Скутерчиња: Се за и околу нив

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Запали ми го задими цел двор угасна и сеа пак не сака да пали, ај сеа најди му крај, ми се воспали денсна нога од курблана...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хе,хе... Си пробал да смениш свекичка, и да видиш во каква состојба е мешавината? Штом еднаш запали, сигурно палењето е ок.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Хе,хе... Си пробал да смениш свекичка, и да видиш во каква состојба е мешавината? Штом еднаш запали, сигурно палењето е ок.
Му ставив нова NGK свеќица, кога ке ја извадам надвор фрла искри и тоа добро, како да проверам дали прави добра мешавина?Мислам дека е тоа проблемот.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Запали ми го задими цел двор угасна и сеа пак не сака да пали, ај сеа најди му крај, ми се воспали денсна нога од курблана...
Хех и јас имав такво чудо СУЗУКИ што димеше цел двор понекогаш :pos::pos::pos::pos:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Алек, немој многу да веруваш во НГК... Добри се но знаат брзо да горат. На пример на моето гореа на 2.000 км (1 свеќичка 10-15 евра зависи од дилерот), а со обична (каква било) 10.000 без проблем правеше. Ама имаше разлика во одењето со НГК-та у п.м. колку подобро примаше... Инаку како можеш да го регулираш маслото? На 2 начини...
1. Има пумпа за масло и пумпата работи. Има цревце каде што го испраќа маслото, некаде измеѓу карбураторот и цилиндарот. Можиш слободно да го извадиш цревцето (дупката да се затни во спротивно ке трга воздух), но внимавај обавезно мора да направиш рачно мешавина т.е. да ставиш масло во резервоарот. Во спротивно отиде. А да... тоа цревцето што ке го извадиш стави го во некое шише, пошто при евентуален старт на машината, ке течи масло.
2. Ако сам правиш мешавина, едноставно додај бензин во резервоарот, ке се разреди мешавината. Инаку по правило се става на 3л бензин 100 грама масло.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Алек, немој многу да веруваш во НГК... Добри се но знаат брзо да горат. На пример на моето гореа на 2.000 км (1 свеќичка 10-15 евра зависи од дилерот), а со обична (каква било) 10.000 без проблем правеше. Ама имаше разлика во одењето со НГК-та у п.м. колку подобро примаше... Инаку како можеш да го регулираш маслото? На 2 начини...
1. Има пумпа за масло и пумпата работи. Има цревце каде што го испраќа маслото, некаде измеѓу карбураторот и цилиндарот. Можиш слободно да го извадиш цревцето (дупката да се затни во спротивно ке трга воздух), но внимавај обавезно мора да направиш рачно мешавина т.е. да ставиш масло во резервоарот. Во спротивно отиде. А да... тоа цревцето што ке го извадиш стави го во некое шише, пошто при евентуален старт на машината, ке течи масло.
2. Ако сам правиш мешавина, едноставно додај бензин во резервоарот, ке се разреди мешавината. Инаку по правило се става на 3л бензин 100 грама масло.

Ајде друже утре ќе ја пробам и оваа финта, инаку го остаивив деновиве покриен со церада, неможам да стапнам убаво со деснава нога имам воспаление на мускулите, три дена на курбла го верглам и само еднаш запали, утре продолжуваме :pos: :pos:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Види и свекичката да не е замастена, можи од тоа да не пали, а се замастува од премногу масло во бензинот (јака мешавина). Се чисти со челична четка, или едноставно загреј ја на оган (плинско) да изгори црното само внимавај лесно се затоплува може наеднаш да се изгориш.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Decki kako da smenam ulje na 4taktno motorce.Kinesko e i ima 150 kubika, znam samo od kade mu se stava i ispusta uljeto, ne znam dali terba da se smeni filter za ulje, kolku ulje sobira...nemam menjato do sea, prviot pat go menjav u servis mi zemaa 1200denari,koj znae kakvo ulje mi stail...ima menjato nekoj?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Мислам дека збираа 750ml, има мерач ќе видиш, има едно мало филтерче, ќе го видиш кога ќе ја извадиш штопната, пази само на штопната има федер, горе на федерот стои филтерчето. Не знам што е проблемот, отшрафи, тури, зашрафи.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Што мислите за Kymco моторите, планирам следната недела да земам од нив за да продавам кај мене во продавница, денеска бев во куманово кај генералниот увозник и доста добри работи слушнав,има 150.000км гаранција...ако земам следната недела ке оставам тука цени ако смее.

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Едни од најдобрите моментално, нема да згрешиш во секој случај.
Имам возено неколку пати а знам и другари кои возат веќе подолго време и никој ми се нема пожалено.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Што мислите за Kymco моторите, планирам следната недела да земам од нив за да продавам кај мене во продавница, денеска бев во куманово кај генералниот увозник и доста добри работи слушнав,има 150.000км гаранција...ако земам следната недела ке оставам тука цени ако смее.
Лол на колите нема толку 150.000 км за мотор се ПРЕМНОГУ 20 години неможеш да ги извозеш.Не верувам да има 150.000 км гаранција :nenene:.Да не е 1500 или 150 :pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Alek ако земеш да продаваш Кимко, не дали смееш, туку обавезно да ставиш цени (со попуст по кајганџиска основа :))

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Лол на колите нема толку 150.000 км за мотор се ПРЕМНОГУ 20 години неможеш да ги извозеш.Не верувам да има 150.000 км гаранција :nenene:.Да не е 1500 или 150 :pos2:
Abe ne svakam bas, na listov so mi go dade deckoto pisuva, citiram:Kymco od 2006g. pocna da izdava garancija za pominati neverojatni 100.000km bez vremensko ogranicuvanje na istite.So garancija od 30 meseci bez ogranicuvanje vo pominati kilometri Kymco ima najgolema garancija na nasiot pazar so najgolema opfatenost na delovi pod istata.

Ovie dve recenici se edna po druga, vcera koga bev tamu mi rekoa deka ima garancija 150.000km.Aj ke dojdat denovive ke mi objasnat ubavo i ke prenesam tuka, kako i da e 100.000km ne se malku a ni 30meseci:).

Г

Гоццццце

Гостин
15000 км се, нема шанси да е 100000, на автомобилите не е толку гаранцијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom