Скопје calling... асална Архитектура needed!

Дали ви се допаѓа архитектурата во Скопје?

• Вкупно гласачи
    236

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да личи Скопје приближно на ова ќе биде супер.Па редно е веќе да се среди главниот град.:toe:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Аха, ова како во SimCity кога ќе насоберев пари, па ставав споменици на секое, на нешто да ги потрошам и да не ми се буни народот дека не бил убав градот.
Со кој буџет планираат да го направат ова?
Мислам, стварно, не дека би ми сметало да го средат градот, ама будимо реални, ова нема шанса да се оствари во блиска иднина.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
екстра ... е ова се вика проекција и супер изгледа ..
а не на А1 ми нафрлале безвеза коњи наоколу и си праат муабет една година на нешто шо ни е у план ни пак е приближно близу до тоа шо треба да биде ...

Аха, ова како во SimCity кога ќе насоберев пари, па ставав споменици на секое, на нешто да ги потрошам и да не ми се буни народот дека не бил убав градот.
Со кој буџет планираат да го направат ова?
Мислам, стварно, не дека би ми сметало да го средат градот, ама будимо реални, ова нема шанса да се оствари во блиска иднина.
ти некој аналист да не си ... и сега не е работава дека ќе се спрепињаме на копитата на коњите (одкако се виде дека нема да биде така) туку сега ќе мрчиме дека немало шанси ова ... туу шо луѓе сме еј ... ајде ништо да не правиме ... ја незнам шо се замараме ... онака шо имаме имаме и доста е ... фазла не треба .. :tapp:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
интересно....но се надеваме дека нема да остане само на виртуелна проекција

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Брат мала забелешка. Скопје не е само строг центар на градот...

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
екстра ... е ова се вика проекција и супер изгледа ..
а не на А1 ми нафрлале безвеза коњи наоколу и си праат муабет една година на нешто шо ни е у план ни пак е приближно близу до тоа шо треба да биде ...

ти некој аналист да не си ... и сега не е работава дека ќе се спрепињаме на копитата на коњите (одкако се виде дека нема да биде така) туку сега ќе мрчиме дека немало шанси ова ... туу шо луѓе сме еј ... ајде ништо да не правиме ... ја незнам шо се замараме ... онака шо имаме имаме и доста е ... фазла не треба .. :tapp:
Епа ај кажи ми дека има владата пари, буџетот е преполн, немаме никакви долгови, економијата ни цвета, здравството и образованието се совршени, па ќе работиме сега на развој на архитектурата на главниот град :tapp:
Не викам да не го прават, не викам дека е лошо, ниту дека сега имаме па не треба, само сум реална.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Епа ај кажи ми дека има владата пари, буџетот е преполн, немаме никакви долгови, економијата ни цвета, здравството и образованието се совршени, па ќе работиме сега на развој на архитектурата на главниот град :tapp:
Не викам да не го прават, не викам дека е лошо, ниту дека сега имаме па не треба, само сум реална.
ти у влада да не работиш ?
одкајзнаеш имаат ли немаат ли ..
како можеш да бидеш реална ако поима немаш од ситуацијата :toe:

ни пак ја имам ...
еве ти вистинска проекција .. како ќе изгледа замисленото кое врз основа на архитектонски стручњаци и планови е направено ... а не нафрлано од некое детиште у А1 на слика со безвезални размери ...

Мене ми се свиѓа и ако се направи е Екстра .. подржувам ... а ти?
тоа е муабетот ...

дали имало немало пари или незнам шо ни е мое ни е твое да знаеме .. :toe: или само да се мрчи :tapp:

П

Паспарту

Гостин
Не знам за вас, ама мене ова ми изгледа прекрасно! Политика на страна, но ако во 2014 година Скопје би изгледало барем приближно на ова, тоа ќе биде супер.

Друга работа е што кај нас градежните работи кои реално треба да траат 1 или 2 години, обично се завршуваат после 40тата :)

Член од
26 октомври 2009
Мислења
273
Поени од реакции
33
Филхармонијата ми се допаѓа посебно...а и мостот око...али на друго место...ке го скрие камени мост...и ке го измени шмекот кој го дава тој мост!Башка нова и стара архитектура едно до друго ми изгледа многу грдо!

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Брат мала забелешка. Скопје не е само строг центар на градот...
.....па мора од некаде да се почне;)
ако се направи(ДАЈ БОЖЕ) ќе имам минус еден европски град за посета:))))))
Св.Константин и Елена

Стариот Новиот театар

Мостот Гоце Делчев

Споменикот на Паднатите херои за Македонија

Археолошкиот Музеј

:toe:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Мора да се почне не викам не, ама не се да биде забутано во толку мал простор.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.664
Поени од реакции
48.750
мнооогу е бе стварно е многуу, на мал простор толку споменици е претерано, не сум некој тежок, естетичар ни сум некој архи бригада-куртон, али ова оддава не тешка неизживенеаност и немање усул.
Немам проблем со ниеден од спомениците, сум да се постават ама нека се напраи некоја “децентрализација’’, стварно е ко гробишта ова.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Ова изгледа прекрасно како проектите во Дубаи супер ако се изгради.Но друго ми е ова се плаќа од Буџет на РМ а не на град Скопје.На пример нашиот плоштад во Струмица здравје боже ако го направат велат 2012 е финансиран од буџет на општината.
Јас сум да се осамостојат повеќе општините да им се дадат поголеми финансии и кој што сака нека си прави.
И ние од Струмица,Битола,Прилеп итн сакаме убави плоштади владата да ни прави но за жал ние треба сами општината или самопридонес најчесто.

Kajgana Shop

На врв Bottom