Босанец во смилсла на коментарот за идентитетот(кој не го засега) ко Американец да ми соли памет за историја,или Грк за малцински права...така мелезот ке ми збори за идентитет
коментарот за архитектура место местен монолог може да си го проба во дебата.
неможеш да ставиш национална етикета на архитектура, корените на таа *старогрчка* архитектура се во Египет и Персија,додека развојот е на Балкнаот Средоземјето подоцна преку Рим низ Европа и
ДА имаме право исто како цел свет што има многу помало право од нас! не сум запознаен за некое вето или сиклучок што се однесува на Македонија
1.ТИ СЕ ЗАЛАГАШ во твој претходен пост за реинкарнирање на старите стилови попат европските градови.Таму може и е ок, а тука не може и е зарамувачки? логика у пм
2.Земјотрес кој збришал све? како пожарот во Солун, опсадата на Москва, Бомбардирањето на Хамбург и Лондон?,сите овие се реизградени во неокласика.??? што е со поентата со земјотресот
3.трошка неокласицизам????, ако немате основни познавања на старо СКопје имате разгледници- Скопје се протегало од Маџер маало до Буњаковец - и во тие граници ден денес можеш да најдеш стари куки во неокласичен стил, стилот не бил исклучок туку правило во ЦЕЛО Скопје како и во другите Македонски градови
неокласични објекти битола - широк сокак