Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Da bre pretsedatel i na nego atentat da mu vrsat... arno si e coekot gradonacalnik na Strumica i neka si ja glede on Strumica, za drugite mnogu da ne go boli uvoto. Nego treba da go glasame kako Tito :)
I ovie 8 milioni evra nabutaj si gi u gz i ti i Latas. Preku takvoto veke od ova 'vecno somnitelno lice'.
Kako прво , во времето на Тито немало гласање , во смисло народот да избира помеѓу повеќе кандидати . Знам дека ти би сакал да се врати тоа време , сигурно во штабот ти кажуваат приказни за тоа колку било убаво во тоа време :star:
Како второ , нема тебе што да ти биде преку таквото , факт е дека Заев ќе биде вечно осомничен , и само затоа што Бране му ја смести аболицијата . Лоша услуга му направи(во случај да е невин) , башка си утепа две муви со еден удар !

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
``btw 40 osudenicki od idrizovo vo pismena forma preku upravnikot na zatvorot pobarale od BC da im dade pomiluvanje bidejki spored niv iako se osudeni za kriminal nivnite procesi bile politicki montirani. kako olesnitelna okolnost za BC tvrdat deka site bile majki.`` partafraziram od dnevnik na TV sitel.
mnogu normalno baranje od zenite osudenicki ..kolku e poveke covek Dosta Dimovska ili Zoran Zaev od niv?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Ma каков суд. Кога си во опозиција, судот е противуставен и противдржавен.
Не мора ни прес да држи. Доволно е во Утрински или Шпиц да напише една колумна, да каже како бил местен и како Грујо е диктатор, и ЗЗ ќе биде избавен од сите гревови... :tapp:
Ќе има прес во среда за целиот Глобал проект од СДСМ на сите вести и телевизии

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Еве уште една епизода од серијалот Заев
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=75901755C2D4EF4DA304379E6010D1FD

Дамек целата ‘‘операција‘‘ за аболиција била договорена со меѓународната. Уште полошо значи и меѓународната ги ЗАЕВАЛА и Б.Ц. и Заев. хахахах...
ццццц... дали Б.Ц. да аболицира се што е обвинето од есдесето или само Заев тоа била големата дилема и Б.Ц барал тоа да му се прецизира од новото раководство а ова демек скромното рекло само Заев...
Во сериалот сакам, несакам аболиција сега најново е дека Заев барал аболиција.До следната епизода....

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Kako прво , во времето на Тито немало гласање , во смисло народот да избира помеѓу повеќе кандидати . Знам дека ти би сакал да се врати тоа време , сигурно во штабот ти кажуваат приказни за тоа колку било убаво во тоа време :star:
Како второ , нема тебе што да ти биде преку таквото , факт е дека Заев ќе биде вечно осомничен , и само затоа што Бране му ја смести аболицијата . Лоша услуга му направи(во случај да е невин) , башка си утепа две муви со еден удар !
Вие портокаловите пиночевци од носот подалеку не глеате...отепа 64 и повеќе муви ама портокалови со еден замав...А за кого осомничен за вас квази патриотите што секое добро дело од СДСМ не ви оди во прилог...епа ок бре ја сваќам болката што ви ја смести Бране...ама нека ви жежи си го баравте си го добивте...а на Заев ќе му се фатите пошто единствено што ви успеа е да си пикнете ваш човек т.е. Ламбе ќе скапува коски во Шутка :helou:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Еве уште една епизода од серијалот Заев
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=75901755C2D4EF4DA304379E6010D1FD

Дамек целата ‘‘операција‘‘ за аболиција била договорена со меѓународната. Уште полошо значи меѓународната ги ЗАЕВАЛА и Б.Ц. и Заев. хахахах...
Такви се тие од дпбнеовците и не е тешко да добиеш заклучок од ова дека цела меѓународна заедница се комуњари а тие патриоти и безгрешни ама овој срам и арам не ќе може да си го избришат со години после ова маестрално изигрување од Бранко :pos2:

Г

Грејвдигер

Гостин
Вие портокаловите пиночевци од носот подалеку не глеате...отепа 64 и повеќе муви ама портокалови со еден замав...А за кого осомничен за вас квази патриотите што секое добро дело од СДСМ не ви оди во прилог...епа ок бре ја сваќам болката што ви ја смести Бране...ама нека ви жежи си го баравте си го добивте...а на Заев ќе му се фатите пошто единствено што ви успеа е да си пикнете ваш човек т.е. Ламбе ќе скапува коски во Шутка :helou:
oni si gradat za nivnite gluvci kaj da si gi cuvat :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Кога ќе го прочитам овој месијава...

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Кога ќе го прочитам овој месијава...

Знам тешко е да признаете дека боли кога си играте со Бранко ама ако ќе ви биде за поука ова или пак никогаш нема да научите дека крајно сте го промашиле чоекот :baeh:

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Абе ќе видиме што ќе се случи..........Можеби ќе го чукне нешто во главата па ќе сака да докажува пред народот дека навистина бил невин. Само дали може да се врати случајот назад по инцијатива на Заев? Ајде имаше некој правник мислам тука може да објасни ако не му е тешко секако?
Неможе. Ако ти се даде аболиција за тоа дело неможе веќе да се покрене постапка. НИКОГАШ. Ај честито погазувањето на правниот систем Македонијо. Дали Заев требало да прифати или не ич не ми е гајле. БЦ не смееше вакво нешто да направи. Да дадеш помилување на граѓанин осомничен за финансиски криминал, тоа го нема нигде бе, тоа е нечуено за една асална демократија. Се повеќе и повеќе личиме на банана република.
Барем да почекаше да донесеа пресуда па тогаш да го му дадеше помилување. Да се знаеше дали е крив или не. Вака изгледа премногу сомнително, изгледа како да повлекол неколку врски и одма го пуштаат. А за фер судење сигурно ќе имаше зошто вниманието на цела држава го привлече овој случај. Така да има малверзации во судењето не и одговара прво на власта, зошто тогаш не ќе можат да ги заќутат СДСМ, па може уште и протести да организираат. Беља работа би можело да биде.
И во право беше министерот за правда кога збореше на вести дека не се исполнети условите за давање помилување. Се на се многу непрофесионално од БЦ и на штета на Македонија.:nenene:

п.с. Помилување е македонски, не аболиција

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Предлагам интернет петизија.....

за сите неоправдани, за сите казни, камати и неплатени сметки.....ЗА РАБУШОТ ВО продавница, за непалтените кредити.....

ПРЕСВЕТИ БРАНКО ПОМИЛУЈ НЕ......:vozbud:

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Предлагам интернет петизија.....

за сите неоправдани, за сите казни, камати и неплатени сметки.....ЗА РАБУШОТ ВО продавница, за непалтените кредити.....

ПРЕСВЕТИ БРАНКО ПОМИЛУЈ НЕ......:vozbud:

Не заборавајте дека тоа важи само за есдесето.Другите да не се залетуваат...ахаххаа...

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Значи , ги подели криминалците на наши и ваши а :nesum:
Вмровските криминалци треба да скапуваат у затвор а Сдсмовските треба да бидат аболирани ?!?
Жално е кога вака размислуваш , затоа што на крајот на краиштата секој што се огрешил пред законот треба да крка затвор , макар и градоначелник на Струмица бил !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom