Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 април 2008
Мислења
11.147
Поени од реакции
12.763
До сега во историјата на Македонија никогаш политичка и економска опција немала толку приврзаници како таа во 90сетите. Кога твоите родители гласаа за независност, за напуштање на предходниот систем каде се изнамачија каде страдаа и преминување на нов систем каде брзо станаа приватници и добро ситуирани членови на високата класа кои можеа да си приуштат повеќе во животот, тие беа дел од доброволноста од:
76% излезеност
96% гласаа ЗА
подоброволно од ова - нема.
Никогаш повеќе дури и со закани и фалсификати не е постигната толкава доброволност за работи кои од корен ќе го сменат животот на граѓаните.
Се согласувам, но тоа беше во 1991 година, а до 2006 година поминаа 15 години, 4 изборни циклуси, вклучувајќи и 1 (ЕДЕН) референдум во 2004 година, кој заврши неуспешно бидејќи тогашната влада повикуваше на бојкот на референдумот, а кој ја водеше таа влада во тој период ?

Ако ти се враќаат спомените, те молам сподели со останатите членови и читатели на форумот што се случуваше во тие 15 години помеѓу 1991 и 2006 година и кои беа најзаслужни за тоа.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Се додека те тераат да ја делиш државата на “наша“ и “нивна“ и правиш разлика меѓу “нивни“ и “наши“ луѓе и гласови, ти не и мислиш добро на државата. Во твојот ум ти си ја поделил, си ставил граници шо е “нивно“ а шо “наше“, бројките ти се “нивни“ и “наши“
За мене Македонија е составена од граѓани кои гласаа и резултатите на тоа гласање се во мнозинството во собранието. Демократски и по устав и закон.
Денот на Независноста на РМ каков празник е?

За тие поделбите од штабо ми рекоја да прашам, да видиме кој ги прај.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
ти реков дека е така како јас кажав.[DOUBLEPOST=1504975231][/DOUBLEPOST]
државен
Шо бе државен?

Јас мислев некој национал-шовинстички е. Тетово во која држава е тогаш?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.856
Поени од реакции
38.025
Ретко кој светски лидер фрла вака безвезе пари за мечки,а и да фрлат заслужено им е барем имаат направено нешто за народот,а типови како грујо,мугабе и не знам ти кој не заслужуваат нит во магаре да се качат а не пак во мерџан од 600к.
.... каде е мерцедесот ? кој го вози? паторот?

нееееееее, сигурно овие новиве загрижени го продадоа и парите се вратени на народот, а тие се возат со велосипед до владата прибидејќи како пример? :D
ама баш никој не го спомнува СЕГА тој мерцедес...а? куде е ? :toe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Во Македониa
Не бе грешка си, или Тетово не во МК, или пак 8ми Септември не е државен празник на РМ. За национал-шовинизам и сл празни фрази може само македончето да се ремети.

Заедничка изјава на ОК ДПМНЕ и ОО СДСМ Тетово.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.898
Поени од реакции
12.442
Види, треба функционална сива материја да разграничиш што држи, а што не вода, и расипан часовник два пати денот покажува точно време. За ова му верувам, .
за што му веруваш. Изнакажа многу лаги и небулози. За софтвер? За фалисификати? Што точно кажа вистина за да му поверува некој нормален?Ај да видиме колку е у право васељенскиот лидер[DOUBLEPOST=1504976542][/DOUBLEPOST]
Заедничка изјава на ОК ДПМНЕ и ОО СДСМ Тетово.
ова е тежок булшит. Ниту е првпат ниту единствен. Не знам кој е ќарот на ширење вакви пропаганди

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
за што му веруваш. Изнакажа многу лаги и небулози. За софтвер? За фалисификати? Што точно кажа вистина за да му поверува некој нормален?
Не сум слепец со испрано мозоче па да голтам се само од една страна.

Зошто пописот не се реализира според тебе?

Ете тој вели фалсификат, софтверот настрана, дај просветли ме.[DOUBLEPOST=1504976756][/DOUBLEPOST]
за што му веруваш. Изнакажа многу лаги и небулози. За софтвер? За фалисификати? Што точно кажа вистина за да му поверува некој нормален?Ај да видиме колку е у право васељенскиот лидер[DOUBLEPOST=1504976542][/DOUBLEPOST]ова е тежок булшит. Ниту е првпат ниту единствен. Не знам кој е ќарот на ширење вакви пропаганди
Види точно е дека не ниту прв, ниту единствен, само убаво си прашаа, како бараш почит ако не почитуваш, или и овие лажат, пират пропаганда?

Не бе, дај кажи, ти реков просветли не кој е правио пат според тебе?

sap

Член од
15 август 2017
Мислења
128
Поени од реакции
20
Barem ne negiraj,koga veke te razotkrija.Risto prevara,ili concrete kako poveketo sto te pametat,po svoeto arogantno i bezobrazno odnesuvanje.Gledam sega se trudis da se prikazis vo drugo svetlo,no imaj na um edno kako sto velese nasiot bivs Premier vistinata e kako silo....
И ти ли сине Бруте,колку ли ве има овде ?Тој Concrete навистина ве импресионирал.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.898
Поени од реакции
12.442
Не сум слепец со испрано мозоче па да голтам се само од една страна.

Зошто пописот не се реализира според тебе?

Ете тој вели фалсификат, софтверот настрана, дај просветли ме
не, не. Јас тебе не те цитирав зашто пописот не се спровел. Те цитирав затоа што според тебе овој билмезов кажува вистина. Ти нешто тврдиш. Значи, јас тебе те прашав, зошто тоа го тврдиш и тоа 2 пати. Значи споменуваше софтвер, фалсификати итн...што од тоа е вистина и зошто? Ај да видиме зошто постираш твитови за кои тврдиш дека се точни. Сакаш за софтверот прво?
Види точно е дека не ниту прв, ниту единствен, само убаво си прашаа, како бараш почит ако не почитуваш, или и овие лажат, пират пропаганда?

Не бе, дај кажи, ти реков просветли не кој е правио пат според тебе?
дилбере, сум постирал за општина Чаир и Бутел како се однесуваа за албански, како за македонски празник. Што се случуваше со албанските знамиња, орли и споменици на учк и со македонските празници. Овде сум растен со нив така да, да му кажуваш на друг дека ова е нешто неочекувано и ново. Ако не си ме читал не мислам повторно истото да го пишувам. Тераш некоја глупа пропаганда која нема врска со реалноста. Реков, ниту е првпат ниту единствен.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
не, не. Јас тебе не те цитирав зашто пописот не се спровел. Те цитирав затоа што според тебе овој билмезов кажува вистина. Ти нешто тврдиш. Значи, јас тебе те прашав, зошто тоа го тврдиш и тоа 2 пати. Значи споменуваше софтвер, фалсификати итн...што од тоа е вистина и зошто?
Сеа не ми префрлај топка, негова е изјавата не моја, за софтверот не е ни битно сега, а за тоа дека е направен обид за фалсификат верувам, дај ти пошто негираш НЕГОВАТА изјава, да видиме врз основа на шо, тој ако зел јавно тоа да го тврди, нека земат нека тужат за клевета тие шо се осеќаат загрозени, оштетни, наклеветни душички.

дилбере, сум постирал за општина Чаир и Бутел како се однесуваа за албански, како за македонски празник. Што се случуваше со албанските знамиња, орли и споменици на учк и со македонските празници. Така да, ако не си ме читал не мислам повторно истото да го пишувам. Само гледам дека тераш некоја глупа пропаганда.
дилбере, мене јасно ми е тоа, профит пред и над се, тоа шо веројатно ги фатиле во корупција до гуша нашиве и сеа они играат како им се свири само да можат на раат да си трошат паричката, не значи дека се треба да помини.

Единствена глупа пропаганда е таа шо се фура сега, готово сеа исклучете мозок се е во ред, се смена власта, тоа е важно.

Округло на ќоше пак сеа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom