Слабите девојки веќе не се во мода

Член од
4 септември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
1
кај бе не се у мода?што збориш?
поарно слаба неголи дебела сиња да ми се ругаат сите
 
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Неќам слаба, сакам екстра слаба ..коска:) Како не биле во мода.)
 
Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
... ја она екстремно слаба сметам дека е болест...зашто ај кој сака да гушка коске..наместо онаа малце попуно(не дебела..средна)???
...и дебелинаата е болест..како и оние екстремно слаби....ја сам средна..и онака девојка која има се...баш е слатка..и незнам..ај лов ит:smir:
 
Член од
10 септември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
Мислам дека не е добро разграничено околу фигурата на девојките...Едно е тоа што го гледаме на ТВ, а друго е тоа што постои во реалноста, т.е. во вистинскиот живот. Оние на ТВ се маркетинг и пропаганда, од нив се заработува. А ако од таму не ни ги наполнија главите за КОСКА И КОЖИ- девојки, од каде ќе постоеја анорексијата и булимијата? Во реалниот свет ретко постојат такви девојки со идеални пропорции, а и кога ќе се најде некоја таква, веднаш преминува во модниот свет. Зашто, сепак, некој има предиспозиции да биде слаб, а пак некој пополничок.

Далеку од тоа дека дебелината е грдотија. Полничките се секогаш среќни и задоволни, пред се, никогаш не умираат од глад и секогаш знаат да се пошегуваат на своја сметка.


Но, сепак, дебелината може да се контролира.Таа е резултат на НЕГРИЖА за себеси. Недостатокот од НЕШТО во животот се надоместува преку храната. Сепак прекумереното дебелење е, пред се, психички процес. И да, болест е. Здрав човек не може да си дозволи да се направи непривлечен (мислам на дебелина од тежок размер).

А нормален е оној кој знае да се контролира во јадењето, да се носи со своите килограми, кој е чист, мириса убаво,секогаш е насмеан, задоволен. зрачи со позитивна енергија и буди еротски чувства кај спротивниот пол...:)

За мене пример за вистинска убавина е Сузана Ал Салкини. Е, луѓе, ова е женска и пол...Висока, раскошна, долги нозе и стегнат задник, а сепак има некое килце вишок, па и целулитче. Права п&чка. Изгледа толку привлечно, што ретко кој може да и одолее. Кој сака да си исплакне очи- повелете ЉИНК:) http://ekskluziv.com.mk/arhiva.asp?artid=4541
 
Член од
4 ноември 2007
Мислења
99
Поени од реакции
6
Неќам слаба, сакам екстра слаба ..коска:) Како не биле во мода.)
pa ne se vo moda be, ke ti se izbaci nekoja isushena nikakva, a ako e mn slaba znaeme deka nemoze ni da ima mn dobri atributi ko gradi, osven ako ne zima prsluk 100 pati pogolem od nejze i go puni so corapi...

ne zborime deka skroz debelite se vo moda, ali onie srednite se najbarani, imaat sve sto treba, baska ubavo izgledaat....pa sea vidi ti.... :D
 

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
abe se raboti za vkusovi razlicni ne znam zoso se raspravame :wink:
 
H

HITCH

Гостин
сите девојки се секогаш во мода јас си се сакам себе не сум мн дебелка плус 10 кг сум ама си се чуствувам убаво сестра ми е мн слаба минус 20 кг е и таа си се чувствува убаво АКО СИ УБАВА НА СЕБЕ НА СИТЕ ЌЕ ИМ БИДЕШ УБАВА моето мото
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
abe starite modeli se van moda ama novite modeli se bolji a imas slabi debelki guzati sisti...razni vrsti
 
Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Слабите девојки, тие што се послаби но со облини, а не коска и кожа, се секогаш во мода. Овие девојки ги нарекуваат и средни :wink:.
 
Член од
16 февруари 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
Dobro site ne zagrizuva celiulitov...(od zenski aspekt)...Ali anoreksi4na! FALA NE:)
 

Dark Angel Nora

Angel In Disguised
Член од
30 септември 2008
Мислења
223
Поени од реакции
10
Имам една другарка која е претерано слаба, па онака кога ја гледам, мислам дека е без душа. Друга која е исто така слаба, си е задоволна од својот изглед и е среќна, ако нема баш некои раскошни облини. Заборавете на тоа:"Дебелите се посреќни од слабите". Не мора да значи. Најпрво мора да тргнеме од себе си. Ако се чуствуваш супер во своја кожа, без разлика дали си слаб,пополничок или дебел ок е. Зошто слепо да се водиш по последната мода? Јас лично се сметам за пополнечка, со облини. Не сум некоја која кога ке облечам тесна блуза, сало да ми прелева од фармерките. Порано ми сметаа, ама со текот на времето ги засакав и градите и г'зот и бутовите. И само една работа цури: запомнете дека сте посебни и никој на светот нема исто тело како вашето без разлика каво и да е.
 
Член од
28 ноември 2008
Мислења
92
Поени од реакции
1
Па ало...има некој што го привлекуваат коски и кожа???
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Па ало...има некој што го привлекуваат коски и кожа???
Па под слаба девојка не станува збор само за девојка од коски и кожа.
Убаво градена девојка која нема вишок на килограми исто е слаба.
Сите манекенки се слаби и се преубави и сите машки ги посакуваат.
Исто и повеќето холивудски ѕвезди се слаби.

Значи нормално дека анорексијата не е нормална појава и воопшто не е убава таа девојка. Таа девојка е преслаба не спаѓа во ниедна категорија. Тоа е девојка која боледува.

Сепак станува збор за вкус. Некои сакаат и девојки побуцкасти а некои послабички.

Ама слабите девојки секогаш ќе се во мода.

Никогаш немало во весници како да се здебелиме и да накачиме килограми или како да изгледаме како Опра пример која сега има 100 и нешто килограми или некои други ѕвезди (мада ретко која ѕвезда е дебелка).
Него постојано има најразни диети, како да изгледаме како Адријана Лима, како Џесика Алба, како Кристина Агилера, како Анџелина Џоли ... значи сите сакаме да сме слаби. Но не и преслаби, тоа не ни изгледа убаво.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom