Немој, ќе се заебиш... Возев на другар генерик тригер, и многу треба да мењаваш брзини... Прва до 20, втора-40, трета-55, четврта 65 и петта 75км/чДа препорачате некој мотор 50ка..на брзини..априлиа,јамаха...шо и да е...може и нешто постаро..
Paa,nesho od tipot na Aprilia rs50..Кажи каков тип на мотор сакаш? И мислам дека ова треба да оди во темата за моторцикли.
Од 50цц не очекувај многу брзина. А друго, идејата на тригерот и останатите ендура како од 50цц, така и од 1200цц не е да има голема крајна, туку поголема влечна сила и затоа имаат пренос со повеќе запци и тој повеќе влече на угорница. Ако бараш ендуро за да возиш брзо, си ја згрешил класата на моторНемој, ќе се заебиш... Возев на другар генерик тригер, и многу треба да мењаваш брзини... Прва до 20, втора-40, трета-55, четврта 65 и петта 75км/ч
Епа ете, имаш априлиа рс50, дерби гпр50, јамаха тзр50 и други...Paa,nesho od tipot na Aprilia rs50..
Побарај во Штип во хамачи кај што им е главниот магацин (на hamachi.com.mk има телефон за контакт). Ако тие не ги носат, веројатно ќе треба да бараш на старо.дечки каде да најдам пластики за овој модел
http://www.benzhougroup.com/YY125T-10C.html
поточно ми треба ко за почеток оваа пластика над штопот со тоа решетката и двата жмигавци
За жал оваа тема не е многу активна ама тоа е... Нема многу скутерџии тука Инаку зимо е период за спремање на моторите за сезона, па сите чекаме да пукне сонцетодечки што е работа никој не прашува не кажува не бара да не ги продадовте моторчињава се исплашивте од зимава, зашто гледам порано имало многу активни на оваа тема сега ги нема, освен некој ќе праша нешто и после го нема на форумов се додека не му се појави некој друг проблем, досадно е зимово без мотор.
Ja vcera go zapaliv mu staviv benzin go povozev malku da se razmrda a i ubavo bese vremevo , a za temava kje zivne uste malku mesec dva i kje vidisдечки што е работа никој не прашува не кажува не бара да не ги продадовте моторчињава се исплашивте од зимава, зашто гледам порано имало многу активни на оваа тема сега ги нема, освен некој ќе праша нешто и после го нема на форумов се додека не му се појави некој друг проблем, досадно е зимово без мотор.
Полека згаснува темава, иначе да огрее сонце тешко дека на некој ќе му текне да седне и да чита форум ќе си запали моторот ќе си се развозува, според мене зимово е добра прилика за форумов да си праша некој што има проблем да си го среди моторчето за на лето таму да му биде спремно и само да го запали да тури бензин и да си ужива FURNADzIJA MKD Иначе што моторче имаш (ако не е тајна)
И како си задоволен од него како се движи со потрошња max speed и све остало.Ne be kakva tajna eve bas ko na slikava do najsiten detalj
Porano vocev Kymco coper 150 mnogu dobar motor spored mene ali go prodadov od prakticni pricini ova e podobro
А пред тоа колку ти одеше со двајца и сам ?Абе еве јас да кажам проблем со скутерот Фости 150ка.. Све си беше во ред, и летово на неколку пати излав на отворен пат, и забележав дека више од 100ка не ми иде... 100ка и со двајца и со еден човек.. и на угорниче и на удолниче.. Од тогаш му сменив: Филтри, свеќица, и повторно е исто
Забрзувањето му е сосема добро, еве едно видео...
Значи дека варијаторот затвара на 100ка и тоа е тоа А реално тоа е околу 85 - 90 км/ч. Ја не знам што очекуваш повеќе.Абе еве јас да кажам проблем со скутерот Фости 150ка.. Све си беше во ред, и летово на неколку пати излав на отворен пат, и забележав дека више од 100ка не ми иде... 100ка и со двајца и со еден човек.. и на угорниче и на удолниче.. Од тогаш му сменив: Филтри, свеќица, и повторно е исто
Забрзувањето му е сосема добро, еве едно видео...
Da kymco Agility 50 4t , inace do sega sum zadovolen imam pominato 14 000km za dve sezoni sea ja cekam tretata, trosi negde okolu 2,5 ltri na 100 km e sega jas go vozam najcesto so 2 ca malku poteska kategorija od voobicaenata nemozam tocno da go izmeram ali ne e povekje od 3litri nikogas . Se zavisi kako go vozis kakvi rolni imas i slicno. Za brzina od 62 na udolnica ne mrda nesto kako da go koci tolku e i kraj kako da moze da ide ali ne mrda , a najiskreno ne mi ni treba povekje . Do sega sum smenil 2 pati rolni 3 ili 4 pati ulje enas ulje u prenos. Mnogu sum razocaran od majstorot kaj sto go nosev na servis zosto mi bese pod garancija 3 godini , valjda kako sto vika sega noviot majstor kaj sto go nosam koga mi ja smenil svekjicata ne mi ja zategnal ko sto treba i se razlabavila i mi ja ostetilo glavata pa morv da ja menjam cela posto nemozelo da se se prebusuva nemalo mesto i sliucno . Toa e cela istorija inace e top ko magare e na izgled e gadno ali za izdrzlivost do sega i OK da ne go urocamИ како си задоволен од него како се движи со потрошња max speed и све остало.
Ако не се лажам ова е Kymco Agility 50 cc 4t (тактен)
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 15:15 ---
А пред тоа колку ти одеше со двајца и сам ?
И мене ми беше тоа зборот дека има блокажа,затоа го прашав колку му оди со двајца а колку сам, иначе сум возел Yiying 150cc слично е на фостито на еден другар ми вика земи пробај го, со мене оди 90 Km/h го пробав и со мене одеше толку од 90 Km/h неќе да мрдне логично е да има некоја блокажа знам неколку блокажи:На алспух, На варијатор(веројатно се вади на првиот сервис) и на CDI (таа не дозволува повеќе обартаи од одредено).Значи дека варијаторот затвара на 100ка и тоа е тоа А реално тоа е околу 85 - 90 км/ч. Ја не знам што очекуваш повеќе.
Сигурно Kymco се едни од подобрите по издржливи и по квалитетни секако и поскапи сеа незнам точно али поскапи се од другите секако и подобри, иначе за тоа што не ти оди повеќе од 62 Km/h според мене веројатно има некоја блокажа ти треба сам според звукот на моторот и според обартаите да забележиш, мислам дека имаш обертометар ако не се лажам, или пак ако се разбираш провери сам или некој малце повеќе што се разбира да го проба или ѕирне и да ти каже дали има блокажа провери ги горе споменав неколку видови на блокажи во повеќето случаи такви блокажи има барем ја за тие знам ако грешам поправете ме.Da kymco Agility 50 4t , inace do sega sum zadovolen imam pominato 14 000km za dve sezoni sea ja cekam tretata, trosi negde okolu 2,5 ltri na 100 km e sega jas go vozam najcesto so 2 ca malku poteska kategorija od voobicaenata nemozam tocno da go izmeram ali ne e povekje od 3litri nikogas . Se zavisi kako go vozis kakvi rolni imas i slicno. Za brzina od 62 na udolnica ne mrda nesto kako da go koci tolku e i kraj kako da moze da ide ali ne mrda , a najiskreno ne mi ni treba povekje . Do sega sum smenil 2 pati rolni 3 ili 4 pati ulje enas ulje u prenos. Mnogu sum razocaran od majstorot kaj sto go nosev na servis zosto mi bese pod garancija 3 godini , valjda kako sto vika sega noviot majstor kaj sto go nosam koga mi ja smenil svekjicata ne mi ja zategnal ko sto treba i se razlabavila i mi ja ostetilo glavata pa morv da ja menjam cela posto nemozelo da se se prebusuva nemalo mesto i sliucno . Toa e cela istorija inace e top ko magare e na izgled e gadno ali za izdrzlivost do sega i OK da ne go urocam
А како можам да го направам варијаторот да отвара на повеќе ???Значи дека варијаторот затвара на 100ка и тоа е тоа А реално тоа е околу 85 - 90 км/ч. Ја не знам што очекуваш повеќе.