Ова мене ми личи на барање мито, однесувањето на неурохирургот.Ќе ви пишам еден пример дека и министрите не се свемоќни и дека многу не ги ``рецкаат`` по клиниките:
Мој најдобар другар беше пред 3-4 години однесен првично во болницата во Битола поради нагло губење на свест и лоши симптоми...а од таму беше одма со брза помош однесен на Неврохирургија во клиничка болница Скопје.
На таа клиника имало дежурства, и баш во тој момент околу 12 часот дежурен беше најдобриот неврохирург. Но ``он не оперисувал пред крај на смена``. Се потегнааа врски, телефони, пратеници....и се најде вистинскиот човек што Тодоров не можеше да не му помогни. Се јави Тодоров кај овој хирург и го замоли(ние бевме од оваа страна на телефонот..од кај хирургот, како да не знеме ништо...) човечки во име на хуманоста да помогни да се спаси млад живот(40 години). Хирургот си остана на своето....другарот да го превземи следниот дежурен лекар.
Чекавме да дојди следниот...кој додека ја превзеде должноста, кратка визита на хитните случаи...го прати другарот на снимање каде му открија ``Анеуризма`` на можданата артерија. Хитно мора да се отвора главата
Операцијата започна околу 23 часот. Другарот према оерационата сала се упати пешки...на нозе
излезе нормално на количка.
Потоа состојбата му се влоши, доби внатрешно крварење, оток на мозокот, повторно отварање на главата........
и денес е во вегетативна состојба
Незнае ништо, зборува механички, не се движи, не препознава никого....жив леш
да излезеше ова во јавност...сите ќе го нападнеа министерот. А тој што можи да прави освен да потегни дисциплинска постапка? И во комисијата повторно членови ќе беа неврохирурзи...и??????? ќе го дадеа колегата?
Направени беа и ``други неопходни работи со хирургот``....и џабе. не сакаше едноставно да слуша
Изгледа дека животот ти се состои од читање твитови и нивно постирање на Кајгана. Немам друго објаснување.
едем во глава е или мозочен удар ?Кај другарот ни господ повеќе неможи да помогни....зборувавме и со Јовица Угриновски...и без да му носиме слики, извештаи и слично..тој од искуство ни ја раскажа состојбата на другарот како да го гледа пред него.
грешката е направена со чекањето за интервенција, дојдено е до преголем притисок во мозочната сфера....и нема спас
единствено можиме само да го претепаме хирургот на улица....бидејќи на суд треба вештачења, а ти ги прават повторно неврохирурзи
Форумски автосеритету, зиг хајл испади можеш на друг да му правиш мене не, иначе типично само гомнојадци се занимаваат со туѓи животи и што тие прават во нив,Изгледа дека животот ти се состои од читање твитови и нивно постирање на Кајгана. Немам друго објаснување.
Се дадоа еден куп на пари...се собраа во фирмата каде што работеше...џабеОва мене ми личи на барање мито, однесувањето на неурохирургот.
Анеуризма...тоа е како ``брух`` ама на артеријата. Се подува артеријата најчесто на раздвојувањето кај чаталите исто како кога ќе се подуе гума од кола кога ќе ја удриш на дупкаедем во глава е или мозочен удар ?
Озбилно ти велам, кога да дојдам на темата ти си тука со некој туѓ твит. Страшна работа.Форумски автосеритету, зиг хајл испади можеш на друг да му правиш мене не, иначе типично само гомнојадци се занимаваат со туѓи животи и што тие прават во нив,
А сега сиктер од мене.
знам, најлоша работа е.... А инаку професорот тврди ( малку и претерува) дека со стареење мозокот се намалува па и тие капилари околу може лесно да се скинат, по него и од мало трзнување со глава ... но тоа е околу и не е опасно...анеуризмата е лоша , работа, темпирана бомба...Се дадоа еден куп на пари...се собраа во фирмата каде што работеше...џабе
Анеуризма...тоа е како ``брух`` ама на артеријата. Се подува артеријата најчесто на раздвојувањето кај чаталите исто како кога ќе се подуе гума од кола кога ќе ја удриш на дупка
![]()
знам, најлоша работа е.... А инаку професорот тврди ( малку и претерува) дека со стареење мозокот се намалува па и тие капилари околу може лесно да се скинат, по него и од мало трзнување со глава ... но тоа е околу и не е опасно...анеуризмата е лоша , работа, темпирана бомба...[/QUOPuknat kapilar bilo kude ne e strasno,ali u mozak sve e strasno,nepovratno izgubeno tkivo ,moze da e u del u mozak sto e za logicno razmisluvanje...
Ne sfakjas deka mrsul ne lepi na mene, eve uste ednas:Озбилно ти велам, кога да дојдам на темата ти си тука со некој туѓ твит. Страшна работа.
И јас познавам таков човек, поточно татко ми го познава, се знаат уште од средно училиште.Drugarot go imaše najočigledniot znak deka ima aneurizma...a toa e ednio kapak od okoto sekogaš mu beše podspušten nego drugiot
Plus prekarot mu beše "debel"....kafani, skari, crni vina na pretek....odenje duri vo WC so kola...