Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.372
Поени од реакции
8.948
Знаеш што е финтата? Тоа што сега не престануваат од вмро да зборуваат за тоа како се неспособни, немаат опрема, а не кажуваат дека и тие располагале со истата опрема. Значи секое лето има пожари не се од сега тие па да викаме дека некој е неспособен.
Барем сеуште никој не умрел, за разлика од поплавите каде над 20 луѓе умреа. Можеби и за тоа е Заев крив.
Добро, за ова веројатно одговорот е дека ќе треба да се стрпиме малку. Кога ќе заврши во затвор раководството на дпмне, новите кадри што ќе ја преземат партијата нема да водат идиотска и иритирачка партиска/медиумска пропаганда како што водеше дпмне на Грујо.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Како бе подоцна,назад сме 17 години,ако беше потпишан 1999 година,досега Македонија ќе беше во НАТО и ЕУ.Немаше да ни се шетаат српски агенти по државата,немаше народот да плаче по Русија.Тоа е најголемиот очај на еден народ,никој не ја бара Русија како што тоа го прави македонскиот народ во ови три години.Тоа е најголемото достигнување на власта на ДПМНЕ,да го ограбиш народот и да го убедиш да ја бара Русија.
sigurno ke bevme u nato, eu i ke imavme slovenecki standard minimum. bugari junaci! trebase porano da potklekneme zaebi 1999 uste 92ra mozese i toa i ime i sve da dademe, do sega site ke mozese ili eu penzii ili na socijala da lezeme

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
dzabe taa diskusija sega, formira vlada sdsm i ne napravi protektorat. pred ova ne bevme, moze bese loso ama bar drugi ne ni ja kroeja sudbinata. sega e kalakurnica, zaev e samo vazil nisto poveke
Не сме протекторат, неаме сурат за такво нешто, вилает сме ние. Инаку многу ветија, од департизација до борба со корупција, дебати за сите крупни прашања, темелна ревизија на досегашното работење на институциите...засега кикиритки.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Знаеш што е финтата? Тоа што сега не престануваат од вмро да зборуваат за тоа како се неспособни, немаат опрема, а не кажуваат дека и тие располагале со истата опрема. Значи секое лето има пожари не се од сега тие па да викаме дека некој е неспособен.
Барем сеуште никој не умрел, за разлика од поплавите каде над 20 луѓе умреа. Можеби и за тоа е Заев крив.

Abe ostaj sega kako bilo predhodno. Toa e veke minato, kako bilo znaeme. Sega neli ovie ke ja opravea rabotata. Sloboda, domakinsko rabotenje, drn drn jarinja. Eve gledame sega kolku se sposobni. Ne gi pravdaj, toest kako sakas, ali ete slabo im ide.[DOUBLEPOST=1501961203][/DOUBLEPOST]
Не сме протекторат, неаме сурат за такво нешто, вилает сме ние. Инаку многу ветија, од департизација до борба со корупција, дебати за сите крупни прашања, темелна ревизија на досегашното работење на институциите...засега кикиритки.
Protektorat e taman, subtilno si vladeat od kale. Koga imame zeski nastani od tipot sipak da propoveda na meckin kamen i bojko da se seta niz skopje za sekoj slucaj ni prakaat nivna vojska da vezba i intervenira. Imaat iskustvo za takvi raboti na primer arachinovo. Mora da ne stitat posto nema od kogo bar od samite sebe.

Dzabe vetuvanjata, nema potreba sekako, drug odlucuva od ovie izbori nataka.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
sigurno ke bevme u nato, eu i ke imavme slovenecki standard minimum. bugari junaci! trebase porano da potklekneme zaebi 1999 uste 92ra mozese i toa i ime i sve da dademe, do sega site ke mozese ili eu penzii ili na socijala da lezeme
Идните генерации ќе сватат дека залудно биле изгубени 30 години.Тотално Македонија ја уназадија,прво комунистите првите десет години плачеа да Југославија повторно се обедини.Сега вмровците се тие што државата ја носат во аут со плачење во Русија.Ако било добро во Русија,и народот нема да бега,ги гледам секој ден извадиле естонски пасоши само да се мавнат од таа диктаторска држава.И Гоце Делчев знаел дека местото на Македонија е со Западниот свет во заедница со матицата Блгарија.Ама и тогаш се умешало злото наречено Србија исто како што сега им го матат умот на мнозина.Никакви браќа нит со Срби,нит со Руси.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Идните генерации ќе сватат дека залудно биле изгубени 30 години.Тотално Македонија ја уназадија,прво комунистите првите десет години плачеа да Југославија повторно се обедини.Сега вмровците се тие што државата ја носат во аут со плачење во Русија.Ако било добро во Русија,и народот нема да бега,ги гледам секој ден извадиле естонски пасоши само да се мавнат од таа диктаторска држава.И Гоце Делчев знаел дека местото на Македонија е со Западниот свет во заедница со матицата Блгарија.Ама и тогаш се умешало злото наречено Србија исто како што сега им го матат умот на мнозина.Никакви браќа нит со Срби,нит со Руси.
Normalno dzabe se izgubeni tie 30 godini koga imame politicari predavnici. Konstantno ednata strana vitka kicma i nikako da se izgradi nacionalna strategija. Mesto da se raboti na ekonomijata se pravat sekakvi gluposti. Nitu zapad nitu istok nema da ti pomogne ako ne si pomognes sam. Da imame nie standard na slovenija i da sme obedineti deka nema da popustame pred glupite baranja na sosedite ke se najdat ponataka nekoj asalni politicari da im objasnat na zapadnjacite deka komsiite ni se govna.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.733
А до вчера јадеа гомна за МВРО, полициска држава, партиски вработувања и превработеност на полицајци. :tapp:

МВР ќе вработува 500 полицајци

Барем да почекаа неколку месеци пред да почнат да доделуваат награди на партиски заслужните сендвичи.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Normalno dzabe se izgubeni tie 30 godini koga imame politicari predavnici. Konstantno ednata strana vitka kicma i nikako da se izgradi nacionalna strategija. Mesto da se raboti na ekonomijata se pravat sekakvi gluposti. Nitu zapad nitu istok nema da ti pomogne ako ne si pomognes sam. Da imame nie standard na slovenija i da sme obedineti deka nema da popustame pred glupite baranja na sosedite ke se najdat ponataka nekoj asalni politicari da im objasnat na zapadnjacite deka komsiite ni se govna.
Кога веќе ја спомнуваш Словенија,едно треба да се свати.Таа беше првата уште 80-тите која сакаше излез од Југославија.По излегувањето целосно се потпре на Западните сили,и никогаш не помисли сојуз со Русија.Тоа е доверба,национслна стратегија.А не ова изминатите години што се прави кај нас.Едино кои континуирано се ориентирани целосно кон меѓународната заедница во Македонија е албанската заедница.Затоа имаат толкава доверба кон нив центрите на моќ.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Protektorat e taman, subtilno si vladeat od kale. Koga imame zeski nastani od tipot sipak da propoveda na meckin kamen i bojko da se seta niz skopje za sekoj slucaj ni prakaat nivna vojska da vezba i intervenira. Imaat iskustvo za takvi raboti na primer arachinovo. Mora da ne stitat posto nema od kogo bar od samite sebe.

Dzabe vetuvanjata, nema potreba sekako, drug odlucuva od ovie izbori nataka.
Белград, Брисел, Вашингтон...сеедно, толку ни делиле. Него шо велиш по твое, во овие 11г колку парички се здиплени?

Да не ме сфатиш погрешно, се тоа за револуцијата и за каузата, леарници за бомби на Белизе и фабрики за оружје во Швицарска се купувани, правени...

Се ова е јаден дефокус од реланите проблеми кои не доведоа до ова дереџе, ништо од таа фамозна правда, деполитизација на институциите и борба со корупција не е мрднато со прст.

А требаше да има простор и време за дебата за овој закон за употреба на јазици, да појаснат протагнистите на истиот чуму, и како истиот ќе го подобри животниот стандард. Кои се аргументите.

Нека се држи во меѓувреме медиумскиот меур на договорени теми.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Кога веќе ја спомнуваш Словенија,едно треба да се свати.Таа беше првата уште 80-тите која сакаше излез од Југославија.По излегувањето целосно се потпре на Западните сили,и никогаш не помисли сојуз со Русија.Тоа е доверба,национслна стратегија.А не ова изминатите години што се прави кај нас.Едино кои континуирано се ориентирани целосно кон меѓународната заедница во Македонија е албанската заедница.Затоа имаат толкава доверба кон нив центрите на моќ.

Slovencite si se rabotliv narod so vrski i konekcii vo EU. Druga planeta. Jas niv gi spomnav radi toa sto vo mkd na niv se gleda ko nekoj so adekvaten standard za populacijata da e zadovolna. Poentata e sosema druga, bez rabota NEMA nisto dzabe i istok i zapad. Mesto da se raboti na podobruvanje na ekonomijata ko sto vetija ovie nostat banalni zakoni i dogovori za da im ugodat na komsiite i malcinstvata[DOUBLEPOST=1501963706][/DOUBLEPOST]
Белград, Брисел, Вашингтон...сеедно, толку ни делиле. Него шо велиш по твое, во овие 11г колку парички се здиплени?

Да не ме сфатиш погрешно, се тоа за револуцијата и за каузата, леарници за бомби на Белизе и фабрики за оружје во Швицарска се купувани, правени...

Се ова е јаден дефокус од реланите проблеми кои не доведоа до ова дереџе, ништо од таа фамозна правда, деполитизација на институциите и борба со корупција не е мрднато со прст.

А требаше да има простор и време за дебата за овој закон за употреба на јазици, да појаснат протагнистите на истиот чуму, и како истиот ќе го подобри животниот стандард. Кои се аргументите.

Нека се држи во меѓувреме медиумскиот меур на договорени теми.

Neznam kolku se zdipleni. SJO cekame da osudi nekoj, valjda ke uspeat, imaa 2 godini da spremat slucaevi ako imalo tolku kriminal garant nekoj ke go jade ili i za toa cekame kale da odluci...

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Slovencite si se rabotliv narod so vrski i konekcii vo EU. Druga planeta. Jas niv gi spomnav radi toa sto vo mkd na niv se gleda ko nekoj so adekvaten standard za populacijata da e zadovolna. Poentata e sosema druga, bez rabota NEMA nisto dzabe i istok i zapad. Mesto da se raboti na podobruvanje na ekonomijata ko sto vetija ovie nostat banalni zakoni i dogovori za da im ugodat na komsiite i malcinstvata
Економијата сама ќе порасне многукратно кога ќе имаме слободен пазар во Европа.Како Грујо ја замислува пораст на економијата во негово време кога не изолира од сите страни.Тоа треба да се поправи од неговото феудално владеење,не е економија донеси странци кои ќе користат бенефиции од државата,а народот ќе работи како вол за слама.Иселени илјадници,а со тоа избришани од завод,и се прикажани како намалена невработеност.Тоа е манипулација со народот.Каква економија се очекува од влада која нема ни сто дена.Најпрво што треба да се среди е расчистување со криминално мафијашките структури,независно судство,отворање на Македонија,се спротовно од тоа што не уназадило 11 години.Ако е искрен Грујо дека нема направено криминал,нема зошто да бега од правдата.

M

macgowan

Гостин
Добро бе чоек кој ти е крив шо се лажиш како мало дете и шо си наивен како француска собарка. Па ти се испрди тука ова, она најбогата партија на западна хемисфера ти реков ми рече. Некој ми те излажил или си прочитал некаде и така како шо те дал господ наивен и плиток во умот си решил да делиш правда по форуми наместо да седниш и да побараш, провериш пред да се изглупираш за сите пари. И сега шо, јас ти сум крив дека си глуп и наивен. Јас не велам дека лажиш ама ете не ти вервам на збор, а и зошто би ти вервал. Реков ок бујрум најди некој документ за да споредиме. Баба лажи, трап не лажи. И ти сам продолжи да се плеткаш и да се пикаш во гомна за да на крај завршиш типично шаренолико од типот абе да глуп сум и ме шетаат по тавани како мало дете ама ВМРО глупи едни, вакви такви. Дечко пред да обвинуваш други за било што посебно за перење мозок почни прво од твојот. Пељте ти е направен, те вози кој сака и како сака. Се надевам дека научи нешто од нашата преписка освем тоа дека си многу наивен.

Мафо бе легендо кај си ти. Те нема, те нема па ќе исчезниш. Како оди работата? Се оди по план како што е планирано или ќе има уште некое изненадување, се надевам пријатно овој пат. Дај некое инсајдерско инфо од прва рака. Уште сте со Заев на Ти така?
Мило ми е дека глупите, наивните, плитките, француските собарки со пељте мозоци(пелте бе владе) кои ги шетаат по тавани, шарените, недоветните, пикнати во гомна ви го начукаја.
Јас ти пуштив нешто да прочиташ, пак не ти е јасно и ми враќаш дека имаш мака со мадињата. Не се нервирај, не ми беше намерата тоа.
Инаку, “дечко“ на сламчето шо ти е во гаќата да му викаш. Од преписката со тебе заклучив дека сите убајни на пастирот ти се длабоко до простатата влезени и не можи да те вози кој како сака, освен тој со братијата. Со среќа возење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom