Само омразата @
Gurdjieff . Бидејќи што и да кажам друго за тебе не ќе биде вистина! Бидејќи така сакаш да мислиш, така ќе ти одговорам.
Во секој случај, внимавај кому му се радуваш, да не доаѓаме кај тебе на сунет и нови „вистини“, апсолутни нормално...
Моите исто така се иницијанти момак (мојата крвна линија е длабока колку темелите на Земјата), не знам ти што ќе понудиш кога секаде си доселеник.
Освен да приграбуваш од секаде по нешто и да се надеваш дека си нешто „special“.
И тебе ќе ти повторам:
прочитај ги во прашања за христијаните прашањата поставени од муслимани и види што тие мислат за другите религии, што нуди нивната религија за немуслимани, па дојди после „проповедај“ ми кој што шири и како! Ќе ти се намали радоста ако имаш ум и очи да видиш...
Истото (но со малку послаб интензитет) постои и кај христијаните кон исламот...
И сега: што имам јас со тоа? Крив сум бидејќи без срам и без лаги укажувам на нивната дрскост да се кријат зад убави зборови, а всушност вријат со омраза и подсмев кон верата на другиот? Не ме зезај море нинџа...
Јас сум само засилувач на вашата омраза едни кон други, дури и ја разотркивам вашата омраза кон мене иако се обидувате со слатки зборови и прикриени игри да се покажете во друго светло. НИту една религија нема да го спаси човекот како поединец. Ниту една религија не дозволува постоење на другата страна, за атеисти да не зборувам, за нив следува убивање ако се водиме по религијата...
Добро е што не се водиме и ти ете имаш колку толку слободна волја да удриш лајкови кај сакаш ... да беше религија, немаше ни да имаше ваков форум каде што јас и ти ќе зборувавме! АЛАХ ЌЕ БЕШЕ ВИСТИНА И ТИ НЕМАШЕ ТУКА ШТО ДА ЗБОРУВАШ! ИЛИ ИСУС ЌЕ БЕШЕ ВИСТИНА И ТИ НЕМАШЕ ШТО ДА СЕ СОМНЕВАШ И ДА МИ ДРЖИШ ПРЕДАВАЊА КАКО ТИ ГО ЗНАЕШ БОГ!
И ал-Халаџ кажа исто ко тебе во IX век, го распнаа со коњи човекот!!!!
СЛОБОДНА ВОЛЈА И РЕЛИГИЈА? ТАА ЛАГА ВО ЦРКВИТЕ И ЏАМИИТЕ И ХРАМОВИТЕ И СИНАГОГИТЕ КОИ РАЃААТ РОБОВИ; НЕ ВО ЈАВНОСТ! Светлината ќе ги изеде тие мрачни закони секако...
Еј, сречен осми март, во секој случај!