имаме некаква одговорност нит ништо. It’s all on you baby. Две партии две партии две партии. Партија ко партија денес постои утре не. Ама ја и ти ќе останеме, и ќе треба да се извиниш прво што ме ословуваш предавник неосновано, па после ако ми текне на куров може и ќе се согласам на единство, ама не ветувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom