Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.573
Не треба никого да напаѓаш, понижуваш, провоцираш и крадеш друже. Доволно е да го сакаш, цениш, почитуваш и чуваш/штитиш своето.
Каква врска има ова со горниот муабет?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Се нанервира м?

Зш бе касни колумнистката?

Инаку се глеа одма дека како газда, стопанственик одговараш, есбаф чоек бе.

Јас па мислам дека вакви ставови може да држи некој со средно трет степен тркачко, четврта средно и тркачки факултет да земи дури се неговите на власт, со парите од тендерче или субвенции за нешто шо има глеано само на документарец, шо е или како се прави, јас колку шо знам и фризерки вмровки субвенции за пчеларство добиваа, ама бркаа некоја работа сигурно за тоа.

Инаку близок член од фамилија работеше кратко во приватна текстилна фабрика, одамна, не на машина ама сепак гледаше шо се дешава, имав прилика да влезам неколку пати, да осетам Аушвиц атмосфера. Во мојот роден град.

Лично приватно сум работел, фамилијарно, и да ти кажам еве пошто си прашал, не работам пошо...напишав, ама избришав, да не навлегувам во детали за вмровштината на дело.

Кажи ми сеа, ти пошто си ем еснаф чоек, ем начитан, по велиш, треба после толку години да читаме вакви работи, м?
Јас еснаф човек? Дај не ме смеј. Со триста маки одвај завршив средно електро, од соопствен бизнис ни Б немам. Е да земам субвенции за пчели ако тоа го рачунаш за бизнис. Ако ти е толку кеф можам да те внесам во бизнисот не е проблем.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Јас еснаф човек? Дај не ме смеј. Со триста маки одвај завршив средно електро, од соопствен бизнис ни Б немам. Е да земам субвенции за пчели ако тоа го рачунаш за бизнис. Ако ти е толку кеф можам да те внесам во бизнисот не е проблем.

Сполај ти.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Колку тегли мед од една кошница се вади?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Оти море. Поштена работа. Едно друштво 10евра. Медот, прополисот, матичниот млеч, оплодени и неоплодени матици башка ројчињата. Уште една просечна плата ќе ти се бери месечно со еднаш неделно работа во тие неколку месеци ко е сезона. Другите онака колку да поминиш да се прошеташ до пчеларник.

M

macgowan

Гостин
Искрено малце страв ме фаќа да не се опчекаме со Павле Богоевски. Тој ем шо е човек од народот за народот башка е и педер. Веројатноста да го сретнам помеѓу обичните смртници е многу поголема одколку кремот на ВМРО.
И двата извештаи за двете партии за да направиме споредба за богатството. Малце сум скептичен дека ВМРО е дури и блиску со богатаството на конзервативната партија било вкупно или по членови. Ама пред фактите и боговите молчат така да бујрум.
Не знам за Павлета, ама вистина, сите халкидики ликови од дпмнето се лукалајк него. Ако е педер нека си кажи(ако нема кажано), тоа важи и за сите демохристијани од белата палата на дрпмне. Не оти имаме нешто против педерите, така Владе? Нека си терат ќеф, само да се искрени. Национал демохристијанијата од дпмне треба да учи од соседна им братска Србија и да ја ослободи енергијата кон позитивни работи наместо да плука и колни по браќата им од Бугарија.
http://search.electoralcommission.org.uk/Api/Accounts/Documents/16472

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Не знам за Павлета, ама вистина, сите халкидики ликови од дпмнето се лукалајк него. Ако е педер нека си кажи(ако нема кажано), тоа важи и за сите демохристијани од белата палата на дрпмне. Не оти имаме нешто против педерите, така Владе? Нека си терат ќеф, само да се искрени. Национал демохристијанијата од дпмне треба да учи од соседна им братска Србија и да ја ослободи енергијата кон позитивни работи наместо да плука и колни по браќата им од Бугарија.
http://search.electoralcommission.org.uk/Api/Accounts/Documents/16472
Против педерите немам ништо против, против екстра права дека биле педери имам. Додуша не сум многу дарежлив околу правата на било кој етнички, верски или било какви групи така да нека не ми замерват педерите.
Шо бидна со извештајот?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ти земи смени втoрaтa буквa у никoт,буквaтa е зaмени јa сo и,зa пoреaлнo дa јa oдрaзиш свoјaтa вреднoст.

M

macgowan

Гостин
Против педерите немам ништо против, против екстра права дека биле педери имам. Додуша не сум многу дарежлив околу правата на било кој етнички, верски или било какви групи така да нека не ми замерват педерите.
Шо бидна со извештајот?
http://www.dzr.mk/Uploads/33_VMRO_DPMNE_2016_PRVDEL.pdf
Еве ти го од пријателите донатори.
Тој другиот претходно го имаш погоре.
Вистина сте феномен.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Абе субвенции може да земаш, а да немаш ни видено кошница со пчели. Или нива.
Се надевам дека и тие списоци ќе ги прочешла новата влада. Па ќе ги натера да враќаат пари оние лажните земјоделци.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Од прилика а годишно ниво колку доаѓа
Е па множи. Ако е лоша годината и просекот од кошница ти е ич мед тогаш колку ќе извадиш годишно?
Затоа се субвенциите ако не пак.

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Шо бидна со извештајот?
alvane od kade si :) ? pisi inbox

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom