Слободната воља и религиите!

W

Werther

Гостин
Uste poveke za zalenje se i Muslimanite i Hristijanite koi potpagjaat na vakvi podmukli i zlobni luge koi i samiot gjavol gi sozaluva. Mene nivnoto slepilo me zagrizuva poveke odosto postoenjeto na vakvi egomanijaci.
Не бе супер се муслиманите, не ги мешај нив. Тоа христијаните ги прават сите проблеми. Христијаните се за жалење.

Сакаш да заколеме другиот петок, после молитвата некое ќафирче ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Само омразата Gurdjieff . Бидејќи што и да кажам друго за тебе не ќе биде вистина! Бидејќи така сакаш да мислиш, така ќе ти одговорам.
Во секој случај, внимавај кому му се радуваш, да не доаѓаме кај тебе на сунет и нови „вистини“, апсолутни нормално...

Моите исто така се иницијанти момак (мојата крвна линија е длабока колку темелите на Земјата), не знам ти што ќе понудиш кога секаде си доселеник. ;) Освен да приграбуваш од секаде по нешто и да се надеваш дека си нешто „special“.

И тебе ќе ти повторам: прочитај ги во прашања за христијаните прашањата поставени од муслимани и види што тие мислат за другите религии, што нуди нивната религија за немуслимани, па дојди после „проповедај“ ми кој што шири и како! Ќе ти се намали радоста ако имаш ум и очи да видиш...
Истото (но со малку послаб интензитет) постои и кај христијаните кон исламот...

И сега: што имам јас со тоа? Крив сум бидејќи без срам и без лаги укажувам на нивната дрскост да се кријат зад убави зборови, а всушност вријат со омраза и подсмев кон верата на другиот? Не ме зезај море нинџа...

Јас сум само засилувач на вашата омраза едни кон други, дури и ја разотркивам вашата омраза кон мене иако се обидувате со слатки зборови и прикриени игри да се покажете во друго светло. НИту една религија нема да го спаси човекот како поединец. Ниту една религија не дозволува постоење на другата страна, за атеисти да не зборувам, за нив следува убивање ако се водиме по религијата...

Добро е што не се водиме и ти ете имаш колку толку слободна волја да удриш лајкови кај сакаш ... да беше религија, немаше ни да имаше ваков форум каде што јас и ти ќе зборувавме! АЛАХ ЌЕ БЕШЕ ВИСТИНА И ТИ НЕМАШЕ ТУКА ШТО ДА ЗБОРУВАШ! ИЛИ ИСУС ЌЕ БЕШЕ ВИСТИНА И ТИ НЕМАШЕ ШТО ДА СЕ СОМНЕВАШ И ДА МИ ДРЖИШ ПРЕДАВАЊА КАКО ТИ ГО ЗНАЕШ БОГ!

И ал-Халаџ кажа исто ко тебе во IX век, го распнаа со коњи човекот!!!! СЛОБОДНА ВОЛЈА И РЕЛИГИЈА? ТАА ЛАГА ВО ЦРКВИТЕ И ЏАМИИТЕ И ХРАМОВИТЕ КОИ РАЃААТ РОБОВИ; НЕ ВО ЈАВНОСТ! Светлината ќе ги изеде тие мрачни закони секако... ;)

Еј, сречен осми март, во секој случај!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Само омразата @Gurdjieff . Бидејќи што и да кажам друго за тебе не ќе биде вистина! Бидејќи така сакаш да мислиш, така ќе ти одговорам.
Во секој случај, внимавај кому му се радуваш, да не доаѓаме кај тебе на сунет и нови „вистини“, апсолутни нормално...

Моите исто така се иницијанти момак (мојата крвна линија е длабока колку темелите на Земјата), не знам ти што ќе понудиш кога секаде си доселеник. ;) Освен да приграбуваш од секаде по нешто и да се надеваш дека си нешто „special“.

И тебе ќе ти повторам: прочитај ги во прашања за христијаните прашањата поставени од муслимани и види што тие мислат за другите религии, што нуди нивната религија за немуслимани, па дојди после „проповедај“ ми кој што шири и како! Ќе ти се намали радоста ако имаш ум и очи да видиш...
Истото (но со малку послаб интензитет) постои и кај христијаните кон исламот...

И сега: што имам јас со тоа? Крив сум бидејќи без срам и без лаги укажувам на нивната дрскост да се кријат зад убави зборови, а всушност вријат со омраза и подсмев кон верата на другиот? Не ме зезај море нинџа...

Јас сум само засилувач на вашата омраза едни кон други, дури и ја разотркивам вашата омраза кон мене иако се обидувате со слатки зборови и прикриени игри да се покажете во друго светло. НИту една религија нема да го спаси човекот како поединец. Ниту една религија не дозволува постоење на другата страна, за атеисти да не зборувам, за нив следува убивање ако се водиме по религијата...

Добро е што не се водиме и ти ете имаш колку толку слободна волја да удриш лајкови кај сакаш ... да беше религија, немаше ни да имаше ваков форум каде што јас и ти ќе зборувавме! АЛАХ ЌЕ БЕШЕ ВИСТИНА И ТИ НЕМАШЕ ТУКА ШТО ДА ЗБОРУВАШ! ИЛИ ИСУС ЌЕ БЕШЕ ВИСТИНА И ТИ НЕМАШЕ ШТО ДА СЕ СОМНЕВАШ И ДА МИ ДРЖИШ ПРЕДАВАЊА КАКО ТИ ГО ЗНАЕШ БОГ!

И ал-Халаџ кажа исто ко тебе во IX век, го распнаа со коњи човекот!!!! СЛОБОДНА ВОЛЈА И РЕЛИГИЈА? ТАА ЛАГА ВО ЦРКВИТЕ И ЏАМИИТЕ И ХРАМОВИТЕ И СИНАГОГИТЕ КОИ РАЃААТ РОБОВИ; НЕ ВО ЈАВНОСТ! Светлината ќе ги изеде тие мрачни закони секако... ;)

Еј, сречен осми март, во секој случај!

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
E sega veke lici na nesto. Namerno ili ne,prviot pat si gi propustil i nikako ne sakas da gi izmesas,slucajno ili ne....
A za prviot Bold da go upatese i vo temata "Judizam" da vidi sto uci Talmud za hristijanite.
Da zboruvame za site,neli e porealno.

A ti kako posebna nekoja sekta,dovolno kaza koj si i sto mislis ti i za ednite i za drugite. Sega dali si svesen ili ne si za se sto kaza i za tvojata misija,neznam,ama redno e da se osvestis i ti.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
E sega veke lici na nesto. Namerno ili ne,prviot pat si gi propustil i nikako ne sakas da gi izmesas,slucajno ili ne....
Требаше само ХРАМОВИ да напишам така сите ќе бевте опфатени...

И уште еднаш, држи се на темата а не како Хептаграм сака да ви го разбие толку силното ваше пријателство помеѓу вас верниците христијани и муслимани, оти тој е Шејтан, злото на светот:vozbud:

И остави ги евреите на мира... мене ми збориш за омраза... евреите ви го дадоа законот, за нив е ок да сте стока и се друго... украдовте па кога ве фатија не ни го вративте законот ами го масакриравте.... и што сакаш ти сега? Да те благословуваат? :vozbud:
Абе оди на темата Јудаизам и си пишувај за евреите... слободно... муслиманите едно та исто зборуваат за евреите - голема работа. Од зборување што? Ништо... Држи се ти на темава... твојата ценета религија како ја ограничува слободната волја, а ти толкууу ревносно ни покажуваш како тоа нема врска - сите треба да сме муслимани тоа е добро :D

Ц ц ц ц па не бидува така... дајте разновидност... не исто... :love:

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Требаше само ХРАМОВИ да напишам така сите ќе бевте опфатени...

И уште еднаш, држи се на темата а не како Хептаграм сака да ви го разбие толку силното ваше пријателство помеѓу вас верниците христијани и муслимани, оти тој е Шејтан, злото на светот:vozbud:
Pa ti ne zboruvas na temata,druze... ti zboruvas kako muslimanite bile protiv hristijanstvoto i siris megjureligiska omraza.
A Sejtanot ne se ni doblizuva poveke do tebe. Toj so pozdravorazumni ima rabota,so takvi kako tebe nema poveke. Vie go nadvladavte i na samiot sejtan skola moze da mu davate.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Pa ti ne zboruvas na temata,druze... ti zboruvas kako muslimanite bile protiv hristijanstvoto i siris megjureligiska omraza.
A Sejtanot ne se ni doblizuva poveke do tebe. Toj so pozdravorazumni ima rabota,so takvi kako tebe nema poveke. Vie go nadvladavte i na samiot sejtan skola moze da mu davate.
И по трет пат: пишувај на темата каков е односот на религијата и слободната волја!
Дали твојата религија ограничува и е насочена против другите „неверници“, зошто... ти реков да ми најдеш сите казни од Коранот за нас... другите!!!
Зошто мора да постои ограничување, од што се плаши семоќниот Алах па морал да набилда толку забрани и ограничувања... Да не се копии од Тората и новиот завет, без да се размислува дали ќе одговараат тие прописи и за идните верници муслимани?

