Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
За ДЗС беа набавени пп возила за шумски пожари, три Air Tractor Fire Boss 802 и плус иаме транспортни хеликоптери во АРМ и МВР шо многу лесно се приспособуваат за пп дејства, иаме и бамби бакети и искусни пилоти.
Значи ресурси има, е сеа како дојде до ова не знам...

П.С Нека ме корегира некој ако грешам.
Абе све има.

Имаат и wifi куќиве што горат, за да се пишуваат хејтерски статуси за зз, за вол(к)от да ги споделува со нас.
Да ти гори на пет метри од куќа, со мали деца и ти да куцаш на фејсбук или си заслужил да изгориш у куќата или си штабско ѓубре.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не, искрено вака ме интересира. Воопшто ги гледаш сликиве што ги постираш? Ај вака разгледај ја убаво и ако имаш барем малку капацитет во тоа лејката може ќе ти текне дека е фејк. Мислев најголема глупост ќе ти остане сликата со мерцедесот на ќерка му на Заев али имало бетер.

За почеток кажи им на штабските дргарчиња бар место да научат да оставаат измеѓу today и at. После се лутите кога ви кажуваат дека сте неписмени.

Дај сеа уште еднаш со мерцедесот сликата
Друже не паничи одма, ај прочитај што пишав.
Дури си ми го цитирал текстот
Ее вака кога не упецуваше и со сликата за старецот и син му во Вејце. Ама сеа не се упецуваме, не не не.
:facepalm:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Друже не паничи одма, ај прочитај што пишав.
Дури си ми го цитирал текстот

:facepalm:
Шо се маваш по глава. Твои зборови беа тоа, е сеа ако фејспалмот е за твојата глупавост тогаш супер.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Грев ми е да кажам...луѓено мака си имаат, ама вол, дај бе откажи се од живот! Нема шо да бараш понатаму! Ваков резил ко тебе не се раѓа два пати. У секунди си осуетен со фејковиве веќе не знам по кој пат.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Абе све има.

Имаат и wifi куќиве што горат, за да се пишуваат хејтерски статуси за зз, за вол(к)от да ги споделува со нас.
Да ти гори на пет метри од куќа, со мали деца и ти да куцаш на фејсбук или си заслужил да изгориш у куќата или си штабско ѓубре.
Прво не ме ставај во партиски натегања, поентата е дека сето тоа е набавено, колку и како е во приправна состојба и зошто не е употребено пошто ДЗС има и превентивна улога. Кажи ми ти треба некој одговорност да понесе? Ирелевантно е сеа кој го поставил таму, а тоа со фејсбук статуси , твитер и сл не ме тангира ама ич. Нека си формираат комисија и нека утврди одговорност за ова, и тоа да им се даде рок не догодина. Ама кај нас партиски војници се бркаат за да се примат исто такви.

Професионалци треба тука, не е ова помлад референт ќе се лажиме цел ден, треба обука, да вложуваш во ваков кадар и да не го малтретираат со политика за да нема вакви трагедии. Четири семејства без покрив на главата.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Прво не ме ставај во партиски натегања, поентата е дека сето тоа е набавено, колку и како е во приправна состојба и зошто не е употребено пошто ДЗС има и превентивна улога. Кажи ми ти треба некој одговорност да понесе? Ирелевантно е сеа кој го поставил таму, а тоа со фејсбук статуси , твитер и сл не ме тангира ама ич. Нека си формираат комисија и нека утврди одговорност за ова, и тоа да им се даде рок не догодина. Ама кај нас партиски војници се бркаат за да се примат исто такви.

Професионалци треба тука, не е ова помлад референт ќе се лажиме цел ден, треба обука, да вложуваш во ваков кадар и да не го малтретираат со политика за да нема вакви трагедии. Четири семејства без покрив на главата.
Апсолутно. Целосно се согласувам. Ми беше останат твојот цитат.
Мора да има одговорност, се надевам дека ќе има судски случај, па и како е настанат пожаров. Сплитските испаднаа дека се подметнати од пиромани, ова може да е нечие неодговорно однесување, ќе видиме. Сепак службите мора да се секогаш на ниво, без оглед на политичките прилики.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
За БГ тоа е решено прашане. Како ке седи един ден во ЕУ-ке видиме. Може би ке има звездичка, каде ке се споменува дека РМ и БГ подпишуват документи на македонски и бугарски според уставите.
Хахаха решено било ама ќе виделе..
Решено било ама звездички требало..
Тоа не ми личи на решено прашање од страна на Бг, напротив.

Вие ако имате бубици во главата можете како сакате да си го нарекувате јазикот..

ама за меѓународна употреба име на Македонски јазик да смените... ке треба согласност од Македонците и од Мегународна заедница... И тоа не личи дека бубачките што ги имате во глава сте ги расчистиле..

П.с. ако пробате да блокирате со звездички и додатоци менувате име, го кршите договорот за добрососедство.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А да не бидеш кловн и еднаш да ја провериш инфомацијата пред да ја постираш и да се праиш дека си напраил нешто јако?
Можеш така или само со смајлиња ќе решаваш се? А десничару?

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Проблемот е решен 1999 година и затворен. Кое от тоја не е jaсно? Двете држави имат своите обврзки и своите добиваниja от договора. И двете страни са прилично незадоволни и двете имат добивки.
Како е решен кога спомнуваш звездички до името??
Името на јазикот е едно - Македонски јазик.
Името не е "Македонски јазик според уставот".
Повеќе од решение ова ми личи на проблематизирање на јазик. А цел свет и науката си знае како се вика, само вие нешто изигравате.[DOUBLEPOST=1501539036][/DOUBLEPOST]
Много ми е интересно со што се обезличувате.... Можеш да ми наброиш?

Както кажав БГ преди 1999 година предлагаше Англиjски како език на договорите, вие инсистирахте да постои македонски jaзик - па постои. Тоа е пример што БГ е попуштила уште 1999 година.
Друг пример ке ти дадам - со една година известуване напред можете да се повлечите от договора.
Појма немаш или глуп се правиш? Државни договори се пишуваат на официјалниот јазик. Плус ако немате проблем, зошто на англиски? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom