Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.424
Ќе ви пишам еден пример дека и министрите не се свемоќни и дека многу не ги ``рецкаат`` по клиниките:

Мој најдобар другар беше пред 3-4 години однесен првично во болницата во Битола поради нагло губење на свест и лоши симптоми...а од таму беше одма со брза помош однесен на Неврохирургија во клиничка болница Скопје.

На таа клиника имало дежурства, и баш во тој момент околу 12 часот дежурен беше најдобриот неврохирург. Но ``он не оперисувал пред крај на смена``. Се потегнааа врски, телефони, пратеници....и се најде вистинскиот човек што Тодоров не можеше да не му помогни. Се јави Тодоров кај овој хирург и го замоли(ние бевме од оваа страна на телефонот..од кај хирургот, како да не знеме ништо...) човечки во име на хуманоста да помогни да се спаси млад живот(40 години). Хирургот си остана на своето....другарот да го превземи следниот дежурен лекар.
Чекавме да дојди следниот...кој додека ја превзеде должноста, кратка визита на хитните случаи...го прати другарот на снимање каде му открија ``Анеуризма`` на можданата артерија. Хитно мора да се отвора главата
Операцијата започна околу 23 часот. Другарот према оерационата сала се упати пешки...на нозе
излезе нормално на количка.
Потоа состојбата му се влоши, доби внатрешно крварење, оток на мозокот, повторно отварање на главата........
и денес е во вегетативна состојба
Незнае ништо, зборува механички, не се движи, не препознава никого....жив леш
да излезеше ова во јавност...сите ќе го нападнеа министерот. А тој што можи да прави освен да потегни дисциплинска постапка? И во комисијата повторно членови ќе беа неврохирурзи...и??????? ќе го дадеа колегата?
Направени беа и ``други неопходни работи со хирургот``....и џабе. не сакаше едноставно да слуша
Ова мене ми личи на барање мито, однесувањето на неурохирургот.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.764
Поени од реакции
16.984
Кај другарот ни господ повеќе неможи да помогни....зборувавме и со Јовица Угриновски...и без да му носиме слики, извештаи и слично..тој од искуство ни ја раскажа состојбата на другарот како да го гледа пред него.
грешката е направена со чекањето за интервенција, дојдено е до преголем притисок во мозочната сфера....и нема спас

единствено можиме само да го претепаме хирургот на улица....бидејќи на суд треба вештачења, а ти ги прават повторно неврохирурзи
едем во глава е или мозочен удар ?
прочитав... анеуризма ... лоша работа... Но има и друго, па и при попрости случаи мора да потпише анестезиолог, кардио статус .... а кога ќе одиш кај Чепреганов на магнетска ќе каже итно во систина, ама не е баш така ... итно се оперираат луѓе од сообраќајка а млади здрави... чекавме за операција 10 дена... налаз не бил добар... за среќа се добро се сврши

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Изгледа дека животот ти се состои од читање твитови и нивно постирање на Кајгана. Немам друго објаснување.
Форумски автосеритету, зиг хајл испади можеш на друг да му правиш мене не, иначе типично само гомнојадци се занимаваат со туѓи животи и што тие прават во нив,

А сега сиктер од мене.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.483
Ова мене ми личи на барање мито, однесувањето на неурохирургот.
Се дадоа еден куп на пари...се собраа во фирмата каде што работеше...џабе

едем во глава е или мозочен удар ?
Анеуризма...тоа е како ``брух`` ама на артеријата. Се подува артеријата најчесто на раздвојувањето кај чаталите исто како кога ќе се подуе гума од кола кога ќе ја удриш на дупка

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Форумски автосеритету, зиг хајл испади можеш на друг да му правиш мене не, иначе типично само гомнојадци се занимаваат со туѓи животи и што тие прават во нив,

А сега сиктер од мене.
Озбилно ти велам, кога да дојдам на темата ти си тука со некој туѓ твит. Страшна работа.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.764
Поени од реакции
16.984
Се дадоа еден куп на пари...се собраа во фирмата каде што работеше...џабе

Анеуризма...тоа е како ``брух`` ама на артеријата. Се подува артеријата најчесто на раздвојувањето кај чаталите исто како кога ќе се подуе гума од кола кога ќе ја удриш на дупка
знам, најлоша работа е.... А инаку професорот тврди ( малку и претерува) дека со стареење мозокот се намалува па и тие капилари околу може лесно да се скинат, по него и од мало трзнување со глава ... но тоа е околу и не е опасно...анеуризмата е лоша , работа, темпирана бомба...

Член од
6 септември 2015
Мислења
61
Поени од реакции
85
знам, најлоша работа е.... А инаку професорот тврди ( малку и претерува) дека со стареење мозокот се намалува па и тие капилари околу може лесно да се скинат, по него и од мало трзнување со глава ... но тоа е околу и не е опасно...анеуризмата е лоша , работа, темпирана бомба...[/QUOPuknat kapilar bilo kude ne e strasno,ali u mozak sve e strasno,nepovratno izgubeno tkivo ,moze da e u del u mozak sto e za logicno razmisluvanje...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.483
Drugarot go imaše najočigledniot znak deka ima aneurizma...a toa e ednio kapak od okoto sekogaš mu beše podspušten nego drugiot

Plus prekarot mu beše "debel"....kafani, skari, crni vina na pretek....odenje duri vo WC so kola...

Член од
24 април 2008
Мислења
11.108
Поени од реакции
12.683
Drugarot go imaše najočigledniot znak deka ima aneurizma...a toa e ednio kapak od okoto sekogaš mu beše podspušten nego drugiot

Plus prekarot mu beše "debel"....kafani, skari, crni vina na pretek....odenje duri vo WC so kola...
И јас познавам таков човек, поточно татко ми го познава, се знаат уште од средно училиште.

И него жена му која целата беше само коска и кожа, цел живот му велеше да внимава на исхраната, но дебелиот ја надживеа нејзе, а баш таа почина од анеуризма, Бог да ја прости !!!

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Кој рече дека не постои магично стапче... таблите станале приоритет пред кантите за отпадоци и осветлувањето на клиниката, а по ова секоја клиника во клиничкиот центар ќе добие тројазични табли!

ПС. понатаму околу смртните случаи не навлегувам, само ќе речам лесна му земја на бебињата! Верувам дека доколку зависело нешто од министерот, ќе помогнел!

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.483
Izgleda toa će bidi sve od ovoj minister.....štom se zafatil so periferni raboti, nema hrabrost da se zafati so tie glavnite

Isto so gradonačalnicite(bez obzir od koja partija se)......tie što se zafatija za skverčina, patokazni tabli...nekoi paušalni propagandni izvici....na toa i si ostanaa. Nemaat tie hrabrost da se zafatat so menuvanje na vodovodnata instalacija, kanalizacija....golemi zahvati
Takvi će izleguvaat so šminki i foskuli pred kameri

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - одделенијата за одбрана на регион со градовите и општините во состав се институциите, први ќе почнат да работат во две смени.

Работното време во овие институции ќе биде од 7:00 до 14:30 часот и од 14:00 до 21:30 часот, а ќе се работи и првата сабота од месецот, но само во една смена од 8:00 до 16:00 часот.

Од утре втора смена се воведува и во градинките, кои ќе згрижуваат деца до 21 часот и 30 минути. Работна ќе биде и секоја прва сабота од 8 до 16 часот.

Владата овие реформи ги воведува со цел да им излезе во пресрет на потребите на граѓаните.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom