Сладоледот како летно задоволство

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Од Палма каков било.

Заеби палма, го поскапеа и тие сладоледот.
Едно време беше добри 10 денари топче, па 15, а сеа у последно време е 20 мислам.
Али супер си е таму сладоледот, искрено кажано.
п.с. цитат на веќе историски пост.

Ја иначе Лешник си јадам, или чоколадо како втора опција.

Чоколадо, банана, јагода и БИСКВИТА! мммммм :pipi:

Чоколадо, јагода, зелено јаболко и аква :)

Не знам што толку „свршувате“ на сладоледот од Палма. По 4-5 години пауза, пред 2-3 недели земав сладолед од таму пак.
Освен што не беше доволно благ и премногу редок за мој вкус, цената беше ПЛАФОН. Знам дека за четворица плативме исто како да сме јаделе по една шарска во кафана + по еден сладолед во Ескимо или Малага.

За мене, број еден е се' уште Ескимо. Убав, кремаст сладолед, со чоколаден врв брцнат во мелени кикирики... Мммм! :)

Не знам што толку „свршувате“ на сладоледот од Палма. По 4-5 години пауза, пред 2-3 недели земав сладолед од таму пак.
Освен што не беше доволно благ и премногу редок за мој вкус, цената беше ПЛАФОН. Знам дека за четворица плативме исто како да сме јаделе по една шарска во кафана + по еден сладолед во Ескимо или Малага.

За мене, број еден е се' уште Ескимо. Убав, кремаст сладолед, со чоколаден врв брцнат во мелени кикирики... Мммм! :)
Имаш право за Палма, за тие пари човек може многу поубаво да се најаде на друго место........, а за сладолед можам да кажам дека оној од Малага за тие пари е супер и бо Лисиче има една слаткара многу добар сладолед има, ама баш многу, а убав ми е и сладоледот на точење :)

Eскимо има топ сладолед, посебно ко ќе го брцне у растопена чоколада и кикирики :vozbud:
Добри сладоледи има у Кам, едни ко снежец шо се. Исто и корнетите и големите сладоледи со бадем и чоколадо од Кам. А цените им се смешни :icon_lol:
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 15:11 ---
Имаш право за Палма, за тие пари човек може многу поубаво да се најаде на друго место........, а за сладолед можам да кажам дека оној од Малага за тие пари е супер и бо Лисиче има една слаткара многу добар сладолед има, ама баш многу, а убав ми е и сладоледот на точење :)
Каде у лисиче?

Eскимо има топ сладолед, посебно ко ќе го брцне у растопена чоколада и кикирики :vozbud:
Добри сладоледи има у Кам, едни ко снежец шо се. Исто и корнетите и големите сладоледи со бадем и чоколадо од Кам. А цените им се смешни :icon_lol:
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 15:11 ---

Каде у лисиче?
Не ми текнува името на слаткарницата, но секогаш има доста луѓе :)
Во центарот на населбата Лисиче е, во близина на пазарот на 10 жетри од нејзе е, веднаш до нејзе е месарницата Мега, а карши нејзе има цвеќара и во близина на Ваташа е, кога ќе одиш по булевар ,, 12та Македонска Бригада,,, сврти глава лево и ќе ја видиш месарницата Мега, а пред нејзе паркинг има, тука е :)

Има еден од кам шо е голем од ванила јагода и чоколада преубав е за парите....

Не ми текнува името на слаткарницата, но секогаш има доста луѓе :)
Во центарот на населбата Лисиче е, во близина на пазарот на 10 жетри од нејзе е, веднаш до нејзе е месарницата Мега, а карши нејзе има цвеќара и во близина на Ваташа е, кога ќе одиш по булевар ,, 12та Македонска Бригада,,, сврти глава лево и ќе ја видиш месарницата Мега, а пред нејзе паркинг има, тука е :)
Мислам дека слаткарницата се вика La apetit :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

Има еден од кам шо е голем од ванила јагода и чоколада преубав е за парите....
И тој само од ванила што е, Botterbloom или како и да се вика, некако помек, покремаст е, ама е супер за парите. :)

Мислам дека слаткарницата се вика La apetit :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2
Незнам како се вика, знам дека надвир има поставено столици и маси, спроти цвеќара е, до мега е и има како полутопка столица што се лула :)
Ама сладоледите му се баш онакви да те оладат во лето :)

П.С. И во Лептокарија, во Анатеа има убав сладолед, посебно тој од смоква :)

И тој само од ванила што е, Botterbloom или како и да се вика, некако помек, покремаст е, ама е супер за парите. :)

еден жолт со нешто ко кафенки ронки в натре?
Иначе ми еубав и тој од јогурт и шумско овошје ама тој е помал и поскап , за в заби.:)
И тој за праење шо е во прав 19 денари не е лош ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom