Human
Explorer
- Член од
- 10 октомври 2009
- Мислења
- 12.399
- Поени од реакции
- 5.030
Норвешка, Шведска, Данска, Финска, Јапонија, Швајцарија и неколку помали.Во кои земји преовладува атеизмот?
Норвешка, Шведска, Данска, Финска, Јапонија, Швајцарија и неколку помали.Во кои земји преовладува атеизмот?
Русија, Германија, Франција, канада Австралија и повеќето од европските земји.Во кои земји преовладува атеизмот?
Во земјите со највисока стапка на образование, со највисок индекс на човечки развој, со највисок технолошки развој, со највисок животен стандард, животен век, со најниска стапка на малолетна деликвенција, со најниска стапка на криминал, семејно насилство, малолетна бременост...Во кои земји преовладува атеизмот?
Имаш еден голем натрапник во земјите кои ги наброја...во однос на раја со пристоен животен стандард и атеизам...Русија, Германија, Франција, канада Австралија и повеќето од европските земји.
Најмногу преовладува во скандинавските земји, посебно во Шведска каде што повеќе од 70% од населението се атеисти.
И замисли, најбогати во Европа се, не живеат во сопствените гомна како што Исламот сака да прикаже, туку живеат прекрасно и којзнае од кога не војувале со некого, за разлика од божјиот арапски народ на кој се нешто му смета.
Ај малку како лукав адвокат...Малку е исфорсирано да се смета на меѓусебна поврзаност меѓу атеизмот и работите кои ги наброја, бидејќи не се земаат примерите како С.Кореја, Кина, Русија (спомената веќе,а европски лидер во скоро се што наброја,секако во негативна смисла), Белорусија, Украина и други во кои религијата игра помала улога од на пример Ирска или Италија...а премногу зависи од перцепцијата на поединецот за да може да се тврди преку некаков статистички издржан аргумент за тоа каде се живее подобро или најдобро, земајќи во предвид дека наведените работи ги земаш како мерило за квалитетен и среќен живот...Во земјите со највисока стапка на образование, со највисок индекс на човечки развој, со највисок технолошки развој, со највисок животен стандард, животен век, со најниска стапка на малолетна деликвенција, со најниска стапка на криминал, семејно насилство, малолетна бременост...
Во ОК-земјите каде секој од нас овде на форумов би бил ПРЕСРЕЌЕН кога би добил реална можност да биде нивни полноправен жител...
Хуман ти ги пиша со име.
Со највисока стапка на самоубиства, вероватно од преголема убавина.Во земјите со највисока стапка на образование, со највисок индекс на човечки развој, со највисок технолошки развој, со највисок животен стандард, животен век, со најниска стапка на малолетна деликвенција, со најниска стапка на криминал, семејно насилство, малолетна бременост...
Во ОК-земјите каде секој од нас овде на форумов би бил ПРЕСРЕЌЕН кога би добил реална можност да биде нивни полноправен жител...
Хуман ти ги пиша со име.
Азиските земји водат во самоубиствата.Со највисока стапка на самоубиства, вероватно од преголема убавина.
Кои се тие о Јоане земји со највисока стапка на самоубиства?Со највисока стапка на самоубиства, вероватно од преголема убавина.
Ако земеш корелација атеизам со: HDI (human dev. index), животен стандард, стапка на образование, терцијарни индустрии - тогаш НЕМА ЗАБУНИ. Комплетно е јасна коерлацијата помеѓу НЕРЕЛИГИОЗНОСТА и овие 4-5 и тоа како битни варијабли за мерење на напредок.Ај малку како лукав адвокат...Малку е исфорсирано да се смета на меѓусебна поврзаност меѓу атеизмот и работите кои ги наброја, бидејќи не се земаат примерите како С.Кореја, Кина, Русија (спомената веќе,а европски лидер во скоро се што наброја,секако во негативна смисла), Белорусија, Украина и други во кои религијата игра помала улога од на пример Ирска или Италија...а премногу зависи од перцепцијата на поединецот за да може да се тврди преку некаков статистички издржан аргумент за тоа каде се живее подобро или најдобро, земајќи во предвид дека наведените работи ги земаш како мерило за квалитетен и среќен живот...
Самоубиството е ЛИЧЕН избор. Самоубиството НЕ Е ГРЕВ. Ако некој сака да се самоубие - нека се самоубие.Со највисока стапка на самоубиства, вероватно од преголема убавина.
Погледни подобро.Норвешка, Шведска, Данска, Финска, Јапонија, Швајцарија и неколку помали.
Атеизмот НЕ Е во опаѓање. Напротив. Ич не си читал, па збориш на памет.Погледни подобро.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism#Europe
Башка да не напоменувам дека атеизмот е во постојано опаѓање.
Ovoj post i naj dobro zboruva za toa kolku ste nazadni. Se cini deka od makedonija ne ste mrdnale nadvor. Ako nisto poveke,znam za Slovenija,Italija,Germanija (vo ovie drzavi,ne samo na pominuvanje,nego podolgo sum prestojuval). Vo nikoj dom nemozes da vidis star covek,site se po starecki domovi (kolku za grizata kon roditelite).Da ne bidam naiven pa da kazam deka 100% e taka,no 90 % taka e. Decata im gi odgleduvaat vo gradinki dodeka tie glavata ne si ja znaat kade im e. Human... ke ti se smee sekoj koj posol vo evropa,makar na pominuvanje,i duri togas se zabelezuva ova. So kucinja i macinja ziveat.Факт е дека земјите во кои преовладува атеизмот се далеку поразвиено од земјите каде преовладува религијата која се меша во работите на државата.
Понатаму, дај ми ти мене доказ дека во земјите што ги спомнав луѓето немале никакво родителско чувство, дека децата немале чувство према родителите? Тоа се глупости и намерно лажење, знаеш и самиот.
Никој не е робот, секој има право на избор.
Муслиманите не се од сега вакви назадни, туку тоа им е уште од средновековието. Не можеш да ги обвиниш западните земји за тоа.
Америка нема убиено над милион цивилни луѓе. Тоа го имаат сторено муслиманите кои се убиваат меѓу себе.
Vasite deca koj gi cuva? Vasite starci koj gi cuva?Ovoj post i naj dobro zboruva za toa kolku ste nazadni. Se cini deka od makedonija ne ste mrdnale nadvor. Ako nisto poveke,znam za Slovenija,Italija,Germanija (vo ovie drzavi,ne samo na pominuvanje,nego podolgo sum prestojuval). Vo nikoj dom nemozes da vidis star covek,site se po starecki domovi (kolku za grizata kon roditelite).Da ne bidam naiven pa da kazam deka 100% e taka,no 90 % taka e. Decata im gi odgleduvaat vo gradinki dodeka tie glavata ne si ja znaat kade im e. Human... ke ti se smee sekoj koj posol vo evropa,makar na pominuvanje,i duri togas se zabelezuva ova. So kucinja i macinja ziveat.
Za izjavata deka Amerika nema ubieno tolku luge,toa ti e uste edna golema glupost. Vie ste mediumska zrtva,za zal. Vie ne delite od lugeto (na filmot Eqwilibrium) koi vakcina primaat za gubenje cuvstva. Vo slucajov,vakcinata se mediumite.
Абе шетано и разбрано, различно е...Ovoj post i naj dobro zboruva za toa kolku ste nazadni. Se cini deka od makedonija ne ste mrdnale nadvor. Ako nisto poveke,znam za Slovenija,Italija,Germanija (vo ovie drzavi,ne samo na pominuvanje,nego podolgo sum prestojuval). Vo nikoj dom nemozes da vidis star covek,site se po starecki domovi (kolku za grizata kon roditelite).Da ne bidam naiven pa da kazam deka 100% e taka,no 90 % taka e. Decata im gi odgleduvaat vo gradinki dodeka tie glavata ne si ja znaat kade im e. Human... ke ti se smee sekoj koj posol vo evropa,makar na pominuvanje,i duri togas se zabelezuva ova. So kucinja i macinja ziveat.
Што да погледнам подобро? И на линкот ти што ми го даде тие држави што ги напоменав имаат најголем број атеисти...Погледни подобро.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism#Europe
Башка да не напоменувам дека атеизмот е во постојано опаѓање.
И што е проблемот тука? Дека во С. Арабија нема старечки домови и градинки, тоа е проблемот?Ovoj post i naj dobro zboruva za toa kolku ste nazadni. Se cini deka od makedonija ne ste mrdnale nadvor. Ako nisto poveke,znam za Slovenija,Italija,Germanija (vo ovie drzavi,ne samo na pominuvanje,nego podolgo sum prestojuval). Vo nikoj dom nemozes da vidis star covek,site se po starecki domovi (kolku za grizata kon roditelite).Da ne bidam naiven pa da kazam deka 100% e taka,no 90 % taka e. Decata im gi odgleduvaat vo gradinki dodeka tie glavata ne si ja znaat kade im e. Human... ke ti se smee sekoj koj posol vo evropa,makar na pominuvanje,i duri togas se zabelezuva ova. So kucinja i macinja ziveat.
Za izjavata deka Amerika nema ubieno tolku luge,toa ti e uste edna golema glupost. Vie ste mediumska zrtva,za zal. Vie ne delite od lugeto (na filmot Eqwilibrium) koi vakcina primaat za gubenje cuvstva. Vo slucajov,vakcinata se mediumite.