Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
„Шарен директор“ платил 4000 долари за авио карта а можел да стигне и за 1000
November 21, 2017
Share on Facebook
Tweet on Twitter

По откритието на адвокатот Александар Тортевски дека член на „Шарената револуција“ кој сега е директор во една владина институција за неколку месеци потрошил десетици илјади евра на патувања по целиот свет, медиумите открија дека се работи за новиот директор на агенцијата за туризам Александар Донев.

Донев за САКАМДАКАЖАМ.МК вели дека летал до Аргентина, каде што во октомври присуствувал на Светскиот самит за авантуристички патувања, со бизнис класа оти летот бил долг повеќе од 17 часа, а на самитот имал голем број состаноци.

„Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот ги реализира буџетските трошоци строго наменски и домаќински. Првпат летав со бизнис класа за Аргентина бидејќи патот е долг, повеќе од 17 часа, а имав набиена агенда, голем број состаноци кои бараат ефикасност. На сите други патување сум летал со економска класа или со нискобуџетни компании“, вели директорот Донев.

Како што пишува Сакамдакажам.мк Донев вели дека авионската карта до Аргентина во бизнис класа била 30 отсто поскапа од онаа во економска класа, односно економска класа чинела околу 180.000 денари, а бизнис околу 220.000 денари.

Освен што за Донев разликата од 700 евра меѓу економска и бизнис класа е незначајна, прашање е и зошто тој платил карта од речиси 4000 долари кога најобичен лаик на интернет може да најде карта за околу 1000 долари и тоа на една недела пред летот.

Според било кој иннтернет сервис за пребарување и резервации на карти авио билет до Буенос Аирес од Скопје, дури и ако е за наредните неколку дена може да се најде за цена од 900 до 1100 евра.

Доколку се патува со однапред определен датум и патот се планира однапред неколку месеци билетот може да биде уште поефтин.

На фотографијата е доказот дека најобичен граѓанин со мало познавање на компјутери и интернет може да најде авио билет за 4 пати поефтин од тој што го платил некогашниот „Шарен револуционер“.

http://expres.mk/шарен-директор-платил-4000-долари-за-а/
@Донев Ti vishe stana direktor a ne castis ???:anco:

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
14 dena ban poso sdsmovskiot admin vraboten vo ministerstvoto za Vistina se navredil
bre bre bre.
kaj zastanavme
nema dvojazicnost,ama za sekoj slucaj sdsm bara da se namalat kaznite za nepocituvanje na vtoriot jazik vo mkd,albanskiot. sdsm kontinja se razletuvaat po svetov so biznis klasa, a ovde na formuovi use nekoj glumat neutralni
bitno rezimot se smeni...so drug rezim

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.512
Ја мислам дека забелешките ви се на место, али да не се лажеме вас ве боли курот за јазикот или за емигрантите или за било што такво.

jas mislam deka tebe grujo ti nacukal kompleks do stepen da i gomnar ke bides i gomna ke jades i kerka ti za sipak ke ja mazis samo da ne priznaes deka zgresi, deka sepak ima i pak si glasal za duri pogolemo gomno od gospodinot gruevski... ama ok, ti si znaes[DOUBLEPOST=1511321634][/DOUBLEPOST]
Не викам дека не е ретардирано.
Јас убаво ве читам овде година дена.....Грујо ова Грујо она и сега кога дојде поголемо ѓубре од него?
Што сега да правиме?
Не ви е јасно луѓе.......основниот проблем не е Грујо туку што да правиме во оваа ситуација во која Заев ни еба матер.

nemoj taka ova e premnogu komplicirano

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
jas mislam deka tebe grujo ti nacukal kompleks do stepen da i gomnar ke bides i gomna ke jades i kerka ti za sipak ke ja mazis samo da ne priznaes deka zgresi, deka sepak ima i pak si glasal za duri pogolemo gomno od gospodinot gruevski... ama ok, ti si znaes
Не верувам дека оваа земја родила по големо гомно од гујо гуевски.
Човек кој што изгласа закон за албанците, човек кој што без мака си зборуваше албански.
Таа стока од човек го испокраде сопствениот народ од невидени размери, тргуваше со националните вредности на земјата, местеше невини луѓе по затвори.
Мислам дека и не вреди да пишувам што се ли има направено во оваа напатена земја, ако некој се залага да му ги пишува криминалите, ќе треба цела книга да напише.
Едноставно најголемото зло кое се створило во Македонија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.512
Човек кој што изгласа закон за албанците, човек кој што без мака си зборуваше албански.
Таа стока од човек го испокраде сопствениот народ од невидени размери, тргуваше со националните вредности на земјата, местеше невини луѓе по затвори.
Мислам дека и не вреди да пишувам што се ли има направено во оваа напатена земја, ако некој се залага да му ги пишува криминалите, ќе треба цела книга да напише.
lol... ok e, si se prepozna vo postot pogore, moja greska trebase da te tagnam i tebe...

grujo izglasa sto izglasa, napravi sto napravi ovie 10 god.

sega eve posle samo nekolku meseci moze da vidime koj go zamenil i kako ke terame u idnina. iskreno mi e gajle za site tie bivsi lideri, ne igraat nikakva uloga sega. ni branko ni lubco ni grujo ne se bitni slobodno neka gi zatvorat ako napravile kriminal. jas ocekuvam i zaev da im se prikluci u zatvor posto i on e aboliciran krimos taka da dzabe verglas za grujo

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
lol... ok e, si se prepozna vo postot pogore, moja greska trebase da te tagnam i tebe...

grujo izglasa sto izglasa, napravi sto napravi ovie 10 god.

sega eve posle samo nekolku meseci moze da vidime koj go zamenil i kako ke terame u idnina. iskreno mi e gajle za site tie bivsi lideri, ne igraat nikakva uloga sega. ni branko ni lubco ni grujo ne se bitni slobodno neka gi zatvorat ako napravile kriminal. jas ocekuvam i zaev da im se prikluci u zatvor posto i on e aboliciran krimos taka da dzabe verglas za grujo
Зошто кримос?
Затоа што режимот не успеа да докаже дека е виновен?
Аболициран затоа што не беше ништо докажано и неговото апсење беше чиста политичка хајка, човекот ја водеше најдобрата општина во Македонија, единствено Струмица не беше задолжена ниту 1 денар и овој крај беше најекономски развиен и претставува најубаво место за живеење во Македонија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.512
Зошто кримос?
Аболициран затоа што не беше ништо докажано и неговото апсење беше чиста политичка хајка, човекот ја водеше најдобрата општина во Македонија, единствено Струмица не беше задолжена ниту 1 денар и овој крај беше најекономски развиен и претставува најубаво место за живеење во Македонија.

da de za zhabe go abolociraa... tesise se ti taka

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.082
Поени од реакции
30.130
Зошто кримос?
Како си верувате на прикаскиве, ко Иреал и Брутус на нивните.
Грујо бил најголемо зло, а Заев не е зло што го продолжи неговото дело.
За твое добро се надевам убаво си платен од постовиве.

B

Bafra

Гостин
Овде само шест дена бензин да врне и седмиот гром да удри тоа е лекот.
:pos::pos:

Алооо си се зафркнал, кај нас сега со новата акциза ќе го собираат бензинот и џабе громот :P

Зошто кримос?
А од кога тоа Режим докажувал на суд нешто... Затоа се вика режим, колкумина скапуваат во затвор без докази ехеее...

P

PewDiePie

Гостин
Јас на сите глупи копиљаци ко тебе што не живееле минимум по 5 години во време на сдс и во време на вмро би им забранил да зборат за политика.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.429
Поени од реакции
87.084
Зошто кримос?
Значи по твоја логика ако на Иванов му успееше тој обидот за помирување на партиите (читај: аболиција за сите), дали тоа ќе значеше дека Грујо, Аљи, Мијалков, Зокито и компанија се невини?

Дај ти се молам, го направи овој патолошки лажго Мајка Тереза... невин бил, Струмица ја направил Лас Вегас, кур се тресе у ладна вода :facepalm:

Човек без свое јас, да прдне Бејли од Калето, овој одма ќе се испосере. Едно е да го критигувате, пцуете, исмевате Грујо за овие 10 години (оправдано), али Заев да ми го правите премиер ипол, спасител на Македонија, вториот Гоце Делчев е богами сте се излажале.

Заев е дојден на ова место премиер од 2 причини
1) Амбасадите во земјава потпомогнати од ЕУ
2) Грујо... што ги испушти конците од своите раце заедно со братучед му

Никој не ти го гласал ебаниот Заев ради чиста мира, туку од што немаа избор луѓево за кого друг да гласаат. Па магаре да ставеа како трета опција повеќе гласови ќе собереше тоа одколку Зоран и Никола заедно.
Е до тоа дереџе е дојдена државава...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.438
Поени од реакции
18.413
Значи по твоја логика ако на Иванов му успееше тој обидот за помирување на партиите (читај: аболиција за сите), дали тоа ќе значеше дека Грујо, Аљи, Мијалков, Зокито и компанија се невини?

Дај ти се молам, го направи овој патолошки лажго Мајка Тереза... невин бил, Струмица ја направил Лас Вегас, кур се тресе у ладна вода :facepalm:

Човек без свое јас, да прдне Бејли од Калето, овој одма ќе се испосере. Едно е да го критигувате, пцуете, исмевате Грујо за овие 10 години (оправдано), али Заев да ми го правите премиер ипол, спасител на Македонија, вториот Гоце Делчев е богами сте се излажале.

Заев е дојден на ова место премиер од 2 причини
1) Амбасадите во земјава потпомогнати од ЕУ
2) Грујо... што ги испушти конците од своите раце заедно со братучед му

Никој не ти го гласал ебаниот Заев ради чиста мира, туку од што немаа избор луѓево за кого друг да гласаат. Па магаре да ставеа како трета опција повеќе гласови ќе собереше тоа одколку Зоран и Никола заедно.
Е до тоа дереџе е дојдена државава...
Немој така со магаре за трета опција, па левица е тука :D

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
14 dena ban poso sdsmovskiot admin vraboten vo ministerstvoto za Vistina se navredil
bre bre bre.
kaj zastanavme
nema dvojazicnost,ama za sekoj slucaj sdsm bara da se namalat kaznite za nepocituvanje na vtoriot jazik vo mkd,albanskiot. sdsm kontinja se razletuvaat po svetov so biznis klasa, a ovde na formuovi use nekoj glumat neutralni
bitno rezimot se smeni...so drug rezim
lans што ти менува тебе ова кога и ти ја збриша?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom