Ок, тоа е валиден став, и кога станува збор за нашите 2 партии и јас го имам тој став, дека западот ќе најде начин да ги притисне за муда за да попуштат. Може меѓу нас ќе има некакви насилства во примопредајата на власта, кои не верувам дека ќе завршат со многу сериозни последици.
Друг ми е муабетот тука, зошто воопшто излезе од нигде никаде оваа платформа. Реално кажано излезе во момент кога кризата беше пред завршница. И наместо излез од кризата доживуваме продлабочување на истата. Според мене целата оваа ситуација има некаква позадина, во која Албанските права кои се одлично загарантирани со рамковниот договор, не се во прашање. Све си мислам дека има некаква шанса да е ова иницирање на прокси конфликт во поширокиот регион (Македонија, Албанија, Косово, Санџак и Босна). И тоа иако ќе почне од Албанците, главен збор да нема да имаат албанците, туку исламистичката структура.
Еве се појавуваат некакви коминикеа, некакви разознавчки информации, не само кај нас, туку и кај соседите. Јас имам пријатели во Србија, Бугарија, па и Грција, кои ги читаат тамошните весници кои кажуваат лоши прогнози. Во Албанија се случува хаос (1997 хаосот во албанија беше предвесник на војната на Косово), Косово гради армија и ги заострува односите со Србија, кај нас се појавува платформа, која ја продлабочува 2 годишната политичка криза.....
Мислам незнам колкав си ама претпоставувам дека си дете за мене, кога заврши војната во Косово никој не мислеше дека ќе се кренат албанците кај нас, па се кренаа, ситуацијата беше некако иста, истата затегнатост.....
Дај боже да грешам...