V
viktora
Гостин
Па мирни беа зошто им беше ветена територијална поделба.Не се глупави да се бунат кога Струга и Кичево стануваат албански општини.Села треба нозе да им бацува на СДСМ да не беа они он денес немаше да биде градоначалник на Струга и да јаде гомна од собраниска говорница дека македонците извршиле геноцид врз албанците.[DOUBLEPOST=1490824040][/DOUBLEPOST]Toгаш ДУИ молеше да куалицира со СДСМ и овие се согласија, Албанците тогаш беа мирни не смееа да мрднат, а сега ДПНЕ УЧК се им дадоа...
Кои снимки?Договорено со ДУИ вика груевски,но што договориле?Што требаше да направат? Јас чекав од вмро да ме спаси, а не да ми праќа полиција да ме бркаат, не чекав од партија која едвај преживуваше како опозиција од 2006 да ме спасува. Тие ништо не ни можеа, апсолутна власт си имаше вмро.
И ти сакаш документи а? И видеа сакаш? Да ти пратиме и писмо дома да не сакаш? Си има разговори снимени, гласовите им се тие, ако не им веруваш нив тогаш твој проблем. Документи нема бидејќи не се луди да покажат, мислам дека треба да се мисли малку дека нема да покажат никогаш што прифатиле и што изгласале бидејќи не се луди до толку. Вие како слепи барате документи а знаете дека нема да покажат никогаш, ете верувај му на гласот на Трајко каде го нарекува твојот народ индијанци, и не знае како да ги собере и да им каже да гласаат.
И како што треба да прави СДСМ како опозиција,па и ВМРО беше во опозиција па извади народ на улица против територијална поделба.А не да ќутат како пички за тоа ли плата земаат?Све се тоа продадени души.