1. zboruvas za subvencii a tie subvencii gi donese vmro vikas ne im bilo plateno 2 god,a 2 god kriza pravite po ulici.
2.kaza deka ne bilo dokazano deka zel pari od 1 evro za viceto zatoa i nesmee da mu se sudi ,pa i ti gledam spomnuvas nekoj cifri gore pa nikade nema dokaz deka gi zel tie pari grujo.
3.spomna deka ne bil vinoven koga go abolicirale, zosto vo toj slucaj bese aboliciran ako ne bil vinoven zosto ednostavno ne dokaza tuku odma abolicija.
4.policijata ne bese palena,palena bese kancelarijata na precedatelot policijata bese tepana.
5.spomnuvas ekonomija i 4 milijardi evra, pa drag moj prijatele branko na vremeto ukrade 9 miljardi evra rezultatot bese 350 iljadi izbrkani od rabota,a tie so bea na rabota edvaj zemaja po 100 evra i plus po nekolku meseci ne plateni, a za gradenje skoli,sportcki sali,patista,i se ostanato da ne pravime muabet 0, no ako, si gi stavile vo gjeb,a ne vaka da gi gledame objektive da ni bodat oci i da vikame kolku li pari imalo i sto se mozelo da se napravi vo drzavavai. i za kraj vo 2006 prazna kasa i plus blokirana zaradi dolg koj morase grujo da go resava toj problem i uste mnogu drugi rab.
6.sto ti smeta sto pisuvam latinica zarem sega nema i toj pokraj kirilicata da bide zadolzitelen ke treba da si gi odrzuvame dvata drzavno bogastvo.
7.kako prosecen sds sekogas morate da vregjate toa vi e vlezeno vo krv ova e mislenje na eden prosecen vmrovec. prosecen vmrovec koj veli deka treba grujo da vleze zatvor kako i site ostanati dali bile vmro ili sds, pa brat ne bi rekol deka prosecen vmrovec ili sdsmovec bi rekol deka treba da odi vo zatvor pretsedatelot na negovata partija. jas edinstveno vo grujo gledam kako najdobar od najlosite.sega barem od parite koj se zadolzuvaat gledame i nie nesto, porano ne bese potrebno da zemaat krediti mozese da se krade na milion nacina da se ukrade se bez da se napravi nesto i na kraj koj ke se ispraznese kasata narodot bese toj sto ja polnese.
1.Кои сме тоа ние? И каква врска имаат протестите со тоа што нема пари во буџетот за навремено исплаќање на субвенциите?
2. и 3. Кој рече дека не треба да му се суди!? Јас реков дека не е виновен се додека не се докаже спротивното и дека не е аполициран криминалец затоа то криминалот не му беше докажан.
И за напомена, и Хорхе посегна по аболиција, па никаде не зборите дека Груевски е виновен и е аболициран криминалец.
4. Не беше палена полицијата, а тоа беше првиот ден кога идиотот посегна по аболиција. Тогаш не постоеше шарената револуција и за тоа се знаат дел од прекршителите кои ќе ја покријат штетата. За разлика од вашиот упад во Собранието, каде се маскиравте пред да влезете и да пробате да убиете неколку пратеници. За нападот во Собранието ги ослободивте сите, со благи казни, додека шарените ги шетавте во судници, како да се најголемите криминалци во државава.
5. Бранко не се разликува многу од Груевски. Касата денес е празна, тогаш и баш не беше. Груевски со фамилијата се товарат дека украле 5 милијарди евра. Градеше секаде каде можеше да украде. И да не зборуваме за спортските сали. Кај нас порано имаше игралиште, каде сега е сместена спортската сала. Тоа беше јавно игралиште и секој можеше кога сака и колку сака да игра, а во спортскаа сала треба да се добие дозвола од учолишниот директор или секретар, а башка тоа што се наплатува за саат. И тениските игралишта беа градени и во села со 3-4 жители! Тоа ти беа пропаднати инвестиции.
6. Покрај кирилица, треба да употребуваш интерпукциски знаци затоа што оваа реченица ти нема никава врска. Среќа знам што сакаш да кажеш. Тоа ти е правило на форумов и е поразбирлива.
7. Навистина имам проблем да ти го разберам последниов дел. Но како и да е, веќе со ова ја постигнав својата поента и не ми се потребни дополнителни реченици за да ти докажам или објаснам нешто кое тврдоглаво ќе одбиваш да го прифатиш.