Незнам што си правел ти лично а и не е моја па ни ничија работа сем твоја. Фактот кажува следно дека од 2006та па до пред една година ниту еднаш ама ниту еднаш никој јавно не проговори за опресијата од ВМРО кон патриотите и националистите. Доволно си паметен да согледаш што би било ако сте дигнеле глас у нивно време. Ама, ќе ми извиниш али разни пробисветови и криминалци беа поистоветувани со браникот на државата. Епа јебига, не е ова Шенжен па да не се знае е кој сме што сме. Една шака луѓе сме. Од тука натака можеш да сврзеш два и два. И зошто денес никој не трза на патриотизам, зошто се слаби протестите, зошто не постои патриотско јадро кај умерениот граѓанин. За се ова се предупредуваше на време, и поделбите патриоти предавници мислиш така пројдоа незабележано. Па сеа кој ве ебе друже, и тоа со пуно прсво.
Имаш цитат копче, ако сакаш да ме избегнеш не се секирај читам. Утре пак сум на пауза, знаеш работа ова она.
Јас секогаш сум дигала глас против примитивните практики на ВМРО, нивната лицемерност и непотизам. И нема да престанам да го правам истото за СДСМ.
Луѓето многупати дигнале глас, де студенти, па имаше едно време протести исто и од сдсм, они иако цензурираа медиуми, сепак социјалните мрежи, поготово Твитер беа сржта на антивмровизмот.
Протестите им се слаби затоа што на нив доаѓаат луѓето што ете верувал или не, си веруваат во Груевски. Сам виде колку се.
Друга причина е што македонскиот народ не го мотивира ништо друго освен пари. Сега веќе кога парите им зависат од СДСМ, не одат повеќе на протести од ВМРО.
Трета причина е што многу од тие што одеа на протести на вмро беа присилени и под закана да одат.
Една работа е многу интересна, на вмровскиве протести беа најчесто вработени луѓе, преку партија, сите беа од 25+ години.
На протестиве на СДСМ ај да речам шаренава револуција модерно повеќето беа невработени студенти и средношколци, идеалисти, сонувачи. И да исто беа и они носени со автобуси.
Ништо не е случајно, само треба да знаеш таргет група и како да манипулираш со нив.