Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Е тоа, е поентата, изборот, на фер и демократските избори, имаме мнозинство во собрание на кои и се ускратуваат правата.
Не е тоа мнозинство!Сите албански политички партии плус партија која има над 70.000 албански гласа не се мнозинство,него измама!Треба човек луд да биди па да не поверува што ни се мести однадвор.Или предавник,сеедно.
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
61
Поени од реакции
57
Прво, не знаеме дали Груби ќе биде министер за внатрешни работи, или воопшто министер. Второ, и ако биде, тоа е цената која мора да се плати за да се казни Гвујо и компанија. Еднаш да легнат тие по затвори, после ќе му биде многу полесно на Заев да се пресмета со Аљи и компанија. Немојте да мислите дека Заев ќе му ја заборави играта со платформата на Аљи.

Приметив една тенденција многу да се потценува Заев, а човекот во минатите две години во политичка смисла го избриша подот со Гвујо.
Абе колку и да го плукат, чоеко вака така успеал во животот во оваа Македонија. Дали паторо го потценил или стварно немал начин да го среди тој си знај. Туку Заев треба малце да поработи на тоа како се изразва, многу често сака да кажи нешто и така ќе го изврти тоа и ќе му дај шанса на хиенте да спиноват и говна да јадат за тоа шо кажал.
 

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.857
Поени од реакции
2.721
Паторот требаше своите ставови да ги темели на оние на Александар Македонски, дека не треба да се потценува непријателот, ама пола партија со бугарски пасоши па може затоа дошло до конфузија. Ме интересира иначе што ќе прават Пушанац со Маленко патриотите по падот на владата. Маленко гарант ќе го испуши од Албанците и тоа многу гадно, ама нели кога се работи за државата ваквите дворски шутови не добиваат ни споменик.
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
61
Поени од реакции
57
Па после 10 години коалиција ВМРО и ДУИ се е логично. Како пролив не ме стегна тие избори 2006та кога искочив за нив да гласам пу!
Не си крив воопшто. Во тој период тоа беше правилниот чекор. Имаја тие се за да ја напрат Македонија како шо треба. Ама пусти пари и маме ебаја. Туку и од СДСМ се криви шо на наредните 2 избори одеа со најголем дел стари и исти ликој па изгубија мизерно.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
8.499
Поени од реакции
5.037
Мило ми е што си ја увиде грешката.
Еве ти за Хојт Ли, држ:

Прашањето е кој ја уништува...



Како може да се уништи јазик?[DOUBLEPOST=1493740853][/DOUBLEPOST]
Глупавоста не е толку многу проблем ко што е чувството на инфериорност.
Шконтарите ги гледаат како гадинки и ги ркаат, а тие сакаат да веруваат дека им се другарчиња, само што не им е денот.
Ко Тошо од К-15 се.
Сигурно глупоќата е причината зошто не можат да сватат дека албанските "космополити" никогаш не ги напаѓаат албанските националисти.
Како ова го заклучи?
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Не е тоа мнозинство!Сите албански политички партии плус партија која има над 70.000 албански гласа не се мнозинство,него измама!Треба човек луд да биди па да не поверува што ни се мести однадвор.Или предавник,сеедно.
Ти си толку неписмен што не ги разбираш основите на парламентарната демократија, која се базира на наједноставна математика.

Глуп, не постојат македонски и албански гласови. ГЛУП.
 
V

viktora

Гостин

Така?[DOUBLEPOST=1493741819][/DOUBLEPOST]
Ти си толку неписмен што не ги разбираш основите на парламентарната демократија, која се базира на наједноставна математика.

Глуп, не постојат македонски и албански гласови. ГЛУП.
Психички растроена гнасо,од секогаш во Македонија постоеле етнички партии а не граѓански!Деген ретардиран,барем еден пост да ти биде на место!
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
http://www.libertas.mk/talat-cheka-potvrda-od-24-godishniot-krzhaloski-direktor-na-sluzhben-vesnik-i-chlen-na-ik-na-vmro-dpmne/

Мислеле уште лани на секакви сценарија, го наместиле овој дудуков голобрад. Ќе има уште „повуци-потегни“, канцеларијата ќе ја блокираат, печатите нема да ги даваат, упис во СЛ нема да извршат, дегени заостанати, не се свесни каква штета прават.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
"Ne e" naredba.

Zaev e nash prosvetitel. Iscelitel. Vodach. Lider. So muda. So mudrost. So sposobnost. edit: Zaborviv, i iden Premier na Republika Makedonija, kojsto ke go vrati dostoinstvoto na narodot.
Kontrast na gadosta so ime Nikola Gruevski.
Нека е ваш ама мнозинството македонци друго сакаат.
 
V

viktora

Гостин
Глупердо, ајде најди во Уставот категорија етничка партија. Морону дегенериран, со инсиситирање на етнички партии директно ја туркате Македонија во федерализација.

Ретард до ретард.
Шизофреник еден,како уставот ќе му наложи на граѓанинот за кого ќе гласа?Од секогаш етничките заедници си гласале за своите етнички партии.Некој тежок пациент како тебе кој не ги прима редовно терапиите од психијатар не ни очекувам некое нормално мислење.[DOUBLEPOST=1493742735][/DOUBLEPOST]
За Рама и Бушати беше муабетот.
Па беше,а не да ми лепеш сликички.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.767
Поени од реакции
44.132
Абе ти кажувам како е,и ќе беше КУРИР вест ова доколку бев ИРЕАЛ или сличен член кој што нема никаков став туку само гледа да ги одбрани братучедите.
Можеби неубо се изразив ама сигурно ме сбати што сакам да кажам.Имам другар таму, и исто како што има криминалци како оние со маските од собрание што прават се за вмро(притисоци и сл.), така во арачиново главните битанги на овие избори правеа за Сдсм.
Дури и акцијата со која што се фатија дилерите таму, е поврзана со гласањето.Сите тие приведените се во роднинска врска со овие сдсмовските војници таму.
И едно никогаш нема да разберам никогаш.Како е можно луѓето кои што се хардкор вмровци многу пати да си ја искритикуваат својата партија, а овие сдсмовците АБЕ НИКОГАШ ништо не велат лошо за сдсм,НИКОГАШ! Ти се чини мајчина душица се тие,мед и млеко тече кога се тие на власт.
Кога Талат беше поставен од вмро за министер,повеќето вмровски гласачи негодуваа и ја хејтаа одлуката, а во ситауцијава сеа ниту еден сдсммовец не слушнав да рече дека нечини ова со талат.Убо било морало така ,демократиј дрн дрн.
So ogled deka sekogas barate dokazi, duri i demant so dokaz za infoto na kurir deka onoj vampirot poluraspadnat imal vnuk ili sin sto mu umrel 2001, kako toa ti, ili drugarite tvoi, znaat so sigurnost deka random bitangi od aracinovo glasale za sds, znaci osven slika i potvrda deka na izbori, na listot, random bitanga zaokruzil za sds, na drug nacin nemozes da si go dokazes tvoevo tvrdenje, nitu e fakt, nitu nisto, taka da argumentite tvoi vo ovaa diskusija se bazirani samo na rekla kazala muabet i na nisto drugo.

Inaku, sto se odnesuva za ovie garnituri na sdsm, pa VMRO e na vlast od 2006, sto da kazes za luge sto ne bile na vlast ? So mali isklucoci, ko shekerinska na primer i par drugi bitni faci, Zaev e gradonacalnik na Strumica, a ko sto znam tamu so godini pobeduva, sekako deka mozes da im najdes raboti za koi mozes komotno da gi kritikuvas, ama ovaa garnitura na sdsm ne e onaa istata na BC, a ako si veke informiran kako stojat rabotite u sds poslednive godini, ke znaes deka se distanciraa od mnogu lugje koi se bliski do nego i istite veke ne se del od partijata.
Ne e bitno ni ova, no eve, ako povleces 2 paraleli, pomegu MOMENTALNATA garnitura na sds, i ona sto vmro go napravi u zadnji 10 godini, toa se dve nesporedlivi raboti, duri i apsurdno e da se diskutira na istata tematika, a ako gi poistovetuvame ovie sds so onie od vremeto na BC, togas istoto mozeme da go pravime so vmro, so toa sto za niv imas pogolema osnova bidejki grujo bese del i od prethodnite vladi, i dur u 2001 ginea nasi luge, on so mama si kupuvase stanovi i ko i sea, taka i togas, KUR GO BOLESE ZA Makedonija, go interesirase samo licniot profit i nisto drugo.

