Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе aј вие кaкo нaјупaтени Ѓoрги и Лет дaј oбјaснете ни нa нaс пoмaлку штo рaзбирaме.Oвoј Илче хaлкидики штo гo викaaт сеa oд гoвoрницa тврди декa спрoтивнo нa прaвилaтa нa некoј стaвил еврoпскo знaменце нa зaкoнoв штo гo глaсaaт.И сеa се препирaaт тaкa е или не е.Кoј мoже реaлнo дa кaже кaкo стoјaт рaбoтoте?

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Државата до сега секој вработен ја кошташе по 15.000 евра.
или тоа се скоро 7 години на секој да му даваше по 200 евра да седат дома
Ако дадеме дека за привлекување на странски инвестиции, хонорари за разни советници, плаќања на преставници за инвестиции во многу земји, сели делегации кои шетаа по светот за привлекување на инвестиции..... сумата која ја даде државата за секое едно вработување е над 30.000 евра.
Па можеа да му поделат на 20.000 млкади по 30.000 евра да почнат со свои проекти за вработување, можеа ја зголемат социјалната помош, можеше државата да инвестира во земјоделие и енергетика кое ќе отвореше работни места
Вака им дадовме тие пари на странци да си прават тие ќар а да не плаќаат даноци и давачки.
vo pravo si potpolno da se investirase vo proekti sto ke generiraaat profit pari (energetika,patista..)
A ne spomenici mrtov kapital

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Идите бре скријте се, како не ви е срам уопште да пишувате на темава.
Потруди се малку политературно да пишуваш, делуваш како уличар. И ти мислиш дека со продавање на финти се прават пари? Се прават... ама некаде мора да се создаде додадена вредност. Во спротивно, или долг ќе се создаде, или кредит (пак долг). Или... ако некој ни плаќа од надвор за услуги.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ова е мачја кашлица во споредба со дејанијата на нејзините господари, на чело со Груевски.
Колку директори, колку началници, шефови, помошници на заменици министри.... изеле по некој лосос, се напиле по некој виски, дремнале по некој хотел, купиле некое рало кондури..... од народни пари.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Абе aј вие кaкo нaјупaтени Ѓoрги и Лет дaј oбјaснете ..
У што е упатен болдираниов? Стварно ме занима вашата сендвич перспектива. У што е упатен твојов колега? Еве кажи слободно.
па уште и најупатен
(може у Бардовци или Идризово да биде упатен, другде не глеам логика да го упатат)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Абе aј вие кaкo нaјупaтени Ѓoрги и Лет дaј oбјaснете ни нa нaс пoмaлку штo рaзбирaме.Oвoј Илче хaлкидики штo гo викaaт сеa oд гoвoрницa тврди декa спрoтивнo нa прaвилaтa нa некoј стaвил еврoпскo знaменце нa зaкoнoв штo гo глaсaaт.И сеa се препирaaт тaкa е или не е.Кoј мoже реaлнo дa кaже кaкo стoјaт рaбoтoте?
Па не знам што има врска законов со ЕУ. А ставено е знаменцето оти некој мора да ги плати фактурите на време. Да не добие тужби. Па извршители, па камати, па рекетари, па.... Ако ме разбираш.[DOUBLEPOST=1505302911][/DOUBLEPOST]
У што е упатен болдираниов? Стварно ме занима вашата сендвич перспектива. У што е упатен твојов колега? Еве кажи слободно.
па уште и најупатен
Не се нервирај. Ако мислиш дека со навреда ќе испаднеш поупатен и попаметен.. нема.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Потруди се малку политературно да пишуваш, делуваш како уличар. .
Верувај ми најискрено ти велам дека нивото со кое ти се обраќам е далеку над она што го заслужуваат предавници ко тебе.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Потруди се малку политературно да пишуваш, делуваш како уличар.
Ти да знаеш како делуваш, нема да упалиш компјутер.

„Бликаш со елоквенција“!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Колку директори, колку началници, шефови, помошници на заменици министри.... изеле по некој лосос, се напиле по некој виски, дремнале по некој хотел, купиле некое рало кондури..... од народни пари.
Многу.. и помножи по 20 и кусур години. Па и повеќе.[DOUBLEPOST=1505303146][/DOUBLEPOST]
Ти да знаеш како делуваш, нема да упалиш компјутер.
„Бликаш со елоквенција“!
Морам да ууууупалам, тоа ми е алат за работа. Ти смисли некој нов простачки израз? За дискусија покажа дека не си.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Секој закон треба да има знаменце на ЕУ и да не се дискутира повеќе од 3 дена. Шо мислиш зошто ВМРО има направено двесетина пратенички групи? цела светска јавност и сите експерти видоа шо правеа на конститутивна седница или на седница за разрешување на зврлевски. Со сати бараа паузи, еден на друг реплицираа и така со месеци. И после “Владата ништо не прави“ а тие ја кочат работата во собранието.
Во нивно време беше поедноставно. ќе викнеа специјалци и војска, ќе исфрлеа опозиција новинари и граѓани од собрание и ќе си донесеа било каков закон.
Сега е слобода и демократија, Македонија оди кон ЕУ и НАТО и мора да се дадат резултати дека навистина стануваме демократска и слободна земја. Тоа не му одговара на сегашното ВМРО пошто народот секој ден гледа како бевме изолирани од светот, дека лага биле и странски инвестиции и вработувања и ниска задолженост се гледа трошење на стотици милиони евра на луксузи раскоши и за лични потреби. Нив им одговара Македонија да остане закочена и заглавена.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
па уште и најупатен
(може у Бардовци или Идризово да биде упатен, другде не глеам логика да го упатат)
Внимaвaј мене кaкo ми се oбрaќaш,ниту сум те нaвредил ниту нештo лoшo сум ти рекoл.Немoј дa ми лепиш пaртиски етикети.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Внимaвaј мене кaкo ми се oбрaќaш,ниту сум те нaвредил ниту нештo лoшo сум ти рекoл.Немoј дa ми лепиш пaртиски етикети.
Верувај ми најискрено ти велам дека нивото со кое ти се обраќам е далеку над она што го заслужуваат предавници ко тебе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Многу.. и помножи по 20 и кусур години. Па и повеќе.
Гледаш ли бе Ѓорѓи шо правеа овие твоите? секое директорче, секој началник, секој помошник на заменик министер, со службена картица полна со народни пари одеше по шопинг, пазарваше за низ дома, си плаќаше гориво, патарини, ајфони за децата, секси веш за љубовниците......

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Гледаш ли бе Ѓорѓи шо правеа овие твоите? секое директорче, секој началник, секој помошник на заменик министер, со службена картица полна со народни пари одеше по шопинг, пазарваше за низ дома, си плаќаше гориво, патарини, ајфони за децата, секси веш за љубовниците......
...а тоа им се најмалите зла што ги имаат напраено овие десетина години

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.726
Поени од реакции
21.304
a замисли што се може да се направи за бездомниците со 35.000 денари, пари од некој рандом шизофреник - владин советник кој зема плата за пишување на кајгана и на твитер.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А што мислиш, јас ги навредувам? Не! Ама тие се цареви на форумов и никој не смее да им полемизира. Некои не ни дискутираат, само навредуваат. Веројатно имаат такви инструкции.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom