Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ако видиш на снимка како некој ти ја черечи женичката твоја и она ти каже: "Снимки не се докази. Камо црно на бело?"
Што ке направиш?
1. Ке се разведеш?
2. Ке ја убиеш?
3. Ке прифатиш дека: "Снимки не се докази."
Hehe, ne be, oni se sve moderni LGBT decki, ic nema ni da se zamara.... Otvoreno opstestvo khm:vozbud:

T

templar55

Гостин
Исто и ние ве прашуваме вас кои викавте дека бомбите не се докази, а и судот тоа го прашуваме.
Не ми одговори човече, кои НАС не прашувате. Мене никој не ме прашал. Ако ме прашуваш мене гледај прво дај ми одговор.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.093
Поени од реакции
11.498
Ajde sega site zaedno zamizete i zatnete si gi usite.....
За случајот Поткуп треба, и најверојатно ќе одговара Зајо.
Фино ќе беше и ти да се изјасниш за обвинетите од Тврдина, Транспортер, Тенк, Тарифа...

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Фино ќе беше и ти да се изјасниш за обвинетите од Тврдина, Транспортер, Тенк, Тарифа...
Pa toa prasaj gi tie so glasale za DRPMNE ne mene... Koj e kriv neka odgovara.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не ми одговори човече, кои НАС не прашувате. Мене никој не ме прашал. Ако ме прашуваш мене гледај прво дај ми одговор.
Па вас, нели Вмро си ти, што се праиш будала. Јас верувам на снимките и сметам дека треба да бидат земени како докази, и оваа за Заев и тие за власта. Ај сега ти.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Нешто немаш храброст експлицитно да го ставиш Грујо и одоворност за криминал во иста реченица. Изгледа сум се излажал дека имаш cojones.
Za koj i kakov kriminal konkretno. Kaj mene na vrvot na listata e mito i korupcija, tuka e Crpnatiot na 11 mesto od top 10 vo obraten redosled.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.093
Поени од реакции
11.498
Za koj i kakov kriminal konkretno.
Не само што немаш cojones, туку и видот и слухот те издал.
Овде ќе најдеш поконкретно што те интересира за криминалите на власта. Ако воопшто те интересираат.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Jaka muda najveke se fatile za toj mercedesot. Pa dobro eve Grujo sakal u mecka od 500.000 evra da se vozi, negova e ili drzavna? Znaete li vo drugi drzavi sto sve kupuvaat vo sto se vozat,letaat,plovat itn celnicite od vlasta na drzaven grb? Sto ne go kazni narodot na izborite? Sto ne go kaznija Zaev na izborite? Ja da glasav eve ke glasav za partijata na Pavle.
Mislite li deka ima takov covek sto ke dojde na vlast deka nema da krade? Pa apla nekoj veke aboliciran tezok lopov, prodadena dusa i povtorno faten na delo?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Jaka muda najveke se fatile za toj mercedesot. Pa dobro eve Grujo sakal u mecka od 500.000 evra da se vozi, negova e ili drzavna? Znaete li vo drugi drzavi sto sve kupuvaat vo sto se vozat,letaat,plovat itn celnicite od vlasta na drzaven grb? Sto ne go kazni narodot na izborite? Sto ne go kaznija Zaev na izborite? Ja da glasav eve ke glasav za partijata na Pavle.
Mislite li deka ima takov covek sto ke dojde na vlast deka nema da krade? Pa apla nekoj veke aboliciran tezok lopov?
Ретко кој светски лидер фрла вака безвезе пари за мечки,а и да фрлат заслужено им е барем имаат направено нешто за народот,а типови како грујо,мугабе и не знам ти кој не заслужуваат нит во магаре да се качат а не пак во мерџан од 600к.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ретко кој светски лидер фрла вака безвезе пари за мечки,а и да фрлат заслужено им е барем имаат направено нешто за народот,а типови како грујо,мугабе и не знам ти кој не заслужуваат нит во магаре да се качат а не пак во мерџан од 600к.
Ni jas ne odobruvam ama ete zavrsena rabota. Pokojniot bivs slovenecki premier Drnovsek lesna mu zemja avion za 100 miliona si kupi na vremeto . A i kolku sto znam Mercedesot se vozi isto i kako protokolarno vozilo po potreba za prevoz na visoki stranski prestavnici, funkcioneri i biznismeni spremni da investiraat kaj nas. Ako sum greska se izvinuvam i popravete me. Prema toa za sto i kolku trosat vladite po drugite drzavi meckata e pickin dim, bez razlika dali za kupuenje insistiral Grujo ili bilo koj drug.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.093
Поени од реакции
11.498
Jaka muda najveke se fatile za toj mercedesot. Pa dobro eve Grujo sakal u mecka od 500.000 evra da se vozi, negova e ili drzavna?
Затоа што не распишал тендер за Мечката, а тоа е казниво по закон, може BMW, Lexus или Volvo ќе дале многу поквалитетна понуда.[DOUBLEPOST=1485280639][/DOUBLEPOST]
Prema toa za sto i kolku trosat vladite po drugite drzavi meckata e pickin dim, bez razlika dali za kupuenje insistiral Grujo ili bilo koj drug.
Ако јас ти дојдам дома и ти украдам 1.000 евра и кажам дека тоа е пи*кин дим за газда како тебе значи ли дека нема да ме тужиш (или нешто полошо)?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.738
Поени од реакции
16.956
нема са одговара бидејќи немало трансфер на пари, само ќе го маткат по судовите, едино ако би се јавиле уште бизнисмени може да се закомплицира..
А за слична работа, поткуп во обид одговараше европратеникот ТАЛЕР... ама пак Камерон што имаше .10х поголема плата од Талер си помина за панама паперс само со оставка...
Мислам дека правно треба да одговара СДСМ и Заев пред се за објавување на приватни разговори на овој од Гром ... тука има и елементи на закана и освета бидејќи човекот излегол од сдсм во друга партија...
А СЈО само вади и вади нови случаи а не ги комплетира и ефектуира старите, зошто не почне од првиот ?? имаа грешка во чекори за гласачите од Пустец, ама во предметот имаше и прекројување на изборни резултати во Чаир... зошто замолкнаа за тоа ?? Дали се СЈО или само слуги на сдсм ??

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Затоа што не распишал тендер за Мечката, а тоа е казниво по закон, може BMW, Lexus или Volvo ќе дале многу поквалитетна понуда.[DOUBLEPOST=1485280639][/DOUBLEPOST]

Ако јас ти дојдам дома и ти украдам 1.000 евра и кажам дека тоа е пи*кин дим за газда како тебе значи ли дека нема да ме тужиш (или нешто полошо)?
Ne se zamaram so zakoni, nitu tolku mi bode Meckata vo oko, a sigurno ima nekoj zakon prema koj Grujo si go zastitil gazot, izbor na kola,sofer,telohraniteli i slicno. Drpnmovcite sigurno imaat mnogu pogolemi grevovi nego ovaa meckata. Vo slucajov on licno ne ukral nisto, voziloto e vo drzavna sopstvenost, ne e negovo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom