Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
8 април 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
Kymco s8

Што мислите за скутерчево: Kymco super8

ENGINE TYPE
4 STROKE BORE*STROKE (mm)
φ39.0×41.4 DISPLACMENT (cc)
50 CYLINDER
Single COOLING SYSTEM
AIR COOLED COMPRESSION RATIO
11 MAX.HORSEPOWER ENGINE (ps/rpm) / kw(r/min)
2.4/7500 kW/min MAX.TORQUE (kg.m/rpm) / N.m(r/min)
3.5/6000 Nm/min IGNITION TYPE
CDI STARTING SYSTEM
ELECTRIC+KICK FUEL TANK CAPACITY (L)
6L CLUTCH TYPE
CVT
Само за цената незнам точно колку е,мислам дека е некаде околку 1500 евра....инаку веќе подолго време барам скутер до 50 кубика и ова ми изгледа како најдобро до сега...што мислите вие?

Член од
8 април 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
eeeee gotovo veke ne se dumam za nekade pomalce od 1 mesec go zemam i ke go polieme so pivo hehehe

deneska vidov matrix ama ne bese so digitalna km isto mi e dali ke bide digitaklna ili ...........ama pak tie da ne se postara verzija
deka nese so digitalna???? kolku imaat garancija ako znae nekoj>>
??
Абе брат јас имам видено Кивеј со дигитална км карши универзална...во Сузуки...сепак јас не би ти го препорачал ако си повисок

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Новите кивеј се со дигитална километража, а за Lavot92...кимкото е 1700 евра ако не и 1800 сега зошто почна сезоната и дигаат цени.

Член од
8 април 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ок Влатко фала,а за скутерот што мислиш?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Ок Влатко фала,а за скутерот што мислиш?
Освен брзината, друго се е топ. Ќе ти трае многу долго, безбеден е(големи тркала), мала потрошувачка...ако ти треба за од A до B, а не за тркање тогаш ова е вистинскиот избор.

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Има некој тука што има растурено мотор од некој скутер, пак да го затвори и после да тера...:)Имам дома едно скутерче за заебанции Сузуки адрес 50 кубика...цилиндерот му беше бушен и од многу заебанции и напори при вожња го завлекол и го оштетил клипот, денес му стаив клип и целиот го склопив, само не ми текнува од каде го извадив цревото за бензин, на карбураторот има повеќе такви "куриња" за да се стаи и сеа не можам да го запалам, ај некој ако се разбира нека каже да го стаам на мсн да ми објасни.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689

Верувам дека на првата слика доста добро е прикажано каде треба да доаѓа цревото за довод. Се чудам како може да не ти е јасно :)

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18

Верувам дека на првата слика доста добро е прикажано каде треба да доаѓа цревото за довод. Се чудам како може да не ти е јасно :)
Другар не знам од што е овој карбуратор, кај мене е друг, голем е како на 101:pos: најдов каде иде цевчето за бензин го отворив цел карбуратор и по некоја логика го погодив :pos: сеа пак не ми пали, ми иде на живци изгледа ќе го фрлам...:tapp: електрониката е ... убиство.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Провери дали иде искра на свеќичка. Ако иде и ако палењето е со платина, мора да одиш на мајстор да го штелува. Ако е електронско нема штелување, менувај свеќички, кабли и пробај заверглај (или удри 2-3 пати на курбла) без свекичка за да провериш дали иди бензин до клипот. Тоа е нема трето, или не иде бензин, или драпа електрониката.

Едит: сум видел колкав е карбуратор на 50 кубици, и на 250. Тој од 101 е тенџере во споредба со нив :)

Член од
11 април 2008
Мислења
73
Поени од реакции
6
Vie mazite ste pravo cudo- sakate motor jak za evtini pari,ama da e dobar, ubav,ekonomicen itn. Motor koga kupuvas treba da se opredelis za sto ti e: za niz grad za leto(da ne vleguvas vo kola), za calam i kef ili i za edno i drugo. Ako e samo za niz grad da brka rabota, edna 50 vrsi strasna rabota. Jas za edna godina mu natepav 3500km,i ednas nedelno mu stavav po 100-200den gorivo. Merak. Plus ednas se registrira i ako imas B ne ti treba A. Sekade parkiras, i sekade stasuvas. E sega,ne e brzo. Ama za niz grad i ne mi treba poveke od 50-60km/h. Inace od kineskite bese i toa od prvite i nadvor kisnese celo vreme i nisto ne mu bese. A i za parite (600eur) dve-tri godini da vozi pa da se rasipe se isplati. Mada se pravi. Ako ti e za nadvor od grad, e togas i 250 e malku, posto e dosta nestabilna na otvoreno i nad 100km/h.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе чупе такви сме ние мажите... ти ако можеш со 100км да се задоволиш цела недела, јас 100 км ги правев во еден ден. 200 денари бензин и пичи дури не цврцни за потоа вртиш на резерва. И на резерва има колку за до дома, и на бензинска. Башка склони сме кон тркање и вадење и последниот денар потрошен за моторот :) Тоа е, мажи.

Член од
11 април 2008
Мислења
73
Поени од реакции
6
Ma za pogolema brzina nema skuterce od 2000eur. Jas toa zadovolstvo go imam so 1000ccm, na avtopat, pa i dozd da te stepa e super.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Их, за кој како :) Се знае дека за луди вожњи треба кубикажа. Но има некои сакаат со скутер да се прават шизици. Од една страна возиш скутер 50 кубици, трајно регистриран. А од друга, може без проблем да крени 120, па да збришеш некоја 150 кубици 4тактна веспа. Тоа е задоволство. Исто и со колите... има посебен тјунуинг за буба, па и ставаат делови од Порше. Бубата може ферари да остави зад себе на спринт, а надворешно може да е рѓосана, крш.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Провери дали иде искра на свеќичка. Ако иде и ако палењето е со платина, мора да одиш на мајстор да го штелува. Ако е електронско нема штелување, менувај свеќички, кабли и пробај заверглај (или удри 2-3 пати на курбла) без свекичка за да провериш дали иди бензин до клипот. Тоа е нема трето, или не иде бензин, или драпа електрониката.

Едит: сум видел колкав е карбуратор на 50 кубици, и на 250. Тој од 101 е тенџере во споредба со нив :)
Свекицата пушта искри, има доток на бензин и на уље, лесно иде курблата, цела електроника е поврзана... незнам што може уште да заебава... ќе видам, или ке го носам на сервис или ке го фрлам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па ако е постар сигурно е палењето со платина, и е расштелуван. Види носи го на мајстор ке ти каже што како. Баш и мене ме заинтересира.

Kajgana Shop

На врв Bottom