Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.512
Последниот пат кога бев по селата таму не ми остана впечаток дека има можност за живот, на мој колега во Боговиње пред 2месеци му извадија пиштол оти застанал со колата пред портата, демек сакал да му ги гледа жените, а човекот подесувал навигација на каде да фати за да се прибери во Скопје. Ти изгледаат на луѓе со кои може да се разбереш? Јас ти гарантирам дека поголем процент од тие што живеат по Тетово, Гостивар, Кичево, Куманово, Скопје, Струга и по селата во овие градови се вакви примати.Види, не е тајна дека Албанците не не сакаат. Не ги сакаме ниту ние нив. Работата е да живееме во држава во која ќе се поднесуваме и не се провоцираме. Нема друго решение. А мислам дека исламот кај повеќето од нив не е од тој вид кој би спречил да се поднесуваме.
Батали ти тие што ги гледаш по Битолско и Прилепско, тие не се доселувани од Косово 1999, голем дел од тамошните се албанци со стари корени, барем јас познавам во Пресил, Алданци, Локвени фамилии со кои може да се разбереш и да живееш, али овие наваму ти се племе.