П.С.
Ќе те пријавам ако не пишуваш на темата... ако имаш размисли за мене слободно ми пиши ПП, ќе ти вратам ветувам...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Kazano vi e iljadnici pati deka ne postoi kazna za nitu eden od sledbenicite na knigite za nivnoto veruvanje. Sekoj ima pravo da veruva vo negovata vera.
Kaznite se za serijatskite pravila,kako sto ima kazni i ustavniot zakon. Kako sto vo drzavava ne me kaznuva nikoj zaradi verata taka ni vo serijatskiot zakon ama ako ukradam ke me kaznat i toa vazi i za tebe i za mene. Normalno ti ova ke go negiras bidejki e premnogu pravedno za da kazes: "UBAVO"

PS: Tebe PP da ti pisuvam ? Normalen li si ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Но има и луѓе што не веруваат во книги и богови ... та не се сите верници...
Нема казни за оние кои преминуваат од ислам во христијанство, или стануваат атеисти?
Не ме лажи сега... кажи ја правдината :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Nema ni za nim kazna.
Што ќе кажеш за овие забрани и правила?

И „убавиот“ коран што вели:
They but wish that ye should reject Faith, as they do, and thus be on the same footing (as they): But take not friends from their ranks until they flee in the way of Allah (From what is forbidden). But if they turn renegades, seize them and slay them wherever ye find them; and (in any case) take no friends or helpers from their ranks;-

Ќе ми кажеш коментар во стилот ова е за заробеници, но да не се лажеме, јас не сум дете, веќе смртта ми чука на портите. :)

И што правиме со слободната волја да се дружам со кого сакам, како сакам каде сакам...? Хм? :) Ајде ќе игнорираме смртни казни за неверници, луѓе што се геј, итн итн... што правием со забраните човеку?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Што ќе кажеш за овие забрани и правила?

И „убавиот“ коран што вели:
They but wish that ye should reject Faith, as they do, and thus be on the same footing (as they): But take not friends from their ranks until they flee in the way of Allah (From what is forbidden). But if they turn renegades, seize them and slay them wherever ye find them; and (in any case) take no friends or helpers from their ranks;-

Ќе ми кажеш коментар во стилот ова е за заробеници, но да не се лажеме, јас не сум дете, веќе смртта ми чука на портите. :)

И што правиме со слободната волја да се дружам со кого сакам, како сакам каде сакам...? Хм? :) Ајде ќе игнорираме смртни казни за неверници, луѓе што се геј, итн итн... што правием со забраните човеку?
Prevedi go ke ti kazam.
Vo Islamot komentari ne se izmisluvaat. Ima pravila tuka,dali ti pasiraat tebe ili ne ti pasiraat tie se takvi. Nie ako treba da plukneme vo lice nekoj ke go plukneme. Nie ne mu se umilkuvame pred nikogo a od druga strana grob da im kopame.
Manite tvoi ne baraj gi vo drugite.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Па тоа и јас го велам: дека плукате, а се криете дека сте плукнале. Затоа ти цитирав ТВОИ прашања како и на другари твои муслимани кои прашуваат делови од Библијата и ја негираат или тврдат дека е вака а не онака... ја негираат божественоста на Исус, а потоа окривувате како некој трет ја поткопува толку добрата ваша соработка со христијаните и братски соживот. Истото го прават пак христијаните за Коранот.. со секакви прашања кои имаат за цел да поткопаат и исмејат...
Лаги, не сакаме нели... :)
Бидете си непријатели отворено, никој не ви вели ништо...

ЈАС СУМ ПРОТИВ СИТЕ РЕЛИГИИ И РЕЛИГИОЗНИ ЗАКОНИ! И ИСУС И АЛАХ БИ ГИ РАСПНАЛ ДА МИ ГИ ПОКАЖЕТЕ! Тоа се знае за мене што мислам во однос на вашите ненаситни религии желни за човечко месо!
Не ми одговара ниту една проклета забрана од ниту еден религиозен закон! Да не пијам? Да немам секс со 4 девојки одеднаш? Да немам секс пред брак? Да не собирам убавини по светот? Да не цртам што сакам? Кој почитува тоа денес? НИКОЈ! Ниту треба да почитува такви смешни забрани! Секој ќе прави што му е волја и ќе внимава да не нагазне на волјата на другиот.. бидејќи казната веднаш ќе го стигне - не мора да чека да умре! Така ќе бидат посвесни и поразумни отколку од тие застарени закони!

П.С: Треба да ја прочитате Liber Oz :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
E pa toa i jas ti velam,deka manata tvoja vo drugi ja gledas. Lopov katinar na vrata stava,toj od lopovi naj veke se plasi. Razbiras ?

Isus ednas go "raspnavte" ne se nasiti ? Dali e ova pomalku losa izjava od mojata na koja sekogas koga ke go spomnam dodavam Alejhi Selam (Neka e MIR vrz nego) ?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
E pa toa i jas ti velam,deka manata tvoja vo drugi ja gledas. Lopov katinar na vrata stava,toj od lopovi naj veke se plasi. Razbiras ?

Isus ednas go "raspnavte" ne se nasiti ? Dali e ova pomalku losa izjava od mojata na koja sekogas koga ke go spomnam dodavam Alejhi Selam (Neka e MIR vrz nego) ?
Ostavi go neka pluka ....pred smrt kje rika kako magare....:pos:,
i kje se moli na Boga....

Kajgana Shop

На врв Bottom