Слободната воља и религиите!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Што имаш ти со евреите? Нивниот бог го следиш? Не! Го следиш муслиманскиот, некој си бог наречен Алах, ништо понеразличен од христијанскиот,мааалку различен од еврејскиот, со сите тие бесмислени забрани, омраза насочена кон другите... што си го периш образот со туѓите религии?
Покажи ми ги твоите дела бре момче! Покажи ми колку се ти не смееш бидејќи некој во 650 година решил дека и во 2020 ќе бидат неспособнин муслиманите да пијат, бидејќи се ќе искршат!

Исламот е на исто место со сите дурги море... заеднички си ги делите непријателските односи, докажувајќи ја немоќноста на ниту еден ваш бог, на ниту една ваша лага за да се прикрие омразата, жед за крв и непостоење на „другите“ туку само вие! Ќе има војна заради таквите луди глави... А ќе умираат вистински богови заради такви „поданици кои коленичат“!
Исламот ограничува! Исламот мрази! Исламот не сака немуслимани! Исламот не може да има семоќен бог кој што дозволува ова претходно!
КАде е тука слободната волја кога си заплашен од вечни маки, од казни и слично? Каде е слободната волја кога имаш еден куп забрани?

И ти најде да се гребеш кај евреите и да го правиш вашето сивило мааалку посветло?
Хахахаа :D Да си ги собериш муџахедините од скопските улици што врескаа џихад и запалија автобус пред некој ден за да ти поверувам за исламот што мелиш тука и глаголаш! Ок? До тогаш, исламот ќе биде црна религија за мене се заради албанците или косовари не знам што се кои беснееа наоколу. Одлучете вие дали се муслимани со своите дела или не!
А ако ја следеле својата волја, далеку од учењата на исламот и оделе против нечија друга волја, ќе има проблеми, мислам секогаш е така.

Нели :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Сеедно Соул,не сте ништо поразлични од Евреите,дури и полоши сте.Еве утре ќе се собирате само за инат на Христијаните кои треба да одат на гробишта,а нема да можат да одат баш поради протестот.
Само терминологијата е различна,суштината си останува.Исламот налага,Куранот содржи пророштво каде јасно е напишано дека Исламот ќе стане доминантна религија на Земјата.Муслиманите прават секаков напор во таа насока,а тоа ме загрозува мене,го загрозува Хептаграм,го загрозува слободниот човечки ум.
Јас немам против Исламот и Муслиманите до оваа крајна граница,секој има право на избор во што ќе верува,но не смее да има мешање на религијата и државата.
Temava e "slobodnata volja i religiite"
Koj kakvi se,otvorete edna tema: "Hristijanstvo,Islam i Judizam-Sporedba" pa i tamu ke vidime koj kakov e.
A koga sum veke tuka,Takov Islam i takvi Muslimani jas im prepisuvam samo na Heptagram i takvi kako nego. Ne priznavam takvi za Muslimani. Ako postojat takvi Muslimani,togas,da ne napomenuvam iminja i useri,no tuka site se muslimani sem onie koi priznavaat deka se muslimani.
Heptagram e naj golem musliman,pa Beric,Tapa Fraer od vreme na vreme.... eve sega,masAllah smiren e.
--- надополнето: 7 март 2013 во 21:41 ---
Сеедно Соул,не сте ништо поразлични од Евреите,дури и полоши сте.Еве утре ќе се собирате само за инат на Христијаните кои треба да одат на гробишта,а нема да можат да одат баш поради протестот.
Само терминологијата е различна,суштината си останува.Исламот налага,Куранот содржи пророштво каде јасно е напишано дека Исламот ќе стане доминантна религија на Земјата.Муслиманите прават секаков напор во таа насока,а тоа ме загрозува мене,го загрозува Хептаграм,го загрозува слободниот човечки ум.
Јас немам против Исламот и Муслиманите до оваа крајна граница,секој има право на избор во што ќе верува,но не смее да има мешање на религијата и државата.
Koj kakvi se,otvorete edna tema: "Hristijanstvo,Islam i Judizam-Sporedba" pa i tamu ke vidime koj kakov e.
A koga sum veke tuka,Takov Islam i takvi Muslimani jas im prepisuvam samo na Heptagram i takvi kako nego. Ne priznavam takvi za Muslimani. Ako postojat takvi Muslimani,togas,da ne napomenuvam iminja i useri,no tuka site se muslimani sem onie koi priznavaat deka se muslimani.
Heptagram e naj golem musliman,pa Beric,Tapa Fraer od vreme na vreme.... eve sega,masAllah smiren e.

M

Muranyi

Гостин
Па не сум вон темата,ете одредени религии имаат тенденција да ја загрозат мојата слободна волја,преку налагање на државни уредувања кои јас не ги сметам за соодветни во 21.век.
Не те разбирам што сакаш да кажеш со "најголемите Муслимани".

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Секоја религија ограничува и е негативно насочена кон „другите“ религии + неверници.
Сите тие дијалози меѓурелигиски се глупост и немаат допирна точка со обичниот верник.
Сето бладање и оправдување со философии за ограничувањата и бесцелните закони на некаков си бог за човекот само покажува колку не е семоќно тоа суштество што му рекло на човекот размножувај се, ама не смееш да пиеш!

Абе ајде :D Вие муслимани треба со силен глас да викнете кон боговите:
Дајте ги девиците планирани за „after life“ сега да ви покажеме како се создава човекот!
Дајте ни алкохол и хашиш како на нашите предци и ќе ви ги покажеме сите богови голи до кожа како трчаат по ливадите! :LOL:
Дајте ни дозвола да уживаме со луѓето различни од нас и ќе ви покажеме дека сите сме богови!

А вие...? Молчите и следите нешто што не дава ни да поместите нога веќе 1000 години! Дури и звуците на синџирите ни ги раскажувате како да се кој знае каква слатка синфонија... А не, чувајте си ги за вас тие синџири...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Па не сум вон темата,ете одредени религии имаат тенденција да ја загрозат мојата слободна волја,преку налагање на државни уредувања кои јас не ги сметам за соодветни во 21.век.
Не те разбирам што сакаш да кажеш со "најголемите Муслимани".
Toa ne e samo kaj Muslimanite i Islamot. Homosexualizam zabranuva sekoja religija. Kradenje zabranuva sekoja religija. Ona sto sekoja religija go zabranuva toa i Islamot. Se sto e stetno za covekot zabraneto e. Nisto korisno za covekot ne e zabraneto,velam,VO NITU EDNA RELIGIJA.

So naj golemite muslimani;
Tuka nekoj Muslimanite gi opisha onaka kako sto dolikuva samo za nivniot karakter i ponasanje. Ako postojat takvi muslimani,togas tie se naj golemite. Jas togas vrska od islam ne sum imal,bidejki za zloba me shijat a velat deka islamot e zloben. Ako islamot e zloben,togas tie se muslimani a nie muslimanite od islam vrska sme nemale,togas toj islam tie go praktikuvaat.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Една од низата апсурди и идиоштини е казнувањето од страна на луѓе во име на семоќниот бог....кој патем има најавено дека тој лично ќе суди на судниот ден, со што испаѓа дека за луѓето кој се казнети, казната доаѓа пред судењето!
Тој е семоќен ама потребна му е помош од луѓе......?! :unsure:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
И што ако се забранува? Има ефект? Не бре човеку! Ништо неможе да стои на патот на човекот, посебно не религија која што е страна за другите...
Разбираш?
Забранувањето човекот да дејствува слободно според својата природа ја покажува немоќта на безобличното битие на кое се надевате дека ќе ве казнува кога ќе умрете! За христијаните е евреин распнат на крст кој што воскреснал.
Имаат логика твоите тврдења? Имаат логика само кога се докажуваш со христијани како ИСА не е бог ами пратеник... има логика кога се местиш до евреите надевајќи се дека твојата религија ќе испадне најсветла од сите...

Слободната волја значи и религиите не одат заедно! Секој човек ако сака да е слободен да дејствува според својата природа мора да оди против религијата и да се ослободи! Само тогаш ќе биде способен ако има волја да обожава некое божество и да го разбере во потполност далеку од философирањата и потребата да докажува како другите се полоши во однос на неговиот бог.

П.С. Ова не го мислам само за муслиманите и нивната вера, ами и за други религии кои не дозволуваат човекот да го даде својот максимален потенцијал и да придонесе ова човештво да мрдне барем 1цм.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ti ne gledas sto se slucuva vo makedonija ? Sekoj se dokazuva no povtorno narodot ke si ostane pri svoeto ubeduvanje. VMRO ILI SDSM.
Sekoj e dolzen da ja bara vistinata no nikoj na nikogo nema pravo vo nisto da go prisili.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Ti ne gledas sto se slucuva vo makedonija ? Sekoj se dokazuva no povtorno narodot ke si ostane pri svoeto ubeduvanje. VMRO ILI SDSM.
Sekoj e dolzen da ja bara vistinata no nikoj na nikogo nema pravo vo nisto da go prisili.
Зборуваме за религија... и ЕДЕН БОГ!
Или твојот или нивниот - другите ќе бидат казнети!

Каде е тука слободната волја? А сонце? КАде е?
Пак ми зборуваш кој што има право кој што нема право... оф... :D

Да побараш во светата ти книга што вели за слободната волја? Што ја тупиме и философираме! А, што велиш? Ми се гледаат голи жени сега, доста ми е од вас муслиманите и вашето Алах.
Ајде поздрав... мислам дека сме јасни.
До после пак ќе муабетиме... ;)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Зборуваме за религија... и ЕДЕН БОГ!
Или твојот или нивниот - другите ќе бидат казнети!

Каде е тука слободната волја? А сонце? КАде е?
Пак ми зборуваш кој што има право кој што нема право... оф... :D

Да побараш во светата ти книга што вели за слободната волја? Што ја тупиме и философираме! А, што велиш? Ми се гледаат голи жени сега, доста ми е од вас муслиманите и вашето Алах.
Ајде поздрав... мислам дека сме јасни.
До после пак ќе муабетиме... ;)
Pa jas ti kazuvam deka toj "problem" ne e kaj Muslimanite i Islamot tuku kaj sekoja religija ili kaj Ateistite e problemot a nie sme dolzni da vidime kade e,kolku sto mozeme i umeeme bez provokacija i vregjanje.
Barem toa vie pokazete go koi ste protiv megjureligiskite raspravii i kavgi a ne primetuvate deka polos insan od vas nema.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Sekako. Sto sakas ti da bludnicis ? Zakon baras so majkati da se vencas ? So Kuce da se vencas ? Glupav li si ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Sekako. Sto sakas ti da bludnicis ? Zakon baras so majkati da se vencas ? So Kuce da se vencas ? Glupav li si ?
Во психологијата е општо познато дека скриените нагони, страсти и желби излегуваат на површина од потсвеста преку напаѓање и нагласување токму на истите, кај оние личности што потајно ги посакуваат.
Па така многу често најжестоките хомофоби испаѓаат латентни хомосексуалци.
Јас никаде не сум се залагал за силување мајки, секс со кучиња или било која останата глупост која ја имаш истресено кога ме цитираш! Што значи или потајно имаш такви желби, или се работи за обичен адхоминем и немоќ да се најде аргумент.

Мене не ме интересира кој се моралните норми на останатите луѓе се додека не ја ограничуваат мојата волја, ти од друга страна си спремен да поддржиш егзекуција на оние што ги сметаш за неморални! Што значи дека си крајно ограничен и интелектуално заостанат.
Моралот е минлива категорија, а вие го земате како репер за догма.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Pa jas ti kazuvam deka toj "problem" ne e kaj Muslimanite i Islamot tuku kaj sekoja religija ili kaj Ateistite e problemot a nie sme dolzni da vidime kade e,kolku sto mozeme i umeeme bez provokacija i vregjanje.
Barem toa vie pokazete go koi ste protiv megjureligiskite raspravii i kavgi a ne primetuvate deka polos insan od vas nema.
Ти ми кажувај дека проблемот не е кај муслиманите и исламот туку во секоја религија. А исламот и муслиманите не се религија и религиозни, соодветно?
Проблемот е во вас... само што ти ми се погоди во муабетот да ми мудруваш и дава цвеќиња... а мислите само како да се уништи другото!

Јас обожавам како вие се расправате и си ги докажувате боговите кој е појак и подобар и кој е вистина и кој е лага... така докажувате на сите дека ниту едниот ниту другиот не е семоќен штом дозволил да постоите! И ќе фрлам дрва на огнот додека не изгори и последниот од вас во овие ваши бесцелни расправи и докажувања на „семоќниот еден бог“!

Почнете да имате божица,може ќе ви тргне работата а и ќе привлечете атеисти можеби, ќе имате бројност, бројност...

Женските божества понекогаш се луди, но никогаш не би ја ограничувале слободната волја на човекот! Видете таму по ... „Златната гранка“ на Грејвс мислам или на други места, побарајте. (y)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ти ми кажувај дека проблемот не е кај муслиманите и исламот туку во секоја религија. А исламот и муслиманите не се религија и религиозни, соодветно?
Проблемот е во вас... само што ти ми се погоди во муабетот да ми мудруваш и дава цвеќиња... а мислите само како да се уништи другото!

Јас обожавам како вие се расправате и си ги докажувате боговите кој е појак и подобар и кој е вистина и кој е лага... така докажувате на сите дека ниту едниот ниту другиот не е семоќен штом дозволил да постоите! И ќе фрлам дрва на огнот додека не изгори и последниот од вас во овие ваши бесцелни расправи и докажувања на „семоќниот еден бог“!

Почнете да имате божица,може ќе ви тргне работата а и ќе привлечете атеисти можеби, ќе имате бројност, бројност...

Женските божества понекогаш се луди, но никогаш не би ја ограничувале слободната волја на човекот! Видете таму по ... „Златната гранка“ на Грејвс мислам или на други места, побарајте. (y)
Heptagram,sekoj vo nesto se dokazuva i ima "raspravija" no ne sekogas taa raspravija nosi omraza,sem ako se raboti za luge koi se polni vo sebe so omraza i zlo. Ima takvi koi navivaat za barsa i ke te mrazat zaradi toa sto si za real a kamo li da se raboti za nekoj Bog.
Ima raznorazni navivaci i vo nim ima i Huligani,sto ne znaci deka sportot zaradi takvite treba da go osudime.
Ne e nikakov problem da si go dokazuvame vistinskiot Bog i so cel i namera da dojdeme do vistinata.
Ti obozavas da gledas kako nie se raspravame,samo zalno e sto ne mozes da primetis deka ti naj veke i naj gadno se raspravas.
Svesen ne si kolku rogovi vo odredeni momenti pokazuvas koga se raspravas so nekoj od nas religioznite.
Mozebi i Ipsissimus obozava da gleda kako nie religioznite se raspravame za religiite ama ti gledas deka i toj e del od taa raspravija i ti i site nie tuka koi pisuvame.
Koga nekogas ke se iznavregjate,vie mozebi i ne znaete kolku mene kejf toa mi pravi.Nema rogovi budaliot za da go prepoznaes,samo taka mozes.

Kajgana Shop

На врв Bottom