Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.183
- Поени од реакции
- 12.158
Што имаш ти со евреите? Нивниот бог го следиш? Не! Го следиш муслиманскиот, некој си бог наречен Алах, ништо понеразличен од христијанскиот,мааалку различен од еврејскиот, со сите тие бесмислени забрани, омраза насочена кон другите... што си го периш образот со туѓите религии?....
Покажи ми ги твоите дела бре момче! Покажи ми колку се ти не смееш бидејќи некој во 650 година решил дека и во 2020 ќе бидат неспособнин муслиманите да пијат, бидејќи се ќе искршат!
Исламот е на исто место со сите дурги море... заеднички си ги делите непријателските односи, докажувајќи ја немоќноста на ниту еден ваш бог, на ниту една ваша лага за да се прикрие омразата, жед за крв и непостоење на „другите“ туку само вие! Ќе има војна заради таквите луди глави... А ќе умираат вистински богови заради такви „поданици кои коленичат“!
Исламот ограничува! Исламот мрази! Исламот не сака немуслимани! Исламот не може да има семоќен бог кој што дозволува ова претходно!
КАде е тука слободната волја кога си заплашен од вечни маки, од казни и слично? Каде е слободната волја кога имаш еден куп забрани?
И ти најде да се гребеш кај евреите и да го правиш вашето сивило мааалку посветло?
Хахахаа Да си ги собериш муџахедините од скопските улици што врескаа џихад и запалија автобус пред некој ден за да ти поверувам за исламот што мелиш тука и глаголаш! Ок? До тогаш, исламот ќе биде црна религија за мене се заради албанците или косовари не знам што се кои беснееа наоколу. Одлучете вие дали се муслимани со своите дела или не!
А ако ја следеле својата волја, далеку од учењата на исламот и оделе против нечија друга волја, ќе има проблеми, мислам секогаш е така.
Нели