Сликите на Скопјаница

Статус
Затворена за нови мислења.
S

Stef Bachatero

Гостин
Имам само еден профил на кајгана,член сум од 2006 ги знам повеќето луѓе од кајгана,немам потреба да правам работи како членот што правеше овие 2-3 месеци на моја сметка,отвараше теми,постираше видеа и искажуваше не вистини за мене.
Не се замарав еден период се додека не ме праша еден член за него бидејќи била тормозена од негова страна.
И јас немам никакви проблеми со самиот себеси не креирам лажни профили,немам направено таков,немам потреба да ја кажувам нешто не вистинито.
Но доволно трпев,капакот беше кога не прекина да кажува дека сме вежбале заедно,а јас човекот никад во живот не сум го запознал,се сомневав во многу луѓе имав прашано наоколу и на крај ми кажа babysyy дека тој е тој.
И едно google search се ќе ви најде за него.
Ако има проблем со самиот себе,нека си го реши,не да задева повеќе членови и после јас сум кривиот што истражив 15 минути и најдов информации за него.
И јас сум имал такви моменти и секој имал,но никогаш не сум бил опседнат со некоја личност,не особено да претерувам и да се заебавам на туѓа сметка.
Ваше е да правите што сакате,мое беше да си го тргнам каменот што го носев 2 месеци и индиректно сакав да го подобрам квалитетот на форумот,кој со годините станува се повеќе не информативен,туку трачарски.
И од тука натаму бранете го,правете што сакате,знам дека се спуштив на негово ниво и дека може беше мојата реакција импулсивна,но човек секој 2 пост е за мене,дури и на неговиот фејбук има видеа што ги чува.
Се чудам на неговата опседнатост.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Глеам дека сте многу емпатични коа станува збор за Скопјаница, па ме интересира, зошто истата таа емпатија не ја покажувате и за Стеф?
Ја се слагам дека не е во ред да се исмеваат лица со самоубиствени намери, ама дали тоа му дава за право на Скопјаница тој самиот да исмева други луѓе? Затоа што го исмеваше Стеф, тоа е факт. Побогу, му извади афера дека девојка му му е уствари братучетка, го навредуваше на милион други начини, и на крај уште кукаше зошто ја затвориле темата за Стеф и бараше пак да се отвори, најверојатно за да продолжи со исмевање. Мене ми е жал ако дечкото си има проблеми, ама тролањето на Кајгана со милијарда јузери и измислувањето разни ствари нема да му ги решат тие проблеми, наместо тоа, нека си побара стручна помош, нека си разговара со психолог или психијатар, не е тоа срамота.
И стварно претерувате со навредите кон Стеф. Не сакам сеа да глумам светица, факт е дека едно време и сам си го бараше со видеата, факт е дека и јас неколку пати се заебавав на негова сметка, али некои луѓе стварно немаат усул. И коа сте веќе толку загрижени за суицидалните намери на Скопјаница, сте помислиле ли некад дека можда и Стеф има такви намери (не тврдам дека има, само укажувам на можноста) а вие само му доливате масло на огнот со навредите? Сте помислиле дека и Стеф има некои граници до каде што може да трпи ремет? Скопјаница бил греота, а кога истиот тој Скопјаница му вадеше муабети за наводен инцест на Стеф и милијарда други глупости, тогаш не беше греота, тогаш беше смешно, нели?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.556
Поени од реакции
29.149
Глеам дека сте многу емпатични коа станува збор за Скопјаница, па ме интересира, зошто истата таа емпатија не ја покажувате и за Стеф?
Ја се слагам дека не е во ред да се исмеваат лица со самоубиствени намери, ама дали тоа му дава за право на Скопјаница тој самиот да исмева други луѓе? Затоа што го исмеваше Стеф, тоа е факт. Побогу, му извади афера дека девојка му му е уствари братучетка, го навредуваше на милион други начини, и на крај уште кукаше зошто ја затвориле темата за Стеф и бараше пак да се отвори, најверојатно за да продолжи со исмевање. Мене ми е жал ако дечкото си има проблеми, ама тролањето на Кајгана со милијарда јузери и измислувањето разни ствари нема да му ги решат тие проблеми, наместо тоа, нека си побара стручна помош, нека си разговара со психолог или психијатар, не е тоа срамота.
И стварно претерувате со навредите кон Стеф. Не сакам сеа да глумам светица, факт е дека едно време и сам си го бараше со видеата, факт е дека и јас неколку пати се заебавав на негова сметка, али некои луѓе стварно немаат усул. И коа сте веќе толку загрижени за суицидалните намери на Скопјаница, сте помислиле ли некад дека можда и Стеф има такви намери (не тврдам дека има, само укажувам на можноста) а вие само му доливате масло на огнот со навредите? Сте помислиле дека и Стеф има некои граници до каде што може да трпи ремет? Скопјаница бил греота, а кога истиот тој Скопјаница му вадеше муабети за наводен инцест на Стеф и милијарда други глупости, тогаш не беше греота, тогаш беше смешно, нели?
Не ми е јасно кој дел од тоа дека се работи за живот не ви е јасен? Стеф има милион начини како да му врати, а он иде до тој степен што наоѓа приватни работи каде што укажува на проблеми и бара помош, а он јавно го исмева за сериозни работи. Со што бил навреден Стеф, со тоа што му вадел афера дека женска му уствари му е братучедка, леле многу сериозна ствар. Дури па и му се заканува ќе го јадел. Стеф не остана должен на секоја негова афера го нарекуваше педерче и му се закануваше со тужба.

Понашањето на Скопјаница не е во ред, ама на Стеф па ич. На што личи тоа да му се потсмеваш на нечии проблеми каде што се размислувало за самоубиство. Не е човечки бре. Стеф ако толку сакаше да се спушта на негово ниво како што вика зар неможеше да извади слични афери и да го понижуваше со многу други работи? Башка и личен тренер, хах. Утре јас да идам и тој да ме подучува некој што се потсмевал на лице што си има проблеми со животот? Едноставно не му личи бе и точка. Ако целата приказна за Скопјаница е вистина негово е што ќе прави понатака и у право си дека треба стручна помош. Ама ти не си никој и ништо исто како мене како Стеф и како сите останати па да му се мешаме во приватниот живот и да му кажуваме што да прави. Самиот треба да сфати дека тоа што го прави со Стеф не е убаво и треба да прекине. Ама не го исмева за живот, го исмејуваше за една женска/братучедка.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Го тргна каменот, супер...
А што ако овој утре се самоубие ради ова и ти го носиш на душа ?
Како ќе го тргнеш тогаш каменот што ќе го носиш цел живот ?

И ако спомнуваме тужби, гарант може да се извлече тужба и за „Што не умреше,само кукавиците како тебе бараат внимание и не го прифаќаат животот каков што е.“, „штета што си станал од креветот,нареден кошмар јас ќе ти бидам!“, „Премногу зборуваш за смрта и си окупиран со тоа,зашто не го направи тоа?“...

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ова интересна тема било бе , чек да си ставам кафе.
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 12:02 ---
МОментот : Јас долго истражував за него

Аман бе .. Бисер до бисер ..

Фрик у војна со депресивен шизофреничар ..

Јас сум збркан .. долго истражував за него и ми беа потребни 15 мин истражувење ..

Па ме лажат :(

Ф

Флеш

Гостин
Ни Скопјаница ни Стефан не се цвеќе за мирисање .... Немаат почит и начин на однесување .... Јас го разбирам Стефан и на негова страна сум дека има право,но начинот на кој му врати е навистина низок ... Можеше барем да му објавиш фејсбук,но кога се работи за сериозни лични работи,тука мораше да покажеш почит ... Скопјаница има сериозни проблеми,го разбирам,но негативно го критикувам неговото однесување,не треба да се однесува Насилник,були,мангуп, ако има проблеми поради социјална фобија,го разбирам бидејќи и јас страдав и страдам од социјална фобија,но не е тоа начинот да бидеш ист како гомната од општествово кои не знаат да се однесуваат,биди христијанин,заради себе,семејството и Бога,аман ... за Стеф критика за импулсивниот однос а за Скопјаница,престани,тоа не е начин на однесување,ако ти треба помош,јас сум тука како искуство и повеќето од Форумот,поготово на тема Социјална Фобија/Анкциозност ..

Позз :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Јас па мислев дека за глупости се нервирал Стеф а уствари муабетот бил за идење во теретана заедно со него.
Ок, се повлекувам, сериозна работа е идење во теретана, работа на живот или смрт е...многу опасна..

@Мачорка :cuc: Браво за постот слободно можеше да се затвори темата после твојот пост, се си кажа најобјективно и реално.

Ех Македонио каде ќе ти биде тебе крајот со вакво население.

Ф

Флеш

Гостин
Јас па мислев дека за глупости се нервирал Стеф а уствари муабетот бил за идење во теретана заедно со него.
Ок, се повлекувам, сериозна работа е идење во теретана, работа на живот или смрт е...многу опасна..

@Мачорка :cuc: Браво за постот слободно можеше да се затвори темата после твојот пост, се си кажа најобјективно и реално.

Ех Македонио каде ќе ти биде тебе крајот со вакво население.
Јас не сум дел од "таквото" население .... не ме мешај ... молим лепо :)

R

Rigel Kent

Гостин
Добро а не сте се запрашале чии се сликите на лажниот профил од Skopjanica и чиј идентитет тој злоупотребува ? Мачорка е потполно во право.

Кој е овој https://www.facebook.com/bokimarkovski од тука ги објавува видеата Скопјаница ,
а кој е овој https://www.facebook.com/mgrupcev ?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Сите станавме експерти за подредување на туѓиот живот. а ниту еден не погледнува подалеку од својот.
Сите удираме етикети кон двете страни, а себе си се прокламираме како тоа не се замараме со туѓите животи.
`Бем ти контрадикторноста.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Не ми се верува дека озбилно се тера дискусија дали Стеф имал право да се брани на овој начин :tapp:

Што ви е бре, луѓе?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom