Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Генерално, во држава има два табора.

1. Едните мислат дека ако се смени името, од утре ќе им се роди од нигде никаде желба за работа, успех, ќе почне кеш да тече, здравство ќе се среди, институциите ќе почнат да функционираат, комшијата ќе му вика добар ден и нема да пуши у лифт, кумашинот нема да му лепи мрсул под маса у дневна кога он става ракија у кујна.

2. Другите мислат дека со промена на име наредниот ден сите ќе умрат.

Ако ги собереш одземеш помножиш и извадиш корен, сфаќаш дека ни нема спас :)
Niso nema da se smeni isti gomna ke si ostaneme

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Ја нисам одавде Владенце.
Ко за некој ко није оддавде некако многу се замараш со дневна политика :cautious:.
Вака исто се замараш и по други форуми во други држави во кои не се оддавде. Сигурно растураш со анализи на некој Косовски или Босански форум (y)

S

silmarillion

Гостин
Шо да праам одвишок време :) А и сеир бе Владенце, убаво ми е на душичката :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
http://www.libertas.mk/odlozheno-sudeneto-za-traektorija/

сите тие работи што се одложени за крај на јануари , па и на зајко, најдобро да ги одложат за 30 Фебруари или 30 Лимбурга месеца.. што викаа познавачите на адвокатурата... па и ако има процесуирање има методологија да се тегне и по 5 години, како што беше случајот Тенковски делови, па и после тоа има Уставна жалба па ако уставен го врати се случува

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Груевски: Новиот лидер ќе каже дали ВМРО-ДПМНЕ ќе се врати во Собранието

OK бе Грујо, ајде за твој атер, ќе кажеме - не е твоја марионета. Сам ги носи одлуките.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Како ти фаќа умот на пример за Румелија или да бидам попрецизен Република Румелија.
ЊЕТ...Румелија е и пола Блгарија и Тракија комплет...
Реков јас, најдобро е Република Пајонија; аеродромот и автопатот ќе се сменат имиња, било какви ( најбоље Борис Трајковски пошто тој со летањето имал проблем) а автопатот може Киро Глигоров , а на Ацета на плоштад ќе му ја модифицираме косата да сличи како пајонскиот крал Аристон; се друго останува, околу Вилипче споменикот тука ќе притисне Аљи да не го чачкат грците пошто Вилипче бил илирски зет и се е решено..
а не е лошо Пајонија, пошто таа покасно влегла во кралство Македонија, така кога ќе влеземе во гЕУ Регионално ќе се поврземе со грчка Македонија, економски и културно, како сега Истра што има и хрватска и словенска и италијанска... така ќе се средат и Брендовите

V

viktora

Гостин
Јас само сакам да се реши спорот со Грција и да почнаатда не нарекуваат Македонци и да ја снема референцата Фиром.
Желба ми е кога на меѓународни настани ќе не претставуваат како Македонци а не како Фиромјани.
Кој?Грците?Сериозен си?:pos:
Реков,ти си ЦАР!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Bitno imeto ne go davame Ace e nas Solun za shoping ideme :D
Ова е јака констатација.

Еве уште една: Битно не се проституираме. Честа е битна.[DOUBLEPOST=1514284707][/DOUBLEPOST]
Za greato so 2000 evra plata nemozat da se snajdat
Bas si smesen gi brani uste
Ти мислиш дека системот уличарски функционира. Ама си труп. Во работните односи, постои плата, патни трошоци, трошоци за одвоен живот, за службен пат. Демек, убава им била платата, па сами нека си плаќаат. Што дискутирате кога немате познавање на нештата.

V

viktora

Гостин
Ко за некој ко није оддавде некако многу се замараш со дневна политика :cautious:.
Вака исто се замараш и по други форуми во други држави во кои не се оддавде. Сигурно растураш со анализи на некој Косовски или Босански форум (y)
На негово место недела дена не ме гледате на форумов.
:lolzz::lolzz::lolzz:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.457
Поени од реакции
87.238
Јас само сакам да се реши спорот со Грција и да почнаат да не нарекуваат Македонци и да ја снема референцата Фиром.
Желба ми е кога на меѓународни настани ќе не претставуваат како Македонци а не како Фиромјани.
Ние СМЕ Македонци како народ и покрај референцата ФИРОМ. ФИРОМ е само "привременото" име на државата, али никаде не пишува дека народот кој живее во таа држава е фиромски (ок освен за гејците)

Гледам живееш во заблуда дека ако го решиме спорот со името, Грција веќе нема за ништо да се побуни... таа ќе не тормози се додека ние како целина сме

Република Македонија
Македонски
народ
Македонски јазик

Тоа им пречи на јужниве, да беше само проблем името, ондак колај работа, се е подобро од ФИРОМ. Али гледам дека имаш 20 години, и те сфаќам зошто олку плитко размислуваш.

П.С. За тоа што денес името на државата е ФИРОМ, прашај си ја партијата што Струмица ја направи N.1 општина во цела Мак...ох извини ФИРОМ :vrtioci:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom