Сладоледот како летно задоволство

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
сладолед најдобар за мене има во Џино , а инаце на стапче немам некој што ми е омилен само нека биде со чоколадо и за мене е ОК

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
Сладолед-Каков јадете?

Кога идете во некои слаткарници или по дома каков сладолед јадете највеќе? Јас на пример јадам од чоколадо,шумско овошје,ванила,лешник,карамела,јагода и на секое идење по 3 топчиња..
Вие каков сладолед јадете?Каде највеќе? Иначе јас најчесто јадам у Малага и Египет(што мислам дека го има најубавиот)..:baeh:

Пс: темата е споена од Acid со веќе постоечка тема :wink:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Мари напиша:
Кога идете во некои слаткарници или по дома каков сладолед јадете највеќе? Јас на пример јадам од чоколадо,шумско овошје,ванила,лешник,карамела,јагода и на секое идење по 3 топчиња..
Вие каков сладолед јадете?Каде највеќе? Иначе јас најчесто јадам у Малага и Египет(што мислам дека го има најубавиот)..:baeh:

Пс: темата е споена од Acid со веќе постоечка тема :wink:
Јас највеќе сладолед јадам во Малага и Ескимо, а најчесто јадам од ванила, чоколадо, карамела, бисквит.........

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Крем сладолед

Овој сладолед може да се прави и со различно овошје,со чоколада, еурокрем и сл.

Потренбо (за 5 порции)

-2 павлаки од по 2 деци
-150 грама шеќер
-250 грама овошје
-2 кесички шлаг во прав

Подготовка:

Направете го шлагот,според упатството на кесичката,додадете го шеќерот,овошјето веќе испасирано,промешајте и додајте ги двете павлаки.

Сладоледот е готов. Ставете го во пластичен сад,кој добро се затвара и оставете го во фрижидер.

Бидејќи павлаката е мрсна,не се создаваат кристали,како кога правиме сладолед со вода,па и покрај подолго стоење во фрижидер,ќе биде кремаст.
Може да се јаде и како крем,пред да замрзне.

Член од
25 јуни 2006
Мислења
759
Поени од реакции
10
MMMMMMMMM sladolet kako bi ja sega u ova vreme sibnala 2-3 kugli. Inace na stapce sladoledot ne go sakam ic, vo kornet poveke mi prai keif. Obicno vaka koga idam po slatkarnici najcesto vo Malaga, more ne najcesto stalno tamu...

Член од
12 февруари 2007
Мислења
83
Поени од реакции
1
Абе ПАЛМА и крај, шо сладолед бреее лиги да ти потечат :eek:lee: сакам уште, ама ај ке се стрпам бе до викендов, рамсторе неизбежен:vozbud:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
ma sve sto e napraveno od vanila a e vo forma na sladoled :) go jadam i ne bi se mislel

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
jada,m mnogu sladoled i ne samo vo leto tuku uz cela godina! najubavi mi se od Palma i vo blue Cafe:)

Член од
25 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
1
The_Bitch bravo za receptive ama da te prasam nesto.Daj ova hoplava odvratna neli moze da se zameni so nesto drugo,posto stvarno po glupa stvar od hopla nema.Pozdrav

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
jadam sladoled preku cela godina. ali osvem Palma i Blue cafe i vo Gino se mnogu dobri ej. ako ne ste probale do sea cek it aut

SkYw4lk3r

The last Jedi
Член од
20 февруари 2007
Мислења
324
Поени од реакции
7
Najbolje sladoled sum jadel u ESKIMO , inace doma ke si smrznam casa Coca Cola i se se ligavam :)

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Сите видови сладолед!!!Нема поубаво нешто летно време од Сладолед...особено оној со бисквити на Цермат

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Охриѓани овде Корзо не го сакет ама јас пак многу го сакам Сникерс или чоколадо од таму. :) хееееее

Kajgana Shop

На врв Bottom