Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
L

lubenakov

Гостин
``btw 40 osudenicki od idrizovo vo pismena forma preku upravnikot na zatvorot pobarale od BC da im dade pomiluvanje bidejki spored niv iako se osudeni za kriminal nivnite procesi bile politicki montirani. kako olesnitelna okolnost za BC tvrdat deka site bile majki.`` partafraziram od dnevnik na TV sitel.

@ nekoj pogore spomna deka zaev ke imal vo skopje press za slucajot ``global``. dokolku press konferencija se smeta za relevantno mesto za isceluvanje na sopstveni grevovi togas voopsto ne gledam smisla za postoenje na institucija sud.
Добро, ти да немаш дома тарот карти па се да знаеш дали е виновен или не. Јас лично сум против криминалот, не го оправдувам Заев ако направил криминал и треба да одговара, ама ти да осудуваш си никој и ништо. Да кажаме дека Заев се врати на случајот "после поднесената инцијатива на ВМРО во Струмица" и докаже дека е невин каков коментар ќе дадеш.

"ЏАБЕ ГОМНА ЈАДЕВ СТВАРНО БИЛ НЕВИН"

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Добро, ти да немаш дома тарот карти па се да знаеш дали е виновен или не. Јас лично сум против криминалот, не го оправдувам Заев ако направил криминал и треба да одговара, ама ти да осудуваш си никој и ништо. Да кажаме дека Заев се врати на случајот "после поднесената инцијатива на ВМРО во Струмица" и докаже дека е невин каков коментар ќе дадеш.

"ЏАБЕ ГОМНА ЈАДЕВ СТВАРНО БИЛ НЕВИН"
i jas sum za koj e kriv da odgovara, ama zaev nema da moze da odgovara i ako bil kriv. i sega taa press konfa na zaev kako ``merodovna`` treba nie da ja prifatme??? trebase pred sud da si sen dokazuva dalie nevin ..vaka vecno osomniceniot ne e vo sostojba za pravdini da kazuva.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
ne jadi burek be!Zaev e zakon gradonacalnik!Site vmrovci ke izgniete vo zatvor!
Па пичка му материна, дали си ти нормален?

Затуцано штабски размислување. Најверојатно штотуку регрутиран 15-годишен младич кој никогаш нема да надмине коефициент на интелигенција 4, ниту пак функција „официјален плакатолепач“. Свашта еј. Добро бе, во сите земји ли има вакви дебили, или само кај нас?

Кажи бар зошто е закон и зошто сите вмровци ќе изгнијат во затвор, да биде поинтересна дискусијата :vozbud:

L

lubenakov

Гостин
Абе ќе видиме што ќе се случи..........Можеби ќе го чукне нешто во главата па ќе сака да докажува пред народот дека навистина бил невин. Само дали може да се врати случајот назад по инцијатива на Заев? Ајде имаше некој правник мислам тука може да објасни ако не му е тешко секако?

Г

Грејвдигер

Гостин
Абе ќе видиме што ќе се случи..........Можеби ќе го чукне нешто во главата па ќе сака да докажува пред народот дека навистина бил невин. Само дали може да се врати случајот назад по инцијатива на Заев? Ајде имаше некој правник мислам тука може да објасни ако не му е тешко секако?
I ti da si na mestoto na Zaev ke ja prifatis abolicijata. I da si nevin ke go storis toa, posto nasiot sud e u picku majcinu. Se znae tuka deka vlasta e zamesena vo ovaa i deka golemi bea verojatnostite Zaev da lezi vo zatvor, zaradi toa sto im e vistinski kokurent ne na g`uvski, na cela vmro.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
I ti da si na mestoto na Zaev ke ja prifatis abolicijata. I da si nevin ke go storis toa, posto nasiot sud e u picku majcinu. Se znae tuka deka vlasta e zamesena vo ovaa i deka golemi bea verojatnostite Zaev da lezi vo zatvor, zaradi toa sto im e vistinski kokurent ne na g`uvski, na cela vmro.
a be ako batalite sud, ostanuva so ``trojki`` da se presuduva , neli? )))))):smir:

Г

Грејвдигер

Гостин
tebe definitivno dodeka si se gledal pred ogledalo eden soncev zrak u nego 'udrilo' i te ostvetli, zatoa si takov poremeten celiot...

L

lubenakov

Гостин
Да бев и јас ќе ја прифатев, да не сум будала. И секој од тука така ке размислува. Уште не сме дозреана држава да може човек да верува во неа. Какво судство не ме заебавајте...... Ако му е дојдено на судијата да го суди ќе го суди и ич око нема да му трепне без разлика дали е виновен или не.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Најново во вашите најблиски продавници по промотивна цена:

Исто може и апликација со ликот на ЗЗ:

Најновата молитва на правољубениците Заевски:

“Заев наш, кој си граданачалник, да се свети името твое, да искочиш од затвор, па да се врати царството твое, како во СДСМ , така и во Струмица, лебот наш насушен дај ни го денес, простини ги општинските долгови наши, како што ние им ги проштеваме на нашите должници, избави не од лукавите и тн............“
Многу си смешен сега :tapp:

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Тоа е и најака фора која му ја смести БЦ на Заев.
Сега Заев никогаш нема да си ја докаже невиноста (ако бил невин; како што тврдеше), и Заев никогаш нема да биде претседател на СДС или кандидат за претседател на Македонија затоа што ќе остане "вечно осомничен".

Во ситуацијава најмногу искористи БЦ, почна да си ја грее фотељата на СДС и да ги елиминира опонентите.

А Заев ако бил виновен нема да му биде лошо и него, 8 милиончиња се доволна утеха во замена за политичка кариера.

Г

Грејвдигер

Гостин
Da bre pretsedatel i na nego atentat da mu vrsat... arno si e coekot gradonacalnik na Strumica i neka si ja glede on Strumica, za drugite mnogu da ne go boli uvoto. Nego treba da go glasame kako Tito :)

I ovie 8 milioni evra nabutaj si gi u gz i ti i Latas. Preku takvoto veke od ova 'vecno somnitelno lice'. I pak ke prasam od kaj ovie 8 milioni evra? od drzavata gi zel?od opstinata? ili na investitorot mu provalil doma i mu zel :pos: daj prestanete so ovie smeski... Pa drvo da bese ke razberese!

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Многу партиски гледате на работата секако штом Бранко дал аболиција целата работа е уште посумлива.
Но тоа што го кажувате 8 милиони евра е перење мозок 8 мил прибрал инвеститорот од продажба на продавници значи според тоа што се кажува по медиуми тој без пари му биле материјалите и фирмите што го граделе објектот чист профит 8 мил евра.Ости тоа па и на државата на крадени пари и платил 3 мил евра данок.
Секако тој се нафатил да го гради објектот за да оствари профит а не оти е Мајка Тереза и без пари до го направи.
И да кажам доколкуовој објект го правеше странски газда тоа ќе беше гордос пример за другите плус па и општината да има пазар таму и катна гаража.
А не ли е посумливо Рамстор кој е ништо во споредба со Глобал и кој Бранко скоро без пари го даде земјиштето а општината нема никаква сопственос таму ни пазар ни гаража, или тој од ДУИ на Камчев што му беше дал земијште на центарот на Скопје или тие личности не пречат.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Da bre pretsedatel i na nego atentat da mu vrsat... arno si e coekot gradonacalnik na Strumica i neka si ja glede on Strumica, za drugite mnogu da ne go boli uvoto. Nego treba da go glasame kako Tito :)

I ovie 8 milioni evra nabutaj si gi u gz i ti i Latas. Preku takvoto veke od ova 'vecno somnitelno lice'. I pak ke prasam od kaj ovie 8 milioni evra? od drzavata gi zel?od opstinata? ili na investitorot mu provalil doma i mu zel :pos: daj prestanete so ovie smeski... Pa drvo da bese ke razberese!
Па не можам да разберам, а ќе разберев ако се одбранеше Заев на суд и ако си ја докажеше невиноста.
Исто вака како што ти ја докажуваш неговата невиноста и си убеден во тоа, јас не сум убеден и сакам да ми докаже, не на прес, не со аболиција, туку како секој граѓанин, на суд.
Зошто јас и ти да бевме не неговото место, без разлика дали сме правилно или не правилно обвинети, ќе скисневме по судови.

А 8-те милиони евра ќе си ги бутате вие у гз по штабовите, ќе ви купат нови четки за лепак.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
................ 8 мил прибрал инвеститорот од продажба на продавници .................
Ми се чини јавна тајна е во Струмица чии се стварно 60% од дуќаните во тој трговски.
И преку таквото со тој трговски веќе, трговски па трговски па и по некоја фонтана приде.
Трговскиот е приватна сопственост, обичните струмичани од тоа имаат корист само во тоа што ете имаат уште едно место кај да ги трошат тешко заработените пари и ништо повеќе.
Ако одиме по таа логика, на трговски центри, па ние од Скопје треба да се утепаме од фалење и да ви се качиме на глава на сите, трговски имаме на секое ќоше, ама имаме се помалку и помалку муштерии за во нив.
И со фонтаните веќе преку к.р, јакото чудо, вода прска наоколу:pos2:
па многумина си имаат свои фонтани по дворовите и не бараат некакви си признанија за тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom