Му ставив нова NGK свеќица, кога ке ја извадам надвор фрла искри и тоа добро, како да проверам дали прави добра мешавина?Мислам дека е тоа проблемот.Хе,хе... Си пробал да смениш свекичка, и да видиш во каква состојба е мешавината? Штом еднаш запали, сигурно палењето е ок.
Хех и јас имав такво чудо СУЗУКИ што димеше цел двор понекогашЗапали ми го задими цел двор угасна и сеа пак не сака да пали, ај сеа најди му крај, ми се воспали денсна нога од курблана...
Алек, немој многу да веруваш во НГК... Добри се но знаат брзо да горат. На пример на моето гореа на 2.000 км (1 свеќичка 10-15 евра зависи од дилерот), а со обична (каква било) 10.000 без проблем правеше. Ама имаше разлика во одењето со НГК-та у п.м. колку подобро примаше... Инаку како можеш да го регулираш маслото? На 2 начини...
1. Има пумпа за масло и пумпата работи. Има цревце каде што го испраќа маслото, некаде измеѓу карбураторот и цилиндарот. Можиш слободно да го извадиш цревцето (дупката да се затни во спротивно ке трга воздух), но внимавај обавезно мора да направиш рачно мешавина т.е. да ставиш масло во резервоарот. Во спротивно отиде. А да... тоа цревцето што ке го извадиш стави го во некое шише, пошто при евентуален старт на машината, ке течи масло.
2. Ако сам правиш мешавина, едноставно додај бензин во резервоарот, ке се разреди мешавината. Инаку по правило се става на 3л бензин 100 грама масло.
Лол на колите нема толку 150.000 км за мотор се ПРЕМНОГУ 20 години неможеш да ги извозеш.Не верувам да има 150.000 км гаранција :nenene:.Да не е 1500 или 150 :pos2:Што мислите за Kymco моторите, планирам следната недела да земам од нив за да продавам кај мене во продавница, денеска бев во куманово кај генералниот увозник и доста добри работи слушнав,има 150.000км гаранција...ако земам следната недела ке оставам тука цени ако смее.
Abe ne svakam bas, na listov so mi go dade deckoto pisuva, citiram:Kymco od 2006g. pocna da izdava garancija za pominati neverojatni 100.000km bez vremensko ogranicuvanje na istite.So garancija od 30 meseci bez ogranicuvanje vo pominati kilometri Kymco ima najgolema garancija na nasiot pazar so najgolema opfatenost na delovi pod istata.Лол на колите нема толку 150.000 км за мотор се ПРЕМНОГУ 20 години неможеш да ги извозеш.Не верувам да има 150.000 км гаранција :nenene:.Да не е 1500 или 150 :pos2: