Скутерчиња: Се за и околу нив

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Acid напиша:
Kymco е тајванска марка. Важи за една од најквалитетните „кинески” марки заедно со Baotian и Keeway. Го видов ова во Мотомаркет. 1500 евра е цена, може и на 36 рати да се земе, а има и 2 години гаранција.

Што мислите?

Готово се попалив по ова. Уште татко ми да го убедам и го зимам. 1530 евра 50цц.
Ај некој ако има билокакво искуство нека пише за да знам да не се заебам.

И уште нешто. Ме буни тоа законот што го донесоа за после 10 што несмее да се вози. Ми кажа еден другар 400 евра било казна. Точно е тоа? Или никој не го ебава законот и сите си возат цела вечер. Зошто ако ја земам би возел низ градов и навечер место такси да плаќам, особено сега лето иде, само веспа му е мајката.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Jane напиша:
Ме буни тоа законот што го донесоа за после 10 што несмее да се вози. Ми кажа еден другар 400 евра било казна. Точно е тоа? Или никој не го ебава законот и сите си возат цела вечер. Зошто ако ја земам би возел низ градов и навечер место такси да плаќам, особено сега лето иде, само веспа му е мајката.
Законот е донесен, казната не знам колкава е ама ако ти се погоди некој инает си наебал. Дури можат и моторот да ти го земат на одредено време. А и имаш поени минус на дозволата (ако поседуваш некоја категорија).

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Епа Dzish 1.5 литар на 100 км не е малку кога правиме муабет за моторчиња, па Тикото е 800 кубици и троши само еден литар појќе од 125ката твоја.Сега видов дека си од Битола па никако не ми текнува на моторот твој, а сигурно те имам видено пошто и јас сум од Битола.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
lexmark напиша:
Епа Dzish 1.5 литар на 100 км не е малку кога правиме муабет за моторчиња, па Тикото е 800 кубици и троши само еден литар појќе од 125-ката твоја.Сега видов дека си од Битола па никако не ми текнува на моторот твој, а сигурно те имам видено пошто и јас сум од Битола.
Има само 3 такви низ град. Едната е портокалева моментално (пред тоа беше плава), едната е црна, а мојата е бела. Муабетот ми е разликата на 100 км е 100 денари +. А со веспите секаде неможиш да одиш, па ако се двајца качени помала угорнина ке папса. А јас живеам на бајро. Прво улицата е коцка. Каква сакаш веспа до 125, нагоре треба да ја туркаш пошо има дупки инаку во вреќа ке ја слезиш. А тикото во гужвата прво нема кај да го паркираш, второ во жештините ке изгориш од чекање на семафори и сл. А и дека троши 4,5 низ град некако не ми се верува (ама ај)+ друг е филингот со мотор се ладиш, се расправаш со џандарите :)...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
lexmark напиша:
а ако се расипела некоја произведена во Италија дефектот бил над 100 евра
Не ги плаши луѓето со вакви дезинформации :)

За тие пари ремонт ќе и направиш на Априлиа. Друга работа е што на Априлиа освен редовен потрошен материјал во првите 6-7 години ништо нема да и смениш. Имав Априлиа Ареа 51, 99 година, лани му ја шитнав на еден другар, дури сега и правеше прв ремонт (ама тој и девојка му заедно тежат 250 кила, сериозно, па разбирливо е зошто му "издиша"). Сега откако ја ремонтираше му е струја, тегне ко луда.

lexmark напиша:
Кинески скутер можеш да најдеш ист модел под две различни имиња (KEEWAY и BAOTIAN) шо значи ги произведуваат некаде во некоја дупка и после ставај каква сакаш лепенка :baeh: .
Тука морам повторно да те демантирам. Кееway и Baotian не можеш да ги споредуваш. Baotian се склапаат во кинески дупки, точно, но погуглај малку и информирај се за Keeway.

Kymco е добра марка, докажана, одамна се во Македонија, инаку како марка се под Hyndai. На сите кои имаат 1000-1200 евра во план за некој кинески чкарт, а немаат за Априлиа или Џилера, би им препорачал да се снајдат за уште 200-300 и да си купат Kymco.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
:motor: Абе за тоа те разбирам ;) , нема поарно нешто од мотор за низ град, помалку троши, побргу стигнуваш кај и да одиш и + го оставаш кај сакаш(ко ќе пиеш кафе во Intermezzo да е до тебе ).А на полиција појќе не застанвам, лани си платив казна од 2000 денари за не носење кацига а додека ми ја пишуваа покрај мене помина еден 12 годишен на веспа и не го застанаа. :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
lexmark напиша:
:motor: Абе за тоа те разбирам ;) , нема поарно нешто од мотор за низ град, помалку троши, побргу стигнуваш кај и да одиш и + го оставаш кај сакаш(ко ќе пиеш кафе во Intermezzo да е до тебе ).А на полиција појќе не застанвам, лани си платив казна од 2000 денари за не носење кацига а додека ми ја пишуваа покрај мене помина еден 12 годишен на веспа и не го застанаа. :toe:
А ти шо моторче имаш? И дај отвори мсн нешо... Ке помуабетиме.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Абе незнам Мистичен, тоа што ми го кажаа мене јас го споделив со вас :) . Работата кај италијанските била дека поновите скутери биле со компјутер на нив(особено тие што се injection) и имале еден куп сензори на нив кои биле многу скапи. Друго, колку и да е квалитетен некој скутер кога ке му го дајш на некој 12 годишен да го дрнка ќе го расипи и одма после вади муабети дека не чини .
А кинеските јас лично ич не ги '' поштовам " оти ги гледам низ град какво ѓубре се, и по пластиката се разликуваат дури :)

Член од
19 април 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
moze li nekoj da mi kaze kade moze da se najdat i vidat kymco skuterite.Nekoj spomna i stavi mislam slika na kymco,i deka gi videl vo motomarket.Sega bev brgu i ne uspeav da vidam.Gi imase samo na kymco onie golemite isto 50cc,samo sto tie se familijarni,a ne sakam takvi.DAli ima nekoj sto prodava samo kymco ili da me upatite kade sto ima poveke modeli na kymco.POzdrav

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А иначе тие што имате мотори и веспи ги возите навечер низ град?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Jane напиша:
А иначе тие што имате мотори и веспи ги возите навечер низ град?
Види вака имам 125-ка немам А категорија и не ми е регистриран. Го возам дење (за навечер имам кола не возам мотор, а и не одам којзнае каде) ама и тогаш не сум раат. Ме научија дека неам возачка и ме скапаја. А џандар и одма ке ме застани....

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Јас ако би земал (а не нема :) ) би зел вакво

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да не е 800... +-

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А вака квалитет, издржливост... како се покажала?

Kajgana Shop

На врв Bottom