I ne, ne e dobro sto Talat povtorno dobiva bitna funkcija vo drzavava, ama koj ni e kriv sto uste vo zemjava ima luge sto glasaat za dokazani kriminalci, koi imaat na lager ordi osuduvani za siluvanje i za ubistvo na luge, potvrdeno so poslednite snimki od sobranieto, koj ni e kriv sto oni dobija povtorno golema podrska na poslednive izbori.
So ogled na razlikata megju vmro i sds, i faktot deka nikoj ne dobi apsolutno mnozinstvo ili bar ne bese blisku do istoto, na dui im se otvara moznost da postavuva takvi uslovi, i situacijata politicka kaj nas, i realnosta, se takvi da Talat bez razlika koj e na vlast, sekako ke bese pretsedatel na sobranie kolku toa i da ne mi odgovara mene, ili na bilo koj drug. Primer, dokolku sds dobiea poveke pratenici, ke im se otvorese moznost duri i da ne koaliciraat so dui, odnosno, da bidat vo takva situacija pa da mozat i so besa da napravat vlada, plus sela, iako da ne se lazeme, sekako dui povotrno ke bea del od vladeackata garnitura ama uslovot so Talat togas nemase da im tolkava osnova ko sega sto si go postavija, take it, or leave it.

Samiot fakt sto vmro dobi tolkava podrska a pritoa ni bese serviran samo mal del od nivniot kriminal, no dovolen za da normalen covek ne ni pomisli da gi glasa veke vo idnina, za mene e Poraz za drzavava, pregolem, i eden od mnogute sto ni se slucija od 2001 pa nagore, pocnuvajki od ramkovniot dogovor.
I da trgneme i ova na strana, VMRO DPMNE im ovozmozija na teroristite od 2001, da bidat amnestirani od odgovornosta za macenje i ubivanje na Makedonci i pritoa od taa vojna, da ispadne deka samo Makedonija napravila voeno zlostorstvo vrz nevini civili, so '' junakot '' Johan Tarculovski, a apsurdot da bide pogolem, mu podmetnaa pismo kade i toj se zalagase za istata taa amnestija .:pos:

p.s. Malce nastrana od ovoj muabet, sekoja cest za onie, so ameba u faza na raspaganje u nivnata glava, sto skoro nedela dena spinuvavte za starecot i negoviot zaginat sin ili vnuk vo 2001, i bez oko da vi trepne, bez gram sovest vo vas, mochavte vrz grobovite na zaginatite heroi od taa vojna samo za da napravite nekakva usluga na partijata u raspaganje, vmro dpmne. Edinstveno dobro nesto so stariov na kraj ispadna deka najverojatno nemal deca, sto e dobro, sto e super, kaj i da e ke stane saprotiftska hrana i ke izumre ko rod od ova parce zemja.
 
V

viktora

Гостин
Ти си натприродно глуп. Не можеш да прогласиш собраниско мнозинство нелегитимно затоа што нема доволен број пратеници на твојата партија. Не постои Уставен член кој тоа го овозможува. Мене ме чуди како со твојот коефициент на интелигенција успеа да преживееш до сега.
Кршење на деловникот и еден куп други закони,плус уцена од соседни земји кои бараат прифаќање на платформа која патем беше изнесена на најголемиот христијански празник Божиќ...
Не си ти крив,твоите се криви што како мал не те чувале добро па гарант си паднал на глава.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нека е ваш ама мнозинството македонци друго сакаат.
За ова ги праша и тие Македонци што не гласале па да викаш дека мнозинството тоа сака?
До кога ќе јадеш трици за мнозинството, а програмеру? Уште ќе се обидуваш да го браниш режимот кој веќе неколку месеци се спрема за опозиција? Свесен си дека најмногу ќе настрадате вие што сеуште ги браните?
Кој си бе ти за мнозинството да кажуваш? Паметен.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom