Скопје

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Чегавара, не биди напорен. Ти ќе признаваш, факторот за верификација, амин за индустриска сопственост и патенти да не издаваш според Женевска Конвенција за интелектуална сопственост?

Прекини со чкембарски муабети, ти ги читам постовиве последниве два дена, сите ти се вртат околу тоа чкембарството. Сочувај си ги малограѓанските тенденции за на трибини, тука нема да те толерирам со муабети "А ЛА УРБАН (малограѓански) ХУЛИГАН".

Еднаш беше на ладење токму поради такви закачки, по второ ладење враќање назад нема.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Eve kako izgledalo Skopje pred zemjotresot. Skopje togash imashe dusha zatoa shto imal golem broj na stara gradba koji vo zemjotresot 1963 godina se srusheni. Zatoa e sega Skopje bez dusha.

Od desnata strana na poznatiot kameni most se naochal Oficirskiot dom a od lebata strana se naochala Narodnata banka

Eve kako izgledal oficirskiot dom vo boja

Ova e slika na zeleznichkata stanica pred zemjotresot, koja bila proglasena za najdobra zeleznichka stanica vo toa vreme

Eve kako izgledal Teatarot vo toa vrema od negovata predna strana

Tvrdinata Kale pred zemjotresot

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.207
Поени од реакции
34.446
Приватни муабети по приватни пораки.

Сега назад на темата.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
skopje ednostvno kazano gradot u koj sum roden gradot u koj mi se site dobri i loshi spomeni gradot na koj sekogash ke mu se vrachame kade i da odime skopje te sakam !!!!

V

Victorgg

Гостин
Dajdo, toa e praviot komentar. A Sakopje shto nema dusha... zemjotresot e kriv delumno, a po nego dojdoa provincijalcite i go dotepaa Skopje so svoite razmisluvanja. Sekoj koj zhivee vo Skopje denes e kako zhitel na ex Yu. Prvo e Slovenec, hrvat shto i da e, pa posle Yugosloven. (Samo nie bevme prvo yu pa mkd). Poentata, Site Skopjani so poteklo od Dzevdzelija do Tabanovci. Nishto areivsko vo nas veke

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Victorgg напиша:
Nishto areivsko vo nas veke
Скјузми, а во кое од скопските маала растеле ариевци? Ваков како тебе, на пример.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Каде и да отидев, колку и да ми беше убаво и да ми се допаднеше, не ми се допаѓаше повеќе од овде. Во Скопје се родив, тука израснав, тука првата девојка ја шетав на кејот покрај вардар рецитирајки го Јесењин, се тепав со панкерите, играв фанта во маало и трчав со другарите како луд бегајќи од Трајче џандарот кога ќе се појавеше за да не апси некого од нас. Каде и да бев, едвам чекав овде да се вратам. Сепак доволно има душа и сега, а колку ја имало пред земјотресот, можам само да замислам.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
mora da vi kazam nesho kolku i da si daleku kolku i da si u poubaf grad i pogolem so povisok standard za ziveeenje tebe gradu uvek ke ti se vratam zatosh sho falish da te skitam i shetam po tebe koa sum pijan ednostavno te sakam

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Ја никад не си идам од Скопје!

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Дека ќе го носам во срце - ќе го носам... Дека 28-29 години поминав фантастични моменти и имам прекрасни мемории - имам... Дека сум свесен дека е единствениот колку толку европски град без примеси на турско време и 19ти век во Македонија - свесен сум...

Ама нема да се правам како битолчаните и да го величам. Скопје не го бива... Нема услови како секој нормален европски град! Немаме бре базени за рекреација, имаме само една кино сала, незаживеани театри, никакви можности за спортување и рекреација, никаква оргазнизација, 6 квалитетни спортски утакмици годишно (ако кометал се пласира у финале, иначе и помалку), да не споредувам бе, со една Виена да речеме, или една Барцелона, или еден Берлин, или еден Франкфурт, или една Љубљана....

Ќе споредам за жал со овие 4 - Загреб, Белград, Софија, Солун - дааааааалеку пред нас...

Џабе ни е сатисфакцијата дека една Битола, или Прилеп или Тетово ги носиме во заби... Дур се мериме со овие гратчиња, никаде нема да стигнеме!!!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Dolphin, искрено речено, ептен си во право со муабетот. Тие селендри не треба да ни бидат мерило за тоа колку не е градот добар. Во Скопје нема баш ништо од она што ти го наброја, за жал се потврдува нешто сосема друго што е познато.-Каков е главниот град на државата, таква е и државата. Нека ми и звинат тие што се ноѓаат погодени од ова ама и јас сум погоден. Главен град на држава, а базени кина и театрти на прсти од една рака ќе изброиш. Не дека нема убави места, напротив има прекрасни места, ама му фалат репрезентативни објекти кои ќе влезат во списокот на градски обележја.

Член од
26 мај 2006
Мислења
158
Поени од реакции
0
:pishtoldz Skopje ne bi go napustil pa makar da me utepate:pishtoldz

Романтичар

Се хранам масно и навивам гласно!
Член од
10 јануари 2006
Мислења
125
Поени од реакции
0
Dolphin напиша:
Дека сум свесен дека е единствениот колку толку европски град без примеси на турско време и 19ти век во Македонија - свесен сум...
За таков спој на култури и религии, за такво вкрстување на западот со ориентот како Скопје да напишеш вакво нешто... :raz:

Инаку да нема забуни, горенаведените нешта ги кажувам во позитивен контекст. :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom