Слаткарот од Хрватска

M

MKEUpatriot

Гостин
За крв не знам но идеа сигурно не делиме.Значи да се залагам за крв војна опустошување и губење и на оваа грутка земја отколку за соживот жалам но јас сум христијанин вера на моите предци и насилие војни ми се туги.А влезот во НАТО и Еу и за добробита од тоа за нас се изјасниле дипломати политиколози воени експерти и теоритичари економости кои се далеку покомпетени од мене и тебе за таа проблематика и тука не планирам да дебатирам

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
За крв не знам но идеа сигурно не делиме.Значи да се залагам за крв војна опустошување и губење и на оваа грутка земја отколку за соживот жалам но јас сум христијанин вера на моите предци и насилие војни ми се туги.А влезот во НАТО и Еу и за добробита од тоа за нас се изјасниле дипломати политиколози воени експерти и теоритичари економости кои се далеку покомпетени од мене и тебе за таа проблематика и тука не планирам да дебатирам
Реалноста е друга.
Некој со години работи на една национална кауза(Голема Албанија)и е нереално да очекуваш дека сега само поради тоа што добил некаков срамковен договор,ќе појде контра на својата кауза.
Војна ќе има....сакале ние или не.
Затоа треба да се прекине со прикаските за соживот и бидеме спремни....да знае народот што го очекува.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
А влезот во НАТО и Еу и за добробита од тоа за нас се изјасниле дипломати политиколози воени експерти и теоритичари економости кои се далеку покомпетени од мене и тебе за таа проблематика и тука не планирам да дебатирам
Немој многу да бидеш сигурен во компетентноста на нашава јавност и елита. Пред самитот во Букурешт, излегоа една група млади луѓе протестираа и бараа референдум за влез во НАТО.

Сите „експерти“ трубеа дека нема потреба од референдум, и пола „елита“ на сдс.
Утредента фраерот Геро излезе со текст : малоумници сакаат да ја спречат Македонија во одот кон Нато и дека референдум е непожелен. Цела страна текст како тоа ние сами си го минираме патот кон НАТО.

А уставот на Македонија е јасен. За секое пристапување кон економски или политички сојуз мора да има референдум.

Член 120

Предлог за стапување во сојуз или заедница со други држави или истапување од сојуз или заедница со други држави можат да поднесат претседателот на Републиката, Владата или најмалку 40 пратеници.
Одлуката за стапување или истапување од сојуз или заедница со други држави ја донесува Собранието со двотретинско мнозинство гласови од вкупниот број пратеници.
Одлуката за стапување или истапување од сојуз или заедница со други држави е усвоена, ако на референдум за неа гласало мнозинството од вкупниот број избирачи. Во превод треба 900 000 да гласаат за.

извор

http://www.sobranie.mk/default.asp?ItemID=BCA6DB8E4C880A48A470AD2E718DA498

Фрле го пишувал, ама се заебал тука.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Haaa apsurd partijata so navodno go stavi ljube u zatvor sea koalicira so nego i prai plan protiv gwujo ccc a partijava so go velicase ljube so go branese sea se svrti protiv nego. Aj da imat vnatre partiski razbiram ama branko da e pricina za toa ne mi stima nikako vi pagja rejtingot i odma po opozicijata kao taa da e na vlast

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Нова шокантна вест за големиот Вмровски Патриот Брат Љубе... Денес попладне долета до некоја страна Брат Љубе во Демир-Хисар и тоа со Татко то на Владо Бучковски, за лично да се сретни со Градоначалникот на Демир-Хисар, кој е од СДСМ!!
Дали е ова тоа што се очекуваше од Љубе?? Патриотското и Вмровското го заменува со Комуњарско?? Епа сега сите патриоти кои гласаа за Љубе, видоа кој точно е Љубе по враќањето од Хаг!! Браво Патриоте!!:kesa:

NafuraN

Infinity is my Limit!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
286
Поени од реакции
24
Абе и Братот Љубе , е чистокрвен македонец....

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
слаткар милион евра за кампања:ne:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Интервју: Љубе Бошкоски, бивш кандидат за претседател
Груевски нека си формира нова партија

Љубе Бошкоски, независниот кандидат за претседател, кој не влезе во вториот круг, тврди дека нема да се пазари со освоените гласови во првиот круг. Бошкоски вели дека нема да ги повика своите гласачи да гласаат ниту за Љубомир Фрчкоски ниту за Ѓорге Иванов, кандидатите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ. Тој демантира дека во скоро време ќе формира нова партија и вели дека засега нема намера да ја напушти матичната партија ВМРО-ДПМНЕ, иако не го признава сегашното раководство, на чело со Никола Груевски.

Дали Вие ќе ги повикате Вашите гласачи во вториот круг да гласаат за еден од двајцата кандидати, на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ?

Апсолутно не. Нема да правам пазар со гласовите на граѓаните што ми дале доверба. Јас го почитувам гласот на граѓанинот и тој за мене е најголема светост, а не средство за пазарење. И сметам дека е крајно време да престане таа негативна практика политичарите да се пазарат со гласовите на граѓаните. Друга причина што не ми дозволува да ги повикам моите гласачи да гласаат за еден од кандидатите е тоа што и двајцата - и Фрчкоски и Иванов - се од сдсмовска провениенција. Јас немам ништо против нив, но тоа сепак се идеолошки профили што се сосема спротивни од мојот политички концепт и убедувања.

Вие се сретнавте со претседателот Бранко Црвенковски. Дали СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ досега Ви понудиле некаков договор, а за возврат од Вас да ги побараат освоените гласови од првиот круг?

Јас можам да разговарам со сите, но не и да преговарам за гласовите на граѓаните. Точно е дека се сретнав со Бранко Црвенковски и навистина не гледам никаков проблем во тоа. Тој е претседател на Македонија. Јас дури можам од куртоазија да се сретнам и со Никола Груевски, зошто да не? Со Црвенковски разговарав за досегашниот тек на изборите. Јас му предочив дека сметам оти изборите се недемократски од самиот почеток на кампањата. Тоа што на овие избори немаше убиства не значи дека изборите биле демократски. Не е демократски да потрошите 20 милиони евра државни пари за политички реклами. Не е демократски Владата да користи медиум како портпарол, како што е случајот со телевизијата „Сител“.

Освоивте 145.638 гласа и малку недостигаше Вие да влезете во вториот круг?

Да, да не ми ги украдеа гласовите. Јас освоив над 200.000 гласа и се сметам за морален победник. Државната изборна комисија сè уште не ми дозволува да извршам увид во неважечките гласачките ливчиња. Народот ми ја даде довербата и јас сум му бескрајно благодарен. Не знам зошто некој во оваа држава толку многу се плаши од Љубе Бошкоски.

Во јавноста и во политичките кругови се шпекулира дека по изборите ќе ја напуштите матичната партија ВМРО-ДПМНЕ и дека ќе формирате нова политичка партија?

- Јас ништо не постигнав сам. Сè што постигнав го постигнав со помош на граѓаните и на нивната волја. Доколку одлучам да формирам политичка партија, тоа ќе биде само ако граѓаните го побараат тоа од мене. Значи пак ќе одам на терен да се консултирам со народот и само со народот. Јас имам политичка партија на која и припаѓам. Проблемот е што таа партија нема политичко раководство. Во моментов со ВМРО-ДПМНЕ раководат лица од СДСМ. Јас навистина не знам зошто на Никола Груевски толку многу му се брза јас да формирам политичка партија. Не знам од што толку многу се исплашил. Би му порачал да си замине од ВМРО-ДПМНЕ и самиот да си формира нова партија.

Кои се Вашите цели на политички план?

Јас нема да мирувам. Веќе од следната недела заминувам во дијаспората. Да ги запознаам Македонците низ светот за ситуацијата во родната земја Македонија. Да им објаснам што се прави во нивната држава, да ги запознаам со текот на изборите, со економската состојба. Да им кажам дека оваа влада ќе падне, и тоа многу скоро. Сè е минливо, само Македонија е вечна.

Јустинијан

Император
Член од
27 март 2009
Мислења
23
Поени од реакции
2
Би сакале сите ние,старите ВМРОвци да видиме нова партија на чело со Љубе и Љубчо и Груевски.

Премногу комуњари преминаа во редовите на Вмро-Дпмне.
Веќе ни ним не може да им се верува.

А порано или подоцна,ќе го крка Грујо од инфилтрираните комуњари.Тој им дава шанса.Тоа е грешката.Море сус бре,нека си жнеат она што посеале.

Изобличена е партиската аура.

:kesa:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Епа сега сите патриоти кои гласаа за Љубе, видоа кој точно е Љубе по враќањето од Хаг!! Браво Патриоте!!:kesa:
Се повеќе се гледа во што се претвори Љубе - во обична кучка на Бранко Црвенковски.

И тие што гласаа за него, полека почнаа да осознаваат.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ti drugar premnogu go mrazis Branko, zatoa taka gledas na rabotite.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Интервју: Љубе Бошкоски, бивш кандидат за претседател
Груевски нека си формира нова партија

Љубе Бошкоски, независниот кандидат за претседател, кој не влезе во вториот круг, тврди дека нема да се пазари со освоените гласови во првиот круг. Бошкоски вели дека нема да ги повика своите гласачи да гласаат ниту за Љубомир Фрчкоски ниту за Ѓорге Иванов, кандидатите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ. Тој демантира дека во скоро време ќе формира нова партија и вели дека засега нема намера да ја напушти матичната партија ВМРО-ДПМНЕ, иако не го признава сегашното раководство, на чело со Никола Груевски.

Дали Вие ќе ги повикате Вашите гласачи во вториот круг да гласаат за еден од двајцата кандидати, на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ?

Апсолутно не. Нема да правам пазар со гласовите на граѓаните што ми дале доверба. Јас го почитувам гласот на граѓанинот и тој за мене е најголема светост, а не средство за пазарење. И сметам дека е крајно време да престане таа негативна практика политичарите да се пазарат со гласовите на граѓаните. Друга причина што не ми дозволува да ги повикам моите гласачи да гласаат за еден од кандидатите е тоа што и двајцата - и Фрчкоски и Иванов - се од сдсмовска провениенција. Јас немам ништо против нив, но тоа сепак се идеолошки профили што се сосема спротивни од мојот политички концепт и убедувања.

Вие се сретнавте со претседателот Бранко Црвенковски. Дали СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ досега Ви понудиле некаков договор, а за возврат од Вас да ги побараат освоените гласови од првиот круг?

Јас можам да разговарам со сите, но не и да преговарам за гласовите на граѓаните. Точно е дека се сретнав со Бранко Црвенковски и навистина не гледам никаков проблем во тоа. Тој е претседател на Македонија. Јас дури можам од куртоазија да се сретнам и со Никола Груевски, зошто да не? Со Црвенковски разговарав за досегашниот тек на изборите. Јас му предочив дека сметам оти изборите се недемократски од самиот почеток на кампањата. Тоа што на овие избори немаше убиства не значи дека изборите биле демократски. Не е демократски да потрошите 20 милиони евра државни пари за политички реклами. Не е демократски Владата да користи медиум како портпарол, како што е случајот со телевизијата „Сител“.

Освоивте 145.638 гласа и малку недостигаше Вие да влезете во вториот круг?

Да, да не ми ги украдеа гласовите. Јас освоив над 200.000 гласа и се сметам за морален победник. Државната изборна комисија сè уште не ми дозволува да извршам увид во неважечките гласачките ливчиња. Народот ми ја даде довербата и јас сум му бескрајно благодарен. Не знам зошто некој во оваа држава толку многу се плаши од Љубе Бошкоски.

Во јавноста и во политичките кругови се шпекулира дека по изборите ќе ја напуштите матичната партија ВМРО-ДПМНЕ и дека ќе формирате нова политичка партија?

- Јас ништо не постигнав сам. Сè што постигнав го постигнав со помош на граѓаните и на нивната волја. Доколку одлучам да формирам политичка партија, тоа ќе биде само ако граѓаните го побараат тоа од мене. Значи пак ќе одам на терен да се консултирам со народот и само со народот. Јас имам политичка партија на која и припаѓам. Проблемот е што таа партија нема политичко раководство. Во моментов со ВМРО-ДПМНЕ раководат лица од СДСМ. Јас навистина не знам зошто на Никола Груевски толку многу му се брза јас да формирам политичка партија. Не знам од што толку многу се исплашил. Би му порачал да си замине од ВМРО-ДПМНЕ и самиот да си формира нова партија.

Кои се Вашите цели на политички план?

Јас нема да мирувам. Веќе од следната недела заминувам во дијаспората. Да ги запознаам Македонците низ светот за ситуацијата во родната земја Македонија. Да им објаснам што се прави во нивната држава, да ги запознаам со текот на изборите, со економската состојба. Да им кажам дека оваа влада ќе падне, и тоа многу скоро. Сè е минливо, само Македонија е вечна.
veruvas li vo ova na ovie izbori?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Се повеќе се гледа во што се претвори Љубе - во обична кучка на Бранко Црвенковски.
Точно е дека се сретнав со Бранко Црвенковски и навистина не гледам никаков проблем во тоа.

Бранко Црвенковски: Љубе Бошковски е елементарна непогода која умее да се движи на две нозе. Жива несреќа и малер за македонската безбедност, за македонската иднина, за македонската држава и правен поредок. Ако бевме елементарно нормална држава, тој никогаш немаше да стане министер. Јасно е дека нема да има разрешување на Бошковски.

Бошковски ќе се соочи со лицето на правдата не само за овој случај, туку и за неговата авантура во Требош, кога изгубивме три млади полициски животи. За Арачиново и неговите погрешни проценки дека за 6 часа ќе го закачи македонското знаме во центарот во Арачиново, за после три дена резултатот да биде 4 изгубени полицајци и 20 од 1.200 куќи под контрола на македонските безбедносни сили. За милионте долари префрлени во Швајцарска банка на име Љубе Бошковски како провизија од купување на оружје, за кои денес никој не коментира, но никој не ги заборава.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=8749

:kesa: :kesa: :kesa:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24

Бранко Црвенковски: Љубе Бошковски е елементарна непогода која умее да се движи на две нозе.

:kesa: :kesa: :kesa:

Абе ова само кај нас го има,најголемите непријатели да станат сојузници!!!
:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom