- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.198
Не дефокусирам, ти нафрли две потполно разлини теми во постот. Едната за судството и реваншизмот, другата за бугаризацијата и албанизацијата.Прво дефокусираш со тоа шо ја водиш дискусијата во овој правец, приматот е договорот за бугаризација и законот за албанизација, ама нема да ти останам борчлија, кратко,
Што суштински е променето во „режимскиот“ правосуден систем за сега да биде она што треба да биде?
Мене ми изгледа дека сега истите климоглавци од тогаш и сега климаат, само друг е калифот, што според тебе е доволно да кажеш дека правдата е задоволена.
Кажи ми сега, ова за тебе доволно да ги проголташ, ајде донекаде договорот за бугаризација, некој се обидува да биде доследен на одлука од пред повеќе од еден век, но и законот за албанизација?
Треба нова кованица за да се опише автентнично ваква авто овозможена асимилација.
За судството, не знам какви промени очекуваш. Мене во моментот ми е доволно што се процесуираат случаи против функционери од претходната власт. Со ретки исклучоци, во досегашната историја на Македонија тоа не било пракса. Некако одеше работата искрадивте што искрадивте, сега нас ни е редот.