Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Значи со договорот ништо не се решава само се одложуваат проблемите така?Ќе видиме за ова или за она има време.И која е поентата?Да се обврзе Македонија за прашањата што се за Бугарија национален интерес а за македонските интереси ќе видиме,има време.
Проблемот е решен 1999 година и затворен. Кое от тоја не е jaсно? Двете држави имат своите обврзки и своите добиваниja от договора. И двете страни са прилично незадоволни и двете имат добивки.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Треба да те шутнат од форумов за никој да не ги чита твоите глупости

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.575
Треба да те шутнат од форумов за никој да не ги чита твоите глупости
ако се банирало врз основа на тоа...
Твојон пост за муслиманските ритули од пред две минути, како ти личи апропо пишување глупости?

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
ако се банирало врз основа на тоа...
Твојон пост за муслиманските ритули од пред две минути, како ти личи апропо пишување глупости?
За навреди станува збор...а немој и твоите глупости да ги вадам.....злочко еден.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Ѓорѓи Н. нема што јас да набројувам, убаво си прашав да ми се набројат предавствата во последните 11 години. Ако си маж како што викаш дека си повели наброј ги, тие идиотски одговори како "ајде ако има кажи ги" "значи нема" и слични, можеш во газ да си ги пикнеш. За тебе знаеме дека немаш храброст затоа не те ни прашав тебе ниту со тебе правев муабет, така да ако си маж наброј ги или одеби.
Што се однесува до пишувањето исто и тука, јас те прашав како е правилно а ти ми одговараш со прашање. Така само оној што нема одговор ќе ти одговори. И дај не го тупи веќе, неписмен си значи, јадеш гомна за правилно пишување а самиот си неписмен. Сваќа пишуваш бе еј хахах се читаш ли бе?
Би ти платил професор да те научи ама нема да може да дојде, имаат страв од мутанти со 7 прсти и 3 раце.

@viktora колку што си ти србоман толку и јас сум. Само си играв курташак со Ѓорѓи троглавиот.
Ти 100 пати прашуваш како наставник и работи што сум ги кажал. Кажав одамна дека кога су учел, учевме дека множина од народ се пишува со мала буква, а поединец со голема, македонци и Македонец. Знам дека се прават промени и мислам дека сега и двете именки се пишуваат со голема. Ама не одам на училиште одамна, треба да проверам некаде.
За закони за предавства не знам дека има.[DOUBLEPOST=1501532839][/DOUBLEPOST]
Проблемот е решен 1999 година и затворен. Кое от тоја не е jaсно? Двете држави имат своите обврзки и своите добиваниja от договора. И двете страни са прилично незадоволни и двете имат добивки.
Многу ме интересира од што Бугарија треба да е незадоволна. Нам ни се наметнуваат барања да се обезличиме.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не знам зошто Шизо Н. вака си го замишљам некако.

FB_IMG_1501532808739.jpg

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Многу ме интересира од што Бугарија треба да е незадоволна. Нам ни се наметнуваат барања да се обезличиме.
Много ми е интересно со што се обезличувате.... Можеш да ми наброиш?

Както кажав БГ преди 1999 година предлагаше Англиjски како език на договорите, вие инсистирахте да постои македонски jaзик - па постои. Тоа е пример што БГ е попуштила уште 1999 година.
Друг пример ке ти дадам - со една година известуване напред можете да се повлечите от договора.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.357
Поени од реакции
8.900
Ти 100 пати прашуваш како наставник и работи што сум ги кажал. Кажав одамна дека кога су учел, учевме дека множина од народ се пишува со мала буква, а поединец со голема, македонци и Македонец. Знам дека се прават промени и мислам дека сега и двете именки се пишуваат со голема. Ама не одам на училиште одамна, треба да проверам некаде.
За закони за предавства не знам дека има.
Зошто бе лажеш дека вака 'те учеле'? Од првиот правопис во 1945 год. до ден денешен тоа правило не се променило, каква црна множина... Кажи дека си згрешил, не е срамота. Еве ти го првиот правопис од 1945 год., заврти на стр. 14 и прочитај ги примерите.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Зошто бе лажеш дека вака 'те учеле'? Од првиот правопис во 1945 год. до ден денешен тоа правило не се променило, каква црна множина... Кажи дека си згрешил, не е срамота. Еве ти го првиот правопис од 1945 год., заврти на стр. 14 и прочитај ги примерите.
Можеби учителката не знаела. Ти в планина си растел па со ваков речник ми се обраќаш? Лажам? Јас ти кажав како сум учел. Да повторувам?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Лелееее, какви глупости тресел :facepalm:
Јас па дека не го читам...кое губење време е со него :facepalm:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
ЖИТЕЛИТЕ ВО СТРАВ: Опожарени четири куќи во Требовље

Во селото Требовље кај Македонски Брод попладневно се опожарени четири куќи.

Жителите се во страв и според нивните информации војската ќе им помогне во гаснење на огнот. Велат дека се оставени сами на себе, затоа што пожарот е активен десетина дена, но досега не е ставен под контрола.

„Досега четири куќи се зафатени од огнот. Тие куќи се уништени од надвор, но од внатре не се изгорени. Мојата викендичка засега не е запалена, огнот до неа не стигна. Ситуацијата е многу лоша. Но, дојдоа хеликоптери и веќе помагаат во гаснење на огнот“ - вели Драган Танушевски, тетовец кој има викендичка во селото.

Тој раскажува дека во селото сега има десетина луѓе, кои очекуваат да видат каков ќе биде исходот, а постарите жители се заминати кај роднини.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Депонијата во Струга била намерно запалено. Што ако испадне дека и овој пожар е подметнат?

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Уште не се сменети кадрите во пожарните станици. По пожарните станици уште се неспособните, дембели вмровци вработени со партиска книшка и расипаните возила.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не критикувај, да им дадеме шанса....
Кај виде критика, само пренесена е вест тука на форумот...четири семејства упм се, вие терајте сеир, тешко нив од која вукојебина помош и заштита бараат не знам.

Да беа другите на власт, шо би искоментирал на оваа вест ме интересира?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom