Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 април 2008
Мислења
11.154
Поени од реакции
12.777
Треба да се жалам кај зајко пошто грујо ги вработил?
Треба да се жалам кај Клоп пошто Роџерс не му продолжи договор на Џерард?

Сензационални досетки, сензационални.
Ќе му се жалиш бидејќи се вработени луѓе кои не ги исполнуваат основните квалификации за тие работни позиции. Не е виновен зајко кукурајко бидејќи пастирот ги вработил, но има овластувања за да ги отпушти бидејќи не ги исполнуваат основните квалификации за тие работни позиции.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ќе му се жалиш бидејќи се вработени луѓе кои не ги исполнуваат основните квалификации за тие работни позиции. Не е виновен зајко кукурајко бидејќи пастирот ги вработил, но има овластувања за да ги отпушти бидејќи не ги исполнуваат основните квалификации за тие работни позиции.
Повторно сензационални досетки кои што ме скокоткаат цело утро.
Некој ги вработил, он ќе ги брка од работа за да падне од власт. Да, зз е толку глуп за да ја изгуби властта во рок од 1 година, секако.
Никад нема да ги избрка, факт. Може да не им продолжи договор на оние кои што се на определено работно време и да НЕ вработува нови.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Никад нема да ги избрка, факт. Може да не им продолжи договор на оние кои што се на определено работно време и да НЕ вработува нови.
Не дека мислам дека треба да се избркаат, туку шпалир со клоци и боксови би им организирал на тоа паразитите. Само мислам дека е многу нереално сега пред 15 октомври да разговарате за вакви работи. Политички би било наивно за нив. Иако би сакал еден мандрак да се појави и да проба да си ја качи популарноста со такво масовно отпуштање - од мене глас добива сигурно.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не дека мислам дека треба да се избркаат, туку шпалир со клоци и боксови би им организирал на тоа паразитите. Само мислам дека е многу нереално сега пред 15 октомври да разговарате за вакви работи. Политички би било наивно за нив. Иако би сакал еден мандрак да се појави и да проба да си ја качи популарноста со такво масовно отпуштање - од мене глас добива сигурно.
Кај тебе ќе добие, ќе добие и кај мене, кај семејствата кои што ќе останат без работа не само што ќе изгубат, туку и ќе ја зајачаат опозицијата. Тој што незаслужено бил вработен и истата работа ќе ја изгуби нема да каже „абе, па ионака не заслужив и со врски ја добив работава“ туку ќе каже „дај да си ги гласам дпмне, тие ми дадоа парче леб“.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Административциве од јавниов сектор ќе штрајкувале поради тоа шо морале да работаат и втора смена па затоа не можеле да ги негуваат семејните вредности!:facepalm:
они ни прва не ја изработија
сега ќе се жалат што воопшто ги тераат да работат за платата што ја земаат
убаво беше она плата на сметка а ти се шеташ секој ден
питај ги кај работиш, кај ти е работно место, оние вработените по партиски заслуги нема да знаат да кажат

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Административциве од јавниов сектор ќе штрајкувале поради тоа шо морале да работаат и втора смена па затоа не можеле да ги негуваат семејните вредности!:facepalm:
А овие јадните што работат на лента во три смени во конц логорите на Гвујо, тие можат да негуваат семејни вредности?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
они ни прва не ја изработија
сега ќе се жалат што воопшто ги тераат да работат за платата што ја земаат
убаво беше она плата на сметка а ти се шеташ секој ден
питај ги кај работиш, кај ти е работно место, оние вработените по партиски заслуги нема да знаат да кажат
Па затоа државава ни стана држава на партиски војници.Другите мака мачат во приватниот сектор.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Не. Велес не заради Шќиптарите. Општо зборував. Ќе има пазарења, најмногу за Тетово. До сега од ВМРО ДПМНЕ добиваа гласови таму. Сега е друга ситуација. Па БЕСА е тука... Ако некаде се даде, на друго место се зема. Ама тоа си го знаат партиите. Јас не сум вклучен во тие работи.
Во првиот дуел пред 8 години Аце Коцевски водеше во првиот круг а во вториот падна од гласови од Албанци кој се дуи и цигани од Велес.Сега не ми се веруда дека ќе биде тесно но и да има проблем албанците и босанците а и пола од циганите ќе гласаат за сдсм така да лесна победа на сдсм во Велес.Се работи за неколку големи села со многу гласачи и тоа како ќе имаат голема одлука во резултатот на изборите.Е нормално после тоа ќе си го тераат своето нема закон за нас како и до сега.Ама за тоа будалото македонче ќе оди ќе гласа некои оти заев ќе ставел мигранти друг па верува дека заев даде 500е плата и немало да краде.:toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од скоро сум овде и не е познавам таков Ристо ,ама би сакал да го запознаам , сакам изразување со метафори, но очигледно запознавам овде еден Ставрогин на кого, ако добро читам му пишуваат сеа сиктер од мене дај скини се скурца :pos::pos:
Знам дека си од скоро, тамам се појави во времето кога Ристо превара јаде бан. :ROFLMAO:
Превара, друг пат барем компјутер смени од каде што се логираш, направи барем место 3 секунди, 3 минути да ни требаат да те провериме. Јебат Телекомци со статичниве IP, шта чеш.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Превара, друг пат барем компјутер смени од каде што се логираш, направи барем место 3 секунди, 3 минути да ни требаат да те провериме. Јебат Телекомци со статичниве IP, шта чеш.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Фатен стаорец.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

sap

Член од
15 август 2017
Мислења
128
Поени од реакции
20
Знам дека си од скоро, тамам се појави во времето кога Ристо превара јаде бан. :ROFLMAO:
Јадел бан?? Зарем овде постои такво нешто?Мислев дека ова е либерален форум, бидејќи на некои
други форуми Вас и неколку други блујачи на навреди и говор на омраза одамна би ве немало.Тој Ристо веројатно е Сатаната лично или барем некој од неговите адвокати. Нема проблем бидете мирни појма немам кој е тој :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom