Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
Одлично!
Значи нема потреба од сево ова плачење и кенкање.
Кажи им го тоа на зајко кукурајко и плавите жолтици, од што немаат доверба од никого - и покрај сите валкани алишта на пастирот и пвеводбениците кои ги извадија на виделина - на крајот сепак плачат по гласовите на рамковнистите.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Изгледа дека е битна довербата од шќиптарите и некој друг. Довербата на изборите ја доби ВМРО ДПМНЕ. Бројките се познати.
Се додека те тераат да ја делиш државата на “наша“ и “нивна“ и правиш разлика меѓу “нивни“ и “наши“ луѓе и гласови, ти не и мислиш добро на државата. Во твојот ум ти си ја поделил, си ставил граници шо е “нивно“ а шо “наше“, бројките ти се “нивни“ и “наши“
За мене Македонија е составена од граѓани кои гласаа и резултатите на тоа гласање се во мнозинството во собранието. Демократски и по устав и закон.[DOUBLEPOST=1504971108][/DOUBLEPOST]
Јас за мене можам да ти кажам дека и пред и после 2006, исто како и пред и после 2017 година, дупев по своја волја и уживав во удобен кревет - рачна изработка,
Тешко дека се сеќаваш на период пред 2006.
А креветот во тој период верувам дека ти бил удобен, чист мирисен, декориран со мечиња и месечинки, со оградичка а над него обесени весели шарени фигурчиња....

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
Тешко дека се сеќаваш на период пред 2006.
А креветот во тој период верувам дека ти бил удобен, со оградичка а над него обесени весели шарени фигурчиња....
Можеби говориш за твојот тогашен и сегашен кревет, мојот кревет тогаш беше и до денешен ден е од ковано железо, било каква ограда или шарени фигурчиња само ќе го нагрдат наместо да го разубават.

А кога сме кај сеќавањето, од непозната причина - можеби селективна амнезија - коментираш само за политичките состојби во Македонија од 2006 година па наваму, како да не се сеќаваш на политичките состојби во Македонија пред 2006 година.

Ти си тој кој не се сеќава на периодот пред 2006 година, што е чудно, бидејќи велиш дека го славиш 29 ноември, како можеш да го помниш 29 ноември, а да не помниш што се случувало во Македонија пред 2006 година, изгледа имаш уникатен центар за помнење со забележителни хендикепи.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.079
Кажи им го тоа на зајко кукурајко и плавите жолтици, од што немаат доверба од никого - и покрај сите валкани алишта на пастирот и пвеводбениците кои ги извадија на виделина - на крајот сепак плачат по гласовите на рамковнистите.
На форумов само вие плачете. Целата сендвич армија само кенкате.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
На форумов само вие плачете. Целата сендвич армија само кенкате.
Ти си тој кој кенка и плаче, еве со овој твој последен коментар во кој немаш издржани аргументи, освен сендвич армија - што не е ама баш никаков аргумент - не знаеш што друго да додадеш.

Жал ми е да те разочарам, ама ќе мораш да го повторуваш курсот по пуленство назад во партиски штаб - и тоа назад во партискиот штаб на пвеводбениците каде што првично беше на пуленска обука, за жал имаш уште партиско млеко за цицање додека да почне да те бива за нуждење партиска пропаганда по Интернетот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Изјава дадена од позиција на Премиер.
и ти му веруваш на овој т.н. премиер ова камиони се, аха? Она што слушам е дека се изнатреска глупости за сите пари во кои би верувале само неписмени со сладолед од оној убавиот со чоколадо.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ти си тој кој не се сеќава на периодот пред 2006 година, што е чудно, бидејќи велиш дека го славиш 29 ноември, како можеш да го помниш 29 ноември, а да не помниш што се случувало во Македонија пред 2006 година, изгледа имаш уникатен центар за помнење со забележителни хендикепи.
Јас растев учев работев и имав семејство во СФРЈ. Го видов и другарот Тито на парада во Белград во 1975.
Ти пред 10 години си бил клинец.
Сега си младо момче.
Неискусно.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ваше право на мислење почитуван господине,времето ќе покаже што е верно а што неверно.
Barem ne negiraj,koga veke te razotkrija.Risto prevara,ili concrete kako poveketo sto te pametat,po svoeto arogantno i bezobrazno odnesuvanje.Gledam sega se trudis da se prikazis vo drugo svetlo,no imaj na um edno kako sto velese nasiot bivs Premier vistinata e kako silo....

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
Јас растев учев работев и имав семејство во СФРЈ. Го видов и другарот Тито на парада во Белград во 1975.
Ти пред 10 години си бил клинец.
Сега си младо момче.
Неискусно.
Го виде другарот Тито на парада во Белград во 1975 година, другарот Тито и парадата поминаа, со нив и Југославија бидна и помина, а каде беше од 1991 до 2006, да не хибернираше тие 15 години ?

Сигурен си дека не се однесуваш ти како клинец или младо момче ?

Те прашувам бидејќи 15 години е премногу голем временски вакуум, вистина е дека бев клинец во 1980-те и момче во раните 1990-ти години, но не бев слеп кога гледав како излегуваат стечајците и отпуштените на протести и штрајкови, ниту бев глув кога слушав низ какви патешествија поминуваат.

Ти го пропушти тој период или како го помина - хибернираше, во кома беше, или лекуваше депресија бидејќи другарот Тито повеќе не е меѓу живите, а неговите паради и неговата Југославија станаа минато ?

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Те прашувам бидејќи 15 години е премногу голем временски вакуум, вистина е дека бев клинец во 1980-те и момче во раните 1990-ти години, но не бев ниту слеп, ниту глув кога гледав како излегуваат стечајците и отпуштените на протести и штрајкови.

Ти го пропушти тој период или како го помина - хибернираше, во кома беше, или лекуваше депресија бидејќи другарот Тито повеќе не е меѓу живите, а неговите паради и неговата Југославија станаа минато ?
То шо ја нема Југославија и Тито е едно од поголемите зла шо не задеси, али ти тоа никогаш нема да го дознаеш, ниту можеш без јутуб и гугле да правиш споредби на тие некои поинакви поранешни времиња кои сум ги живеел со полна пареа со овие денешниве. Тебе животот почна да те интересира во почеток на 2000ти, а политика пред 2-3 години.
90 сети сум ги поминал 95% време овде, и блокади од грција и немање лекови и крадења на бензин од коли пошто немаше по пумпи и плачењето на Киро и еуфоријата и фантастичните бајки за осамостојување, сум ги видел Слобо Изетбеговиѓ, Туѓман, Киро, Марковиќ... во Св. Наум кога идеа на преговори за Југославија,
сум бил сведок на пропаѓањето на фирми паѓање на воени блокови, политички системи, распаѓања на држави, војни....
Така да џабе сакаш да ме убедиш дека не сум бил и живеел она шо сум бил и живеел.
Јас сум очевидец на големи светски промени, она за кое ти сега дознаваш преку портали “На денешен ден...“

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Ako sakaš iskren odgovor.....nikogaš ne mi smeta ekonomskiot kriminal ni od žolticite ni od vmrovcite....bidejki go imalo sekogaš i pak ke go ima[DOUBLEPOST=1504960387][/DOUBLEPOST]
Albancite niz grad najavuvaat podrška od žolticite ušte vo prv krug...a beljata da ja prefrlile na Vmro navodno nesakajći da imaat zaednički kandidat
Dvete partii zasega nemaat izvadeno kandidat[DOUBLEPOST=1504960845][/DOUBLEPOST]
1998 godina Branko na Ljupčo mu ostavi dolg od 60 milioni marki vo zdravstvoto....

I ne...ne e taka crno ni togaš ni sega. Tie se smetki od nekolku posledni smetki, nabavki, struja....tužbi za naplati....
I taka e i vo sekoja privatna firma...sekogaš dužat za poslednite smetki
I ti dužiš ili za telefon...struja....za mobilen...kredit...
Како е Кичево поврзано со кандидирањето на осудениот Марјан?

Не е осуден за криминал.
Сакаш да кажеш дека не е осуден за криминал, туку за друго нешто (ЉОЉ) или пак воопшто не е осуден од страна на основниот суд во Прилеп?

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Добро ти глуп си или каков си..БРОЈКИТЕ СЕ ОД ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ОД 2010 ПА НАВАМУ.

http://www.stat.gov.mk/PublikaciiPoOblast.aspx?id=27&rbrObl=37

ЗНАЧИ ОВА Е ДИРЕКТНО ОД МАКЕДОНСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ СЕНДВИЧ ЕДЕН НЕПИСМЕН
А бе мајонезару еден, што има врска статистика со работиве што ни се случуваат у државава, што е битно дали некој е 20, 25 или 30 посто ако ги ужива сите права па дури и повеќе од европските стандарди, така ли во штаб ви даваат директива дека се многу и сега треба државава да им се даде.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
То шо ја нема Југославија и Тито е едно од поголемите зла шо не задеси, али ти тоа никогаш нема да го дознаеш, ниту можеш без јутуб и гугле да правиш споредби на тие некои поинакви поранешни времиња кои сум ги живеел со полна пареа со овие денешниве. Тебе животот почна да те интересира во почеток на 2000ти, а политика пред 2-3 години.
90 сети сум ги поминал 95% време овде, и блокади од грција и немање лекови и крадења на бензин од коли пошто немаше по пумпи и плачењето на Киро и еуфоријата и фантастичните бајки за осамостојување, сум ги видел Слобо Изетбеговиѓ, Туѓман, Киро, Марковиќ... во Св. Наум кога идеа на преговори за Југославија,
сум бил сведок на пропаѓањето на фирми....
Така да џабе сакаш да ме убедиш дека не сум бил и живеел она шо сум бил и живеел.
Да ти бидам искрен, мене политиката воопшто не ме интересира, но во 1990-те години политиката стана сеприсутна и се случи она неубавото: ако не се позанимаваш ти со политика, тогаш политиката ќе се позанимава со тебе.

За себеси велиш дека си видел не знам кого, си крадел бензин од коли - блазеси ти, изгледа имаш нешто заедничко со пвеводбениците, можеби се препознаваш себеси во нив, па затоа им завидуваш бидејќи испокрале повеќе од тебе, си бил сведок на пропаѓање на фирми, а можеш ли барем да кажеш кои биле заслужни за сето тоа ?

Те прашувам бидејќи моите беа меѓу првите кои останаа без работа на почетокот на 1990-те години, среќа во несреќа е тоа што истовремено беа и меѓу првите кои финансиски застанаа на свои нозе со сопствена приватна фирма, но патот до таму беше и тоа како само трнлив.

И јас бев сведок на еуфоријата и бајките за осамостојување, немав ни 10 години кога почнаа да ги раскажуваат на почетокот од 1990-те години, но веќе во 1994 година ми стана јасно дека ниту една од политичките опции на гласачкото ливче не го заслужува гласот на граѓаните.

Но барем јас тогаш тврдев и до денешен ден тврдам дека на политичарите местото им е позади затворски решетки, додека ти имаш селективна амнезија на периодот помеѓу 1991 и 2006 година.

Дај обиди се да се потсетиш како беше во тие 15 години и колку навистина имало своеволно дупење наспроти присилното дупење ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дај обиди се да се потсетиш како беше во тие 15 години и колку навистина имало своеволно дупење наспроти присилното дупење ?
До сега во историјата на Македонија никогаш политичка и економска опција немала толку приврзаници како таа во 90сетите. Кога твоите родители гласаа за независност, за напуштање на предходниот систем каде се изнамачија каде страдаа и преминување на нов систем каде брзо станаа приватници и добро ситуирани членови на високата класа кои можеа да си приуштат повеќе во животот, тие беа дел од доброволноста од:
76% излезеност
96% гласаа ЗА
подоброволно од ова - нема.
Никогаш повеќе дури и со закани и фалсификати не е постигната толкава доброволност за работи кои од корен ќе го сменат животот на граѓаните.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
и ти му веруваш на овој т.н. премиер ова камиони се, аха? Она што слушам е дека се изнатреска глупости за сите пари во кои би верувале само неписмени со сладолед од оној убавиот со чоколадо.
Види, треба функционална сива материја да разграничиш што држи, а што не вода, и расипан часовник два пати денот покажува точно време. За ова му верувам, е сеа слободарски тост и патриотски сендвич не ги гледаат така работите, некои и да сакаат не можат. И сладолед од тој убавиот со чиколато да им дадеш пак џабе